Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Victimă

Încă o înşelăciune de proporţii prin metoda rudei care a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Plopeni-Salcea a fost înşelat de un necunoscut care, la telefon, s-a dat drept ginerele său şi, după o metodă care a mai făcut victime, i-a spus că a comis un accident rutier.

Individul l-a dat apoi la telefon pe „avocatul” său, care i-a cerut 8.000 de lei pentru a-i scoate ginerele din belea. Înşelăciunea vine la câteva zile după ce o femeie din Broşteni a fost păcălită într-un mod asemănător.

 

„Tată, ajută-mă!”

Acum două zile, sâmbătă, în jurul orei 12.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de Ilie R., din Plopeni-Salcea, care a relatat cum a fost înşelat de un bărbat care l-a contactat pe telefonul fix şi s-a dat drept ginerele său. 

„Tată, ajută-mă!”, aşa a început convorbirea bărbatul de la celălalt capăt al firului, spunându-i „socrului” că a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni şi se află internat în spital, după care i-a spus că i-l dă la telefon pe un „domn avocat”. Acesta i-a comunicat bărbatului de 50 de ani că trebuie să trimită suma de 8.000 lei, pentru ca familia femeii accidentate pe trecerea de pietoni să nu depună plângere. Panicat, bărbatul nu a avut timp să analizeze foarte bine situaţia, astfel că a adunat banii din casă, s-a împrumutat şi prin vecini, şi a trimis 8.000 de lei  prin Western Union pe numele unui aşa-zis Marius Constandache.

 

Ginerele „implicat în accident” dormea acasă după o noapte la serviciu

După ce a văzut că escrocheria a reuşit, ţeparul a plusat şi mai mult. L-a mai sunat o dată pe bărbatul de 50 de ani şi i-a mai cerut 8.000 de lei, „pentru mituirea poliţiei”.

Bărbatul i-a spus că nu mai are bani, iar ţeparul i-a cerut atunci mai multe cartele de telefon cu câte 25 de euro credit. Victima a început să realizeze că ceva nu este în regulă şi s-a deplasat la domiciliul ginerelui său. Acesta dormea acasă, după o noapte de serviciu ca şofer de taxi, şi bineînţeles că habar nu avea de nici un accident. 

 

Acelaşimod de operare, prejudiciu mai mare

Marţea trecută, ofemeie în vârstă de 66 de ani din oraşul Broşteni a fost contactată telefonic de un individ care s-a dat drept fiul său şi i-a spus cu o voce stinsă că a avut un accident. Imediat, a intrat pe fir complicele, „avocatul” fiului, care i-a cerut femeii bani pentru a-i scăpa băiatul de puşcărie. Individul i-a mai spus femeii să nu-şi sune sub nici o formă fiul pe telefonul mobil deoarece se află la audieri.   

Conform anchetei poliţiei „victima, fiind bolnavă, având probleme cardiace, l-a trimis pe celălalt fiu la o agenţie bancară din Broşteni, unde, în urma indicaţiilor primite de la presupusul avocat, a trimis suma de 5.101 lei, respectiv 3.200 lei”.

În ambele cazuri autorii nu au fost prinşi.

Este probabil ca înşelăciunile de acest gen să fie comise de indivizi din penitenciar, cu complici în libertate. Aşa cum s-a mai întâmplat de multe ori, indivizi condamnaţi la pedepse grele s-au specializat în aceste înşelăciuni prin telefon, bazându-se şi pe faptul că au de executat ani mulţi de detenţie, iar astfel de infracţiuni mărunte nu îi afectează prea mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o înşelăciune de proporţii prin metoda rudei care a avut un accident.
 Vizualizări articol: 3531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Încă o înşelăciune de proporţii prin metoda rudei care a avut un accident5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa trimis de
(14 ian 2013, 11:09:50
asa le trebuie la fraieri,sa mai trimita bani .daca nu deschizi ochii,belesti  ☭ aaaa. si cand spagarii astia vad ca le merge,de ce sa nu mearga mai departe ,ca ,deh,fraieri sunt cat lumea.
2.   Si in Radauti trimis de
(14 ian 2013, 11:25:17
S-a intamplat acelasi lucru si in Radauti, dar doamna respectiva s-a desteptat in ultimul moment. Fenomenul a luat amploare... Nenorocitii care fac acest lucru sunt puscariasi, de cele mai multe ori colegi de celula la Botosani. Desigur, curvele din politia penitenciarelor le permite (contra cost) utilizarea telefoanelor mobile...
Prostia doare...PS. Cat mai e "taxa", pentru politisti, cand se sustine traseul pentru obtinerea permisului auto, tot 150 euro?
2.1  RE: Si in Radauti trimis de
(14 ian 2013, 14:51:59
"le permit"
3.   Ce dezastru trimis de
(14 ian 2013, 11:57:37
eu stiam caci in plopeni sint oameni destepti dar poate virsta?Ar fi bine sa mai treaca politia prin sat si sa mai informeze populatia caci si asa nui gasesti mai tot timpul
4.   Politia nu face nimic trimis de
(14 ian 2013, 15:43:56
Aceiasi poveste li sa intamplat si unor cunoscuti in decembrie, doar ca ei s-au prin la timp ca-i excrocherie. Oricum tipi care fac asta sunt buni manipulatori si mizeaza pe efectul de spaima produs victimelor.
Cunoscutii mei aveau numele pe care trebuiau sa faca depunerea si nr. de telefon de la care au fost sunati si unde trebuiau sa sune pentru a transmte codul tranzactiei, au mers la politie imediat sa depuna plangere, insa politistul cu care au luat contact le-a spus ca daca nu a fost nici un prejuduciu degeaba fac plangerea ca nu se va intampla nimic pentru ca nu poate face un dosar bun pentru procuratura.
Cu siguranta au fost mai multe cazuri asemanatoare.
Pai cu tentativa de excrocherie cum e ? Nu se pedepseste?
Poate daca politia ar fi actionat, ar fi facut un flagrant, ceva, excrocii ar fi fost prinsi pana acum si multi alti oameni creduli nu ar fi fost excrocati.
Desteptii care cred ca "fraierii asa merita" ar fi bine sa se gandeasca cam ce-ar face parintii lor de la tara care ar primi un telefon asemanator cum ca desteptul lor fiu a produs un accident grav, e la politie , nu poate vorbi la telefon pt. ca e cercetat si pentru ca victima, inca debusolata, sa nu depuna plangere sa depuna imediat 5000 lei la Western Union?
5.   POLITIE DE CA*** trimis de
(14 ian 2013, 22:19:39
Pai cum sa depui domle plangere daca nu ai fost tepuit sa plictisesti dumneata organul cu hartogaraie nu sa produs nici un prejudiciu noi trebuie sa stam sa mancam seminte mai departe aici la birou. Din experientele mele avute cu politia suceava sunt niste incompetenti niste puturosi de multe ori in cardasie cu infractorii. Niste spagari le umbla ochii numai dupa bani atat cei de la circulatie cat si ceilalti de la infractiuni. De laprimul de la intrare si pana la ultimul birou de director sunt niste infractori i haine albastre cu cascheta stau numai la spaga, la mica intelegere, si la alte chestii d genul asta se vand pe o ciorba unii si alti pe bani grei pt a trece cu vederea unele lucruri sau dosi niste dosare. Se ajuta unul pe altul daca e descoperit unul celalalt este trimis sa il cerceteze si uite asa o mana spala pe alta si infractiunile merg mai departe. Niste incompetenti si niste corupti carora nu le ajunge un salariu de bugetar platiti degeaba di banii nostri. Vrei sa iei permisul 100-150 de euro la traseu nu conteaza ca habar nu ai sa conduci. Vrei sa depui o reclamatie dureaza doua ore pana reusesti sa il comvingi pe cel de la intrare sa iti dea un nr de inregistrare. Niste nesimtiti mai bine ar fi fara ei si asa stau degeaba dau amenzi numa dupa ce au stat la panda cu radarul in timp ce unu cu jeepu e parcat dea latul p trotuar. Strang cersetorii de prin parcarile supermarketurilor ii cheama la duba le ia datele din buletin si vagabondaj mai departe. Isi duc femeile si copii la gradinita dimineata cu loganul politiei si asa mai departe. Asa ca domnilor nu ii mai deranjati decat doar atunci cand aveti pus ceva in certificat sau in asigurare sau cand vreti sa le dati spaga prin diferite restaurante. A si daca infractorul da spaga mai mare ca voi, nu va mai obositi degeaba cu plangeri si reclamatii ca oricum iese. Neinceperea urmaririi penale.Spor la treaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei