Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrare sistată

Centrul Cultural Bucovina va fi dat în folosinţă anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările sistate de transformare a clădirii fostului Cinematograf Modern în Centrul Cultural Bucovina vor fi reluate în forţă din primăvară.

Conducerea Primăriei Suceava vrea ca lucrările la clădire să fie finalizate cel târziu în această toamnă.

„Am demarat deja licitaţia pentru creditul de 4,6 milioane de lei. În măsura în care luăm la timp acest credit, până la începerea toamnei putem finaliza lucrarea la stadiul fizic, apoi ne vor fi necesare minim două-trei luni să-l dotăm”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua clădire urmează să concentreze acolo activitatea mai multor organizaţii culturale, dar şi fel de fel de spectacole şi expoziţii.

„Îmi doresc ca la 1 decembrie 2013 să inaugurăm şi Centrul Cultural Bucovina”, a spus Ion Lungu, care vrea ca prin finalizarea acestei clădiri să poată face un schimb patrimonial şi cu Consiliul Judeţean Suceava, care este proprietar pe ultimele trei etaje al actualului sediul al Primăriei Suceava.

„Vrem să rămânem noi titulari pe sediul primăriei şi să dăm CJ-ului câteva etaje ale noii clădiri”, a explicat Lungu.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 11,4 milioane de lei, fără TVA, adică circa  2,5 milioane de euro. Până în prezent s-au achitat aproape 7 milioane de lei, diferenţa de bani urmând să fie acoperită din împrumutul bancar.

 

Săli de spectacole, de cinema, dar şi spaţii administrative

Lucrările de reabilitare şi extindere a clădirii fostului Cinema „Modern”, executate de Civica Grup, prevăd, printre altele, consolidarea fundaţiilor, a zidurilor, repararea tencuielilor interioare şi exterioare, refacerea acoperişului, montarea de instalaţii sanitare, de apă caldă şi rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice şi de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecţie, etc.

Prin extinderea clădirii în limita terenului disponibil şi prin etajare s-a obţinut o suprafaţă desfăşurată totală de circa 2.500 de mp, în care urmează să fie amenajate numeroase spaţii cu destinaţii culturale.

Cel mai mare spaţiu este cel rezervat sălii de spectacole, care va avea o capacitate de 300 de locuri, dar, în plus, Centrul Cultural Bucovina va găzdui şi o sală de cinema, sală de balet, de repetiţii orchestră, cabine pentru actori şi dansatori, studio de înregistrări, laborator foto-video, magazie pentru lucrări de artă, spaţii pentru teatru de copii, magazie pentru instrumente, pentru costume şi recuzită, spălătorie costume, atelier de confecţionare a recuzitei şi multe altele. Nu vor lipsi nici spaţiile necesare pentru birouri administrative, fiind prevăzute şi spaţii expoziţionale.

În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze recentul constituit Centru Cultural „Bucovina”, cu  subordonatele Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Ion Irimescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, precum şi redacţia Revistei “Bucovina Literară”. Amenajările includ şi o parcare de 250 de mp, care va deservi aproximativ zece autovehicule.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Cultural Bucovina va fi dat în folosinţă anul acesta.
 Vizualizări articol: 3360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Cultural Bucovina va fi dat în folosinţă anul acesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei