Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


20 de secunde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A venit şi vremea primului turneu major de tenis al anului, Open-ul Australiei. Dar, apropo de vreme, veştile sosite de pe continentul de la antipozi ne fac zilele astea să ne întrebăm dacă merită într-adevăr să tânjim după vară. Fetele şi băieţii înarmaţi cu rachete vor trebui să lupte şi împotriva unor temperaturi ucigătoare. Iar asta nu e totul. Se mai adaugă două modificări de regulament, dintre care una majoră. Aia mai “soft” anulează neţul la serviciu, iar aia “hard” se referă la reglementarea mai concretă a intervalului dintre două puncte. Şi înainte limita era de 20 de secunde, dar pedeapsa unui punct pierdut era prea drastică şi arbitrii n-o aplicau. De-acum, cei care trag de timp peste această limită vor fi penalizaţi doar cu pierderea primei mingi la serviciu, dar se urmăreşte mai multă fermitate din partea arbitrilor. Mai demult, când era doar un tânăr simpatic şi promiţător, Djokovic distra publicul imitând cu talent diverşi colegi şi colege din circuit. Pe Nadal l-a imitat cu atât talent când bătea mingea de pământ, încât acum s-a identificat cu personajul interpretat! Până acum, cei doi depăşeau cu uşurinţă jumătate de minut între puncte. Spaniolul mai are timp să se acomodeze cu noua regulă, el nefiind prezent, iată, nici la primul Grand Slam al noului an. Ca o paranteză, cred că Rafa şi-a depăşit deja apogeul carierei, la revenire, chiar dacă va mai câştiga turnee importante, nu va mai domina tenisul aşa cum a făcut-o acum ceva timp. De exemplu, pentru acest an al cărui început a fost deja compromis, ar fi o adevărată realizare dacă-şi va apăra trofeul de la Roland Garros. Revenind în actualitate, doar Federer primeşte această schimbare cu zâmbetul pe buze. El se încadra cu uşurinţă şi înainte în cele 20 de secunde. Dacă ar exista un echivalent în tenis al şahului-blitz, Roger ar fi cu siguranţă şi astăzi liderul clasamentului mondial. În prezent este clasat pe locul secund şi, cu toate că noua regulă îl avantajează, este cotat abia cu şansa a treia la câştigarea turneului, după Nole şi Andy Murray. Curios!

La fete, singura întrebare este dacă se va găsi o adversară capabilă să opună o rezistenţă decentă Serenei Williams. Dacă da, cu atât mai bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de secunde.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de secunde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei