Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Artistul şi scremuţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se apropie de final primul turneu de Grant Slam al anului. N-au fost cine ştie ce surprize până acum, iar de acum înainte chiar nu mai pot fi, din moment ce marii favoriţi sunt calificaţi. Mai uşor sau mai greu, în funcţie şi de adversar, şi de forma de moment, poate şi de climă (că pe căldurile alea nu cred că se simt foarte confortabil cei veniţi din emisfera nordică), în general de reacţia individuală la toţi aceşti factori de stress. De altfel, chiar discutasem cu nişte colegi de cancelarie, zilele trecute, despre cât de solicitant este acest sport în care, de la o săptămână la alta adesea schimbi câte 8-10 fusuri orare (deci faci din noapte de azi ziua de mâine, iar poimâine deja ai meci în primul tur), treci de la iarnă la vară ori de la jocul în sală la cel în aer liber, başca de la tartan la asfalt ori zgură. Faceţi, vă rog, comparaţia cu jocul de fotbal care, mereu şi mereu, se joacă pe iarbă, şi cam în acelaşi perimetru geografic (ţară, maximum continent), cu foarte rare excepţii. Ca să nu mai vorbim de faptul că jucând tot din două în două zile (iar în turneele de grand slam ori în meciurile de Cupa Davis, unde nu există tie-break, se joacă frecvent partide de câte 5-6 ore), jucătorii de tenis sunt supuşi unui efort fizic şi psihic pe care fotbaliştii nu numai că nu-l au, dar s-ar putea să nici nu-l înţeleagă. Ei bine, în pofida tuturor acestor elemente, sunt jucători ale căror cariere sunt anormal de lungi. Recordul absolut cred că este cel al Martinei Navratilova care acum vreo 4-5 ani încă juca bine-merci în turnee importante, inclusiv de grand slam, la dublu, deşi era pe la vreo 50 de ani. Pete Sampras a jucat şi el, slavă Domnului, mult şi bine. Retrăgându-se la timp pentru a-l lăsa pe Federer să-i bată toate recordurile, multe şi solide. Prin comparaţie, Rafael Nadal parcă mai mult stă decât joacă, accidentările în lanţ punându-i piedici serioase într-o carieră altfel remarcabilă. Ce „face diferenţa” atunci între longevivul Federer şi Rafa ori alţii cu apariţii fulminante dar meteorice? Păi, cred că psihicul, mintea, maniera de abordare. La Roger totul e artă, plăcere, bucurie de a juca şi de a face spectacol, în timp ce la ăilalţi, toţi, fie Rafa, Nole sau Andy e doar încrâncenare, scrâşnit, screamăt. Uneori, ăştia îl bat. Dar cred că la data la care ei se vor fi retras de mult, Roger, ajuns pe la 40 de ani, va fi tot între primii 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul şi scremuţii.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Artistul şi scremuţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei