Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alternativă

Autobuzele TPL, supraaglomerate din cauza zăpezilor şi a gerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile – ninsori abundente, viscol şi ger, au făcut ca maşinile multor suceveni să rămână înţepenite în locurile de parcare, fie acoperite de mormane de zăpadă, fie înţepenite de frig.

Tocmai de aceea, în ultimele zile, numărul sucevenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun a crescut simţitor, autobuzele TPL, dar şi microbuzele transportatorilor privaţi fiind tot mai aglomerate.

„Creşterea numărului de pasageri în aceste zile se simte şi la încasări, încât reuşim să mai acoperim din pierderile generate de subvenţionarea transportului elevilor şi a persoanelor care beneficiază de legi speciale. În acelaşi timp, autobuzele sunt aglomerate şi din cauza scăderii ritmicităţii curselor, ca urmare a problemelor cauzate de condiţiile de trafic, dar şi a defecţiunilor apărute la autobuze, cauzate de temperaturile foarte scăzute”, a declarat directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc.

Tocmai de aceea, în ultimele zile autobuzele au circulat extrem de încărcate, mai ales la orele dimineţii şi seara, când ies oamenii de la serviciu şi elevii de la şcoală, încât, nu de puţine ori, nici taxatoarele nu s-au mai putut mişca, din cauza aglomeraţiei.

Nu puţine au fost cazurile în care mulţi suceveni nu au mai putut urca în autobuzele în care nu aveai nici unde să arunci un ac, fiind nevoiţi să aştepte să treacă chiar şi două-trei curse până să poată urca.

O altă problemă apărută din cauza gerului, pe lângă numeroasele defecţiuni la autobuze, a fost cea a  transformării podelelor autobuzelor în patinoare, de la zăpada cărată pe picioarele călătorilor, topită şi apoi îngheţată la capăt de linie sau ca urmare a opririlor în staţii.

Tocmai ca urmare a temperaturilor foarte scăzute, de până la – 22 de grade Celsius, înregistrate vineri noapte, s-a sistat temporar activitatea de spălare a autobuzelor, care se transformau în sloi de gheaţă aproape imediat, în vreme ce şoferilor li s-a cerut să limiteze viteza, pentru ca mecanismele de control ale  autovehiculelor, aflate sub autobuz, să nu îngheţe, fenomen amplificat de viteză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobuzele TPL, supraaglomerate din cauza zăpezilor şi a gerului.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Autobuzele TPL, supraaglomerate din cauza zăpezilor şi a gerului5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exprimare poetica trimis de
(15 dec 2012, 11:37:07
... au făcut ca maşinile multor suceveni să rămână înţepenite în locurile de parcare, fie acoperite de mormane de zăpadă, fie înţepenite de frig.

Domnule ziarist, autoturismul meu nu este acoperit ccu mormane de zapada (l-am curatat) si nici intepenit de frig (cam la doua zile dau o cheie si-l las pornit cateva minute).
Motivul pentru care las masina acasa este lipsa locurilor de parcare din oras (nici pe vreme buna nu prea sunt locuri de parcare) si faptul ca si asa se circula foarte greu, sa lasam strazile libere pentru autobuze, taxiuri, maxi- taxi, ambulante, pompieri, distributie de marfuri si pentru masini care fac aprovizionare sau pentru cei care au intr-adevar nevoie sa iasa cu masina!
2.   Prostii trimis de
(15 dec 2012, 13:07:17
Romaniuc asta de fiecare data cand il intreaba astia de la monitorul ceva , baga placa aia cu "să mai acoperim din pierderile generate de subvenţionarea transportului elevilor şi a persoanelor care beneficiază de legi speciale"
Tot timpul e in pierdere jegosu` .
Cat despre soferi.. sa circule cu viteza redusa?! Pe dreaq.. In ultimele zile am avut impresia ca participa la vreun soi de concurs.. care scoate cel mai mic timp la o tura de oras.
P.S. Daca nu aveti loc in autobuze stati linistiti. O sa aiba grija soferii sa va aseze el ca pe sarmale in oala, folosind metoda ' start/stop ' la plecare din statie.

3.   Bataie de joc trimis de
(15 dec 2012, 20:44:40
Taxatoarele nu se pot misca,(unele),si cand autobuzele circula goale,nu au loc printre scaune din cauza obezitatii,la TPL,cred,cand se angazeaza taxatoare,trebuie sa fie in topul celor mai grase femei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei