Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implicarea României în acţiunile Interpol, apreciată de secretarul general al organizaţiei

Joi, 24 Ianuarie 2013 (18:28:39)

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Radu Stroe, s-a întâlnit, la sediul ministerului, cu secretarul general al Interpol, Ronald Noble, care a apreciat implicarea României în activităţile şi proiectele organizaţiei internaţionale de poliţie criminală, informează MAI.

La întâlnirea de miercuri cu oficialul Interpol, Stroe a subliniat că o prioritate pentru MAI o reprezintă cooperarea poliţienească internaţională în vederea combaterii criminalităţii transfrontaliere.

La rândul său, Ronald Noble a apreciat implicarea activă a României în activităţile şi proiectele Interpol, precum şi rezultatele deosebite obţinute în domeniu, menţionând că România este un partener de încredere în combaterea criminalităţii organizate internaţionale.

"În ceea ce priveşte bazele de date ale Interpol, Ronald Noble a arătat că România este pe locul trei din cele 190 de state membre, în ceea ce priveşte eficienţa datelor comunicate către Interpol, în urma cărora să se producă reţinerea unor infractori", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de MAI.

În timpul vizitei sale oficiale în România, Ronald Noble s-a întâlnit, joi, şi cu şeful Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă.

Oficialul Interpol a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Inspectoratului General al Poliţiei, că în ce priveşte colaborarea cu Interpol, Poliţia Română este una dintre cele mai active la nivel modial, autorităţile române utilizând baza de date în 2012 de peste 19 milioane de ori, "adică de peste 52.000 de ori pe zi".

"România este cel de-al treilea mare utilizator al bazei de date Interpol referitoare la autovehiculele furate, cu 7,5 milioane de căutări în anul 2012. Acest lucru a generat localizarea a 2.894 de autoturisme date în urmărire, plasând România pe locul cinci în lume", a mai spus Ronald Noble.

De asemenea, secretarul general Interpol a menţionat că România ocupă locul şase în ceea ce priveşte numărul informaţiilor referitoare la documente pierdute sau furate, fiind făcute 1,37 milioane de înregistrări în baza de date Interpol.

"Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 40 de ani de la readerarea României cu drepturi depline la Interpol şi înfiinţarea la nivelul Poliţiei Române a Biroului Central Naţional Interpol, structură ce asigură comunicarea, schimbul de date şi informaţii operative cu poliţiile naţionale de pe teritoriul celorlalte state membre ale organizaţiei", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Implicarea României în acţiunile Interpol, apreciată de secretarul general al organizaţiei.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Implicarea României în acţiunile Interpol, apreciată de secretarul general al organizaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei