Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie gravă

Datoriile imense ale populaţiei lasă Termica fără cărbune în plină iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii riscă să rămână fără căldură în plină iarnă pentru că mulţi dintre ei au uitat că mai trebuie să şi plătească ceea ce consumă, iar datoriile lor către Termica cresc într-un ritm ameţitor.

Din această cauză, societatea de termoficare a Sucevei nu a reuşit să achite nici măcar cărbunele ars până acum, încât furnizorii şi-au anunţat intenţia de a sista orice transport de huilă.

„Încasările sunt mai mici ca niciodată. Nici în vară, când sunt de obicei cele mai slabe încasări, nu aveam o situaţie atât de critică. Furnizorii de cărbune nu mai vor să aibă răbdare cu noi”, a spus directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Pentru a evita o situaţie critică, în care întreg municipiul Suceava ar rămâne fără căldură şi apă caldă în mijlocul iernii, primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să acţioneze pe mai multe fronturi.

Pe de o parte, municipalitatea se va implica în mod direct în recuperarea datoriilor de la populaţie, astfel încât Termica să aibă cu ce plăti măcar parţial transporturile de cărbune.

„Împreună cu directorul Termica am hotărât să facem o intensă campanie de recuperare a datoriilor. Marţi dimineaţă va avea loc o şedinţă cu asociaţiile de proprietari pe tema Termica, să încercăm să sensibilizăm populaţia să plătească. Dacă ţinta de încasări pentru lunile de vară-toamnă era de două milioane de lei, acum ar trebui să se încaseze măcar trei milioane de lei lunar, pentru a se acoperi costurile curente şi a achita ceva şi din datorii”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Următorul pas va fi cel în care reprezentanţii primăriei şi ai asociaţilor de proprietari vor ajunge la uşile marilor datornici, care au uitat drumul către casieria asociaţiei de ani şi ani de zile.

„Populaţia trebuie să înţeleagă să facă un efort să plătească datoriile la Termica pentru a beneficia de căldură în această iarnă. În decembrie datoriile vor depăşi 200 de miliarde de lei vechi”, a adăugat Lungu.

Săptămâna viitoare, conducerea Primăriei Suceava şi cea a Termica se va întâlni cu reprezentanţii firmelor furnizoare de cărbune, să le dea garanţii că vor fi făcute plăţi, astfel încât să nu fie sistate total livrările de cărbune.

„Acum avem în stoc cam 40.000 de tone de cărbune, cantitate suficientă pentru o lună şi jumătate de iarnă. Până la sfârşitul lunii ianuarie avem cărbune, dar după aceea avem o reală problemă. De aceea principala noastră preocupare este asigurarea căldurii şi apei calde sucevenilor”, a spus Ion Lungu, trăgând un semnal de alarmă.

Nu în ultimul rând, o parte din banii necesari achiziţionării cărbunelui necesar în această iarnă sunt aşteptaţi de la Guvern.

„Joi am avut discuţii la Ministerul Administraţiei şi Internelor privind fundamentarea necesarului de resurse financiare pentru lunile ianuarie şi februarie la Termica. S-au făcut documentele necesare pentru acordarea sumelor de bani necesare societăţilor de termoficare, încât rămâne în continuare ca variantă să primim nişte bani de la Guvern pentru termoficare”, a precizat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoriile imense ale populaţiei lasă Termica fără cărbune în plină iarnă.
 Vizualizări articol: 1788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Datoriile imense ale populaţiei lasă Termica fără cărbune în plină iarnă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ,,Sa maora si capra vecinului.”.. trimis de
(15 dec 2012, 18:38:55
...stii cum e, daca ei nu platesc, sa nu aiba nici ceilalti caldura!

Lasati-ne, nu ne pedepsiti prin taxe mari, ca vrem sa ne mutam si noi la vara la centrala de apartament....
2.   Opriti ,,cititorii de contoare”!!!! trimis de
(15 dec 2012, 19:02:34
De ce se intra fortat prin casele noastre?!?
Opriti ,,cititorii de contoare” sa ne calce lunar fara voia noastra apartamentele!!!
De ce sa ne murdareasca apartamentele cu lastapanele de noroi?

De ce suntem obligati sa facem asta cind foarte simplu putem duce noi citirea la punctele dinainte stabilite?

Propietatea este inviolabila, da?…

3.   Vrajeala trimis de
(15 dec 2012, 19:46:49
daca nu au carbune atunci de ce au dat caldura cand nu se impunea? au fost destule zile cand nu era necesar sa se dea caldura ziua asa ca lasa-ti vrajeala......toata chestia este o abureala..
4.   Desfiintati capusele - "asociatii de proprietari" trimis de
(16 dec 2012, 20:36:20
Prelipcare Lungu, desfiinteaza in primul rand asociatiile de proprietari, adevarate capuse. Convinge Termica, care e ca orice firma furnizoare de servicii, ca trebuie sa incheie contracte cu fiecare beneficiar in parte fie el si locatarul obisnuit, si atunci fiecare isi va plati pentru cat consuma si nu pentru cate pierderi exista inca pe retea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei