Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

,,Ziua porţilor deschise’’, la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de elevi, împreună cu colectivul cadrelor didactice de la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, au sărbătorit joi, 13 decembrie, ,,Ziua porţilor deschise”.

Programul activităţilor a cuprins vizitarea şcolii, activităţi demonstrative la clase, activităţi în atelierele de lucru, în laboratorul de gastronomie, la cabinetul de informatică, unde au fost prezentate filmări şi fotografii din activitatea elevilor, expoziţii cu lucrări realizate de copii şi, în final, un frumos program artistic, închinat  sărbătorilor de iarnă.

 

Lecţie de gastronomie

Invitaţii la eveniment au fost întâmpinaţi cu colinde, în aromă de măr copt şi scorţişoară şi aburi de ceai cald. Elevii claselor IX-XI, specializarea Alimentaţie, şi-au aşteptat invitaţii în laboratorul de gastronomie, pentru a le arăta acestora cât de frumos ştiu să pregătească şi să servească preparatele realizate de ei. Oaspeţii au fost îndemnaţi să muncească alături de ei. Aşa că şi-au suflecat mânecile şi au învăţat să facă ştrudele cu mere, plăcinte, cornuri, pateuri cu ciuperci, mini-pizza. Din cabinetul de muzică au răsunat tot timpul instrumentele şi vocile calde ale copiilor. Trupa şcolii a cântat şi i-a încântat pe toţi cei care le-au trecut pragul, glasurile copiilor ajungând să se contopească într-unul singur.

În toate clasele şi atelierele de lucru, cu mic cu mare, au muncit cu mare drag şi au realizat, alături de colegii lor veniţi în vizită de la alte şcoli din Câmpulung, dar şi din Stulpicani, ornamente pentru brad, felicitări, origami, pictură pe sticlă, cusături sau i-au invitat pe noii lor colegi să participe la lecţii interactive alături de ei.

 

Datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă

La ora 12:30, programul artistic a început cu o primă surpriză: apariţia lui Moş Crăciun printre copii, care a venit să-i cunoască şi să-şi „noteze” în carneţel ce daruri să le aducă.

A doua surpriză a fost aceea făcută de un grup de elevi de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”, care a colindat foarte frumos, spre încântarea întregului auditoriu.

Elevii de la Şcoala Profesională Specială au prezentat câteva datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă: colinde, urături, ,,Jocul caprei”, ,,Ursul”; ,,Jocul măştilor”, „Sorcova”. La eveniment a participat şi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

 

Eveniment de succes

Directoarea Şcolii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc, Adriana Lacatîş, a declarat că „întreaga acţiune a fost impresionantă şi bucuria s-a citit pe chipurile tuturor. Astfel de zile ne dau energia necesară de a depăşi orice greutăţi. Suntem o familie unită, care se străduieşte să creeze un viitor cât mai bun pentru copiii săi. Mulţumesc tuturor celor care ne-au trecut pragul şi ne-au fost alături. Mulţumesc elevilor şi cadrelor didactice care s-au implicat cu atâta suflet şi dăruire la realizarea acestei activităţi. Sărbători fericite tuturor, cu sănătate, bucurii şi împliniri”.

Prezent la eveniment, profesorul Dorin Şpac, de la Şcoala „Th. Stefanelli”, a declarat  că a fost „o organizare deosebită, multă implicare din partea direcţiunii şi a cadrelor didactice, multă dragoste faţă de copii, bun gust în clasele atât de frumos ornate prin munca elevilor, dotări deosebite… Totul la superlativ”. Profesoara Mara Ungurean a adăugat, la finalul zilei, că „bucuria care se putea citi pe chipul elevilor a oglindit mulţumirea lor faţă de această activitate şi dorinţa de a fi reluată această experienţă.

Au apreciat varietatea activităţilor, modul lor de desfăşurare şi, totodată, au fost foarte mulţumiţi că au petrecut câteva ore atât de frumoase, alături de alţi copii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Ziua porţilor deschise’’, la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
,,Ziua porţilor deschise’’, la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei