Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moartea ultimului "te iubesc"

Timpul trece, anii se duc, iar lumea se transformă cu viteză uluitoare într-un  "univers meschin" care îşi cere tributul, Ego-ul fiind cel care domneşte.

Uşor, uşor aceea simplitate în vorbire, care exprima atât de mult, se metamorfozează într-un amalgam de cuvinte şi fraze care în esenţă au rolul doar de a flata pe moment, pierzându-şi semnificaţia în timp.

Cu cât avansează tehnologia având la îndemână metode facile de a ne exprima simţămintele, afectul pentru cineva, cu mult mai uşor şi sigur ne transpunem în indivizi ignoranţi, pe care deşi am fost dotaţi cu o imaginaţie impresionantă, o considerăm inutil de aplicat. Pentru a impresiona fiind la ordinea zilei să "furi" texte şi fraze "îmbătătoare" din multitudinea surselor, care doar reproduse produc un întreg şir de reacţii uimitoare pentru câteva momente. Iubirea a devenit un subiect atât de banal încât chiar dacă ai ţipa "te iubesc", prea puţini s-ar deranja să întoarcă capul. Spui bună ziua, la care receptorul abia schiţează un răspuns ori exclami "te iubesc", ambele produc acelaşi efect dezinteresat.

Utilizăm aceleaşi tertipuri ieftine pentru a declara dragostea sau în termeni adolescentini aceeaşi "vrăjeală". Originalitatea gesturilor se pierde, deoarece alegem mereu metoda cea mai comodă, în loc de a da frâu liber sentimentelor provenite din interior, aşezându-le iscusit pe o coală de hârtie, cu un "search" pe Google se soluţionează lipsa timpului dar mai ales criza de "a vrea".

Aceste două cuvinte si-au pierdut din muzicalitate, daca altădată la auzul unui "te iubesc", roşeai, acum nu mai mişcă pe nimeni, mai degrabă creşte nerăbdarea, poate, poate urmează şi vreo atenţie materială... La bază toţi vor poveşti de iubire memorabile, dar în practică, cât oferi înseamnă că atât iubeşti.

Liviu Rebreanu pune punctul pe "i" când afirmă "Iubirea nu este un târg: te iubesc pentru că mă iubeşti, iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc".

Aşadar, ultimul "te iubesc" autentic se stinge, lăsând în urmă numai teorii, competenţa bazându-se pe şabloane si nimic inovator, cu toate acestea dragostea  nu va pieri niciodată, indiferent de formele care le va întruchipa.

 

Aurelia RIVNIC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea ultimului "te iubesc".
 Vizualizări articol: 11219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moartea ultimului "te iubesc"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei