Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noapte tensionată

Împuşcături şi doi răniţi, după un scandal monstru într-un club din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandal monstru şi împuşcături într-un club din centrul municipiului Suceava. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă pe fondul consumului de alcool, iar la final două persoane au ajuns la spital lovite de gloanţele de cauciuc trase din pistol, iar o a treia persoană a fost luată pe sus de poliţiştii chemaţi la faţa locului şi dusă la audieri.

Conflictul a început în jurul orei 4.00, între două grupuri care nu se cunoşteau şi care până la acea oră nu au dat semne că ar avea ceva de împărţit. Fiecare parte implicată în scandal are propria versiune.

Din cercetările efectuate de poliţişti, concluziile sunt următoarele: „Între doi clienți ai localului, identificați ulterior  ca fiind Ifrim Paul, de 25 de ani, și Acasandre Corneliu Daniel, de 40 de ani, ambii din localitate, pe fondul consumului de alcool a izbucnit un conflict spontan motivat de faptul că primul s-ar fi comportat necorespunzător față de una din fetele din grupul celui din urmă. După un schimb de replici, Acasandre Daniel a scos un pistol pe care îl avea asupra sa și l-a amenințat pe Ifrim Paul, care a ripostat şi l-a lovit pe Acasandre”.

A fost suficient pentru ca întreg clubul să „sară” în aer, iar intervenţia agentului de ordine venit să aplaneze conflictul s-a dovedit ineficientă.

 

Autorul împuşcăturilor, imobilizat şi dus la Poliţie

Încăierarea care a urmat avea să soldeze cu victime şi cu sosirea de urgenţă a poliţiştilor chemaţi să ia măsurile de rigoare. Corneliu Acasandre a tras mai multe focuri de armă, ocazie cu care a rănit-o la mână pe tânăra de 23 de ani în apărarea căreia a intervenit, dar şi pe Paul Ifrim, tânărul care s-ar fi comportat necuviincios fiind împuşcat în zona pieptului.

Ambii răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava, dar nici unul dintre ei nu a rămas internat, rănile provocate de bilele de cauciuc trase cu pistolul pe care-l avea Corneliu Acasandre nefiind grave.

„Întrucât la vederea organelor de poliție, Acasandre Corneliu Daniel a devenit recalcitrant și agresiv verbal, a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției municipiului Suceava, unde a acuzat o stare de rău, solicitând prezenţa ambulanţei. A fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

 

Dosare penale şi pentru agresor şi pentru victimă

Ca urmare a incidentului din club, poliţiştii le-au întocmit dosare penale atât victimei, cât şi agresorului. Corneliu Acasandre este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, ameninţare şi uz de armă neletală fără drept, în timp ce Paul Ifrim s-a ales cu dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

Corneliu Acasandre deţine legal pistolul cu gloanţe de cauciuc, însă, conform legislaţiei în vigoare, nu avea voie să-l folosească în club, putând face uz de armă numai în condiţii foarte clar stabilite de lege.

Astfel, potrivit legii este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii: în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege. De asemenea, Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor stabileşte că dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa, nu are voie să facă uz de aceasta.

Corneliu Acasandre a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar ieri dimineaţă a fost eliberat. Corneliu Acasandre este angajat ca operator video al SC Interpress SRL, firmă care editează cotidianul Monitorul de Suceava. Conducerea societăţii analizează posibilitatea desfacerii contractului de muncă în urma scandalului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

 

„Clientul meu deţine legal acest pistol de mai bine de doi ani, iar în acest interval nu a făcut niciodată uz de el”

Cornel Câmpan, avocatul care l-a reprezentat pe Corneliu Acasandre în timpul cercetărilor întreprinse de poliţişti, a arătat că folosirea armei a fost justificată de contextul în care s-au petrecut evenimentele, iar clientul său recunoaşte că a greşit şi nu ar fi trebuit să folosească pistolul pe care-l deţinea în mod legal.

„Gândiţi-vă că staţi la o masă la un local împreună cu soţia şi mai multe prietene, iar un individ necunoscut devine agresiv cu una dintre femei. Mai mult, trage de ea, cu intenţia de a o scoate afară din local. Clientul meu i-a atras atenţia să o lase în pace pe fata care-i este şi rudă, dar respectivul trece la ameninţări directe şi devine violent. Clientul meu a tras un foc de armă în plan vertical, după care a fost lovit şi trântit la podea, mai mulţi indivizi călcându-l în picioare la propriu. Celelalte focuri de armă au fost trase jos, în încercarea de a scăpa de agresorii care au tăbărât pe el şi îl loveau. Clientul meu deţine legal acest pistol de mai bine de doi ani, în scop de autoapărare, iar în acest interval nu a făcut niciodată uz de el”, a arătat Cornel Câmpan.

Avocatul lui Corneliu Acasandre crede că oricine ar fi fost pus în situaţia clientului său ar fi avut de luat decizii în doar câteva secunde şi nimeni nu poate spune dacă acestea ar fi fost cele mai corecte.

„Întrebarea este câţi dintre noi am fi luat decizia corectă, în condiţiile în care scena s-a petrecut în câteva secunde, iar scandalul nu a fost provocat de clientul meu?”, s-a întrebat avocatul Cornel Câmpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împuşcături şi doi răniţi, după un scandal monstru într-un club din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Împuşcături şi doi răniţi, după un scandal monstru într-un club din centrul Sucevei2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar tu monitorul.. trimis de
(14 ian 2013, 12:12:21
de ce nu ai publicat ca si in alte articole numele acestui restaurant..Sa.i fie retrasa autorizatia.. le fel cum ati speculat si pentru vama veche si alte localuri unde au avut loc incaierari si batai... cu toti acelasi tratament.. de ce ptr oscar nu da.ti numele???
1.1  RE: Iar tu monitorul.. trimis de
(14 ian 2013, 21:17:04
Asa e LUKANU... e OSCAR WILDE... domn primar da ordin ca localul sa fie inchis ca este un pericol public... sau legea nu e la fel pt. toti...
2.   Totul e de rahat trimis de
(14 ian 2013, 12:33:37
mai bine era pina in 96 te duceai si provocai parte in parte daca erai stapin pe tine si o fceai,acu repede pistolul cam jalnic smecher
3.   ... trimis de
(14 ian 2013, 12:50:09
de ce mancati rahat degeaba si nu din ala turcesc numele localului s-a fost zis in articolul precedent daca ati fi citit ati fi stiut, si pana la urma ce faci stai cu pistolu in buzunar si astepti sa bage unu cutitu in tine...legi de rahat facute intr-o tara de rahat cu oameni de rahat...pistol pentru autoaparare trebuie folosit cand esti singur intre patru pereti sa nu-ti sara varu in cap, cam asa vor ei sa folosesti pistolu....prinzi hotu in casa la furat ii dai o palma si iti face tot tie dosar penal pentru vatamare corporala, pai in cazul asta mai bine il omori, oricum tot cu dosar penal te trezesti...
4.   Proasta informare trimis de
(14 ian 2013, 13:44:40
foarte prost informati sunteti sau mai bine zis foarte prost informati publicul...dar pana la urma e normal sa tineti cu unul de al vostru...de la un ziar respectabil deveniti un "can-can"...
5.   Comentariu trimis de
(14 ian 2013, 21:39:53
 ☭  ϑ
6.   Tata primar trimis de
(14 ian 2013, 22:49:39
Stati linistiti ca nu or sa se inchida nici alea doua din centru nici parisiene caffe din mall . Spala tata si justifica prea multi bani prin firmele fiului ca sa le inchida. Chiar si spatiul cred ca e obtinut extrem de foarte legal. Cred ca are si controale foarte dese de la garda financiara, pompieri, directia de sanatate. Politia o sa isi faca treaba si in acest caz o sa cerceteze pe cei doi "scandalagii" pt ca localul este in regula cu toate hartiile. Sau daca nu e in regula o sa trecem cu vederea aceste mici incidente dam cate o ameda scandalagiilor si le spunem sa isi tina gura mai departe ca sa nu atragem prea mult atentia asupra fiului si al tatalui si sa dezgropam vreun alt ra*** sa nu le umblam cumva la banul public pe care il administreaza prin aceste baruri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei