Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Nechifor s-a declarat nemulţumit de modul în care au fost deszăpezite străzile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a declarat nemulţumit de modul în care firma Rosal a deszăpezit străzile din municipiul Suceava. Nechifor a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că Suceava arată, „din păcate”, mai rău decât unele localităţi rurale din judeţ, motiv pentru care împreună cu primarul Ion Lungu şi cu prefectul Florin Sinescu va avea o discuţie cu reprezentanţii firmei Rosal. „Suceava arată din păcate  mai rău decât alte comune, care au fost poate în situaţii mai dificile. Chiar dacă la nivelul localităţilor rurale am ajutat şi am încercat să găsim soluţii, trecând peste ceea ce exista ca dotări tehnice locale, am pus efectiv umărul şi am reuşit să scoatem la liman câteva localităţi precum Fântânele, Muşeniţa, Forăşti şi alte comune. Totuşi, la Suceava am sentimentul că firma care ar fi trebuit să asigure deszăpezirea străzilor nu intervine tocmai aşa cum aşteaptă sucevenii”, a precizat Cătălin Nechifor, care a adăugat că şi el este locuitor al Sucevei şi este nemulţumit de situaţia traficului rutier din municipiul reşedinţă de judeţ. Şeful administraţiei judeţene consideră că din punctul său de vedere, faptul că deja a expirat contractul dintre primărie şi Rosal face ca această firmă să fie mai puţin interesată să asigure un trafic normal în municipiul Suceava.

 

Toate drumurile judeţene sunt deschise traficului rutier

Pe de altă parte, făcând referire la situaţia din ultimele zile din judeţul Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că a avut emoţii cu privire la modul în care vor fi deszăpezite drumurile judeţene, însă în cele din urmă firmele care trebuiau să realizeze aceste lucrări au reuşit să facă faţă situaţiei. Nechifor a declarat că lucrările de deszăpezire au fost făcute de firmele Big Conf, Transporturi Auto, Construct Com Con 2000 din Botoşani, SC Calcarul SA Pojorâta şi SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. El a spus că pentru menţinerea stării de viabilitate a drumurilor judeţene aceste firme au intervenit cu 49 de utilaje, pe 44 de drumuri, fiind folosită o cantitate de 3.000 de tone de material antiderapant.

„Cele mai dificile momente au fost atunci când a trebuit să intervenim în situaţii care ţineau de viaţa oamenilor. Şi aici vreau ă le mulţumesc într-un mod foarte deschis tuturor celor care s-au implicat, pentru că am avut şi persoane dializate care au fost transportate în condiţii normale la Suceava sau Rădăuţi”, a precizat Nechifor. El a arătat că în această perioadă s-a intervenit inclusiv pentru repatrierea unei persoane care a decedat în Ucraina, corpul neînsufleţit fiind adus în urmă cu trei zile în localitatea Bălcăuţi.

„Chiar dacă uneori situaţiile au fost la limită, intervenţiile au fost în timp util”, a declarat şeful administraţiei judeţene despre modul în care s-a intervenit în ultimele zile în judeţul Suceava.

Cătălin Nechifor a mai spus că priorităţile pentru perioada următoare ţin de asigurarea transportului persoanelor care au nevoie de dializă şi a femeilor însărcinate care trebuie să nască la unităţile spitaliceşti din judeţ. Nu în ultimul rând, el a arătat că în momentul de faţă în Suceava nu există drumuri judeţene închise, însă există anumite tronsoane, în zona localităţilor Păltinoasa, Capu Codrului şi Capu Câmpului, unde mai sunt probleme din cauza viscolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor s-a declarat nemulţumit de modul în care au fost deszăpezite străzile din Suceava.
 Vizualizări articol: 2246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Nechifor s-a declarat nemulţumit de modul în care au fost deszăpezite străzile din Suceava4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutii? trimis de
(15 dec 2012, 11:24:49
Domnu presedinte, nu sunteti singurul nemultumit, va rog frumos sa ma credeti ca platesc taxa de salubritate pentru 2 firme si 4 persoane fizice (cati suntem acasa) iar la cele doua firme cel care munceste sunt doar eu (deci platesc taxa de salubritate de 3 ori!) dar mar fi interesat mai mult daca ati fi avansat si o solutie pertninenta de imbunatatire a deszapezirii din Suceava...nu mai zic de terminarea soselei de centura (ar scoate traficul greu din oras si circulatia ar fi mult imbunatatita, mai ales acum!).
Va lamentati mai rau ca cei din opozitie!Sunteti la putere, ati castigat detasat alegerile locale si cele generale, aveti guvern, prefect, majoritatea in CL si in CJ; cine va impiedica sa faceti treaba?
2.   Nemultumire trimis de
(15 dec 2012, 11:26:52
Da oare numai d-l Nechifor este nemultumit,primaria a curatat doar trotuarele din fata primariei dar in G.Enescu e o adevarata lupta sa circuli pe trotuare ,nu toti avem masini,bine ca au avut nevoie de noi "prostimea"doar pentru voturi,mai coborati din luxoasele masini dragi alesi si-n cartierile orasului ca de aici v-au venit cei mai multi votanti si vedeti in ce conditii circulam,nu stati numai in palatele voaste de"clestar"ca n-o sa mai stati mult daca nu faceti ce trebuie pentru cei care v-au trimis acolo.
3.   Erata gramaticala trimis de
(15 dec 2012, 11:26:53
m-ar fi interesat... pertinenta... cu scuze pentru greselile gramaticale, datorita vitezei!
4.   Comentariu trimis de
(15 dec 2012, 13:46:04
cred ca rad si curcile de voi astea sant problemele primarie nu ale lui nichifor
5.   Prostimea tace, ca asa s-a obisnuit! trimis de
(15 dec 2012, 16:32:15
Eram pe strada cind au iesit intr-o noapte doua tractoare echipate cu cupe si vreo 10 oameni pe linga ele. Sa vedeti ce treaba de mintuiala s-a facut , cum e obiceiul la romani. Cineva din primul tractor a selectat cu privirea din zecile de mormane de zapada doar doua, din cele mai mici. Toti s-au adunat in jurul primei gramezi cu miinile la spate si au urmarit cum tractorul incarca remorca. Imediat, la un semn, au lasat neterminat si au plecat spre a doua, la peste 50 m.
Credeam ca se vor intoarce, dar au parasit bd. G. Enescu.

Locurile de parcare ale autobuzelor, taxiurilor, trecerile de pietoni, trotuarele, etc… au ramas asa cum le vedeti si azi.

Prostimea tace, ca asa s-a obisnuit!
6.   Asistatii trimis de
(15 dec 2012, 19:40:48
unde sunt asistatii social domnule presedinte? ar trebui scosi la ferit zapada de pe trotuare,nu ma refer la cei batuti de soarta ci la multimea de vlajgani care iau banii degeaba...dar ce sa-i faci ei sunt votantii permanenti atat pentru presedintele cj cat si pentru primar.....rusine la amandoi
7.   Incompetenta trimis de
(15 dec 2012, 23:30:05
Faptul ca iti expui nemultumirea in fituica asta din pacate nu ii ajuta cu nimic pe suceveni. Orasul si judetul au nevoie de solutii, nu de plangaciosi care sa apara la gazeta. Iar in privinta dezapezirii, mi se pare normal ca Rosal sa-i bage picioarele deoarece nu mai fac prea multi purici prin Suceava. Iar incompetentii din primarie care nu au reusit sa finalizeze o licitatie ca orasul sa aiba un contract cu o firma de salubrizare ar trebui demisi. In privinta sucevenilor, n-am vazut prea multi sa iasa sa-si curete trotuarul din fata case(blocului).
8.   DNA? trimis de
(16 dec 2012, 13:23:38
BLANKPAGE27
Subscriu si eu parerii tale si le pun o intrebare indiscreta autoritatilor: de ce dezapezesc orasul firme penale precum : Construct com BT sau Transporturi Auto SA BT, ai caror administratori sunt in puscarie sau anchetati de DNA ptr. fapte de coruptie?
Nu sunt si firme curate, care ar putea presta aceasta lucrare simpla , cu mult mai putini bani, ori de aici , din aceasta afacere'' papa''' banii contribuabilului sucevean multi alesi locali si n-au curaj sa comenteze prea mult, ca ''scapa cascavalul din cioc''?
9.   Solutii trimis de
(16 dec 2012, 13:25:59
Sunt satul de invartitul in jurul cozii si cautarea unei "roti mai rotunde decat cercul" : 1 : ridicarea masinilor parcate aiurea pentru a facilita dezapezirea;
2 : mobilizarea simtului civic prin metode de coercitie - cum ar fi amenda - pentru curatarea trotoarelor din fata spatiilor comerciale, scarilor de bloc si a caselor
3: trotoarele curatate cu auto freze micute care sa arunce zapada pe spatiu asa zis verde din spatele boschetilor care la noi sunt mai protejati decat cetatenii.
4: inchiderea sistematica a strazilor pe perioade scurte de timp pentru inlaturarea zapezii
5: NU ASTEPTATI PRIMAVARA PENTRU TOPIREA ZAPEZII - au fost cateva zile insorite in care nu s-a lucrat nimic - nici noaptea nici ziua.

SPOR LA TREABA ...............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei