Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţul Botoşani sunt izolate 27 de localităţi, în Neamţ patru drumuri judeţene sunt înzăpezite

Duminică, 16 Decembrie 2012 (19:13:02)

Prefectul de Botoşani a anunţat la videoconferinţa cu ministrul de Interne, Mircea Duşa, că în judeţ 27 de localităţi sunt izolate din cauza ninsorilor şi viscolului, iar cazurile medicale sunt sub control, prefectul de Neamţ anunţând, la rândul său, că patru drumuri judeţene sunt închise.

"Situaţia cazurilor medicale este sub control", a spus prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, la videoconferinţa cu ministrul de Interne.

El a arătat că din cele 13 localităţi nealimentate cu energie electrică, în trei comune s-a reluat alimentarea cu electricitate şi că se acţionează în continuare la încă trei - patru comune.

"Probleme cu totul speciale nu avem. În total, sunt izolate 27 de localităţi, însă nu există cazuri deosebite să nu se poată ajunge la sate, să nu putem interveni. Primăriile lucrează în permanenţă", a spus prefectul de Botoşani.

Întrebat de ministrul Mircea Duşa dacă, spre exemplu, maşina de pâine poate ajunge în aceste sate izolate mâine dimineaţă, prefectul a răspuns că numai cu freză în faţă.

Macaleţi a mai informat că în Botoşani au fost trimise o autofreză de la Cluj, una de la Bistriţa şi două de la Bucureşti şi că atunci când se va mai potoli vântul se va interveni pentru deblocarea drumurilor.

În ceea ce priveşte cazurile medicale, Macaleţi a arătat că în comuna Iacobeni un bărbat în vârstă de 54 de ani nu mai are insulină şi că, la ora actuală, un utilaj este în drum spre locuinţa acestuia pentru a duce insulina, iar gravida din Bodeasa este sub control şi este asistată medical la domiciliu.

În localitatea Bodeasa, o gravidă a născut acasă, dar nu a eliminat placenta şi atât mama, cât şi nou-născutul au fost în pericol, iar echipe de intervenţie se îndreaptă spre aceasta pentru a o prelua şi transporta la spital.

Militarii sunt aşteptaţi să preia şi o femeie din Săveni care a născut, dar al cărei făt este mort.

Majoritatea drumurilor naţionale şi toate drumurile judeţene din Botoşani sunt înzăpezite din cauza ninsorilor şi viscolului, iar pentru deszăpezire prefectul a solicitat sprijinul Armatei şi al judeţelor vecine.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că pe drumurile naţionale din judeţ se circulă normal, dar că se înregistrează vânt puternic în nord-estul şi sud-estul judeţului.

El a spus că în zona Roman patru drumuri judeţene sunt închise şi că deszăpezirea va începe imediat ce se opreşte viscolul.

"Suntem cu frezele pregătite, iar când vântul va mai scădea în intensitate vom începe deszăpezirea", a spus prefectul.

El a menţionat că nu sunt probleme privind alimentarea cu energie electrică sau de sănătate.

"Dacă la noapte vom avea probleme de sănătate cu persoane suntem pregătiţi şi cu un snowmobil de la salvamont şi un camion mai mare pentru intervenţie în zonele respective", a mai spus prefectul de Neamţ.

El a adăugat că autorităţile din Neamţ aşteaptă de la Consiliul Judeţean Harghita un utilaj cu care să intervină în zone mai greu accesibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Botoşani sunt izolate 27 de localităţi, în Neamţ patru drumuri judeţene sunt înzăpezite.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În judeţul Botoşani sunt izolate 27 de localităţi, în Neamţ patru drumuri judeţene sunt înzăpezite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei