Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri pentru ger

Prefectul Florin Sinescu a anunţat că autorităţile au pregătit peste 200 de locuri pentru persoanele fără adăpost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că prioritatea autorităţilor în perioada următoare va fi identificarea persoanelor singure sau fără adăpost pentru a fi adăpostite de frig. Florin Sinescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în zilele care urmează se anunţă temperaturi extrem de scăzute, motiv pentru care jandarmii şi poliţiştii vor identifica persoanele singure şi fără adăpost pentru a le transporta în spaţiile special amenajate pentru a fi adăpostite de ger. Sinescu a arătat că în judeţul Suceava sunt 214 de locuri de cazare pentru persoanele care au nevoie de adăpost. Prefectul a arătat că până în prezent, două persoane au fost transportate din Gara Iţcani la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Suceava, iar după un control medical au fost cazate la adăpostul de la Biserica Sf. Vineri.

„Urmează această perioadă de ger şi prioritatea noastră vor fi aceste persoane singure şi fără adăpost. O prioritate va fi şi asigurarea agentului termic pentru şcoli, şi ţin să precizez că până în momentul de faţă nu avem nici o problemă din acest punct de vedere”, a spus Sinescu.

Prefectul a mai declarat că toate drumurile naţionale din judeţul Suceava sunt deschise traficului rutier, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Florin Sinescu a arătat că pe DN 2 şi DN 17 carosabilul este uscat, iar pe DN 29 Suceava – Botoşani şi DN 29 A Suceava – Dorohoi carosabilul mai este acoperit cu un strat subţire de zăpadă, însă traficul nu este blocat.

Pe de altă parte, Sinescu a spus că toate drumurile comunale clasificate sunt deschise traficului, primăriile intervenind cu 147 de utilaje pentru degajarea zăpezii. „Mai sunt câteva chestiuni punctuale, însă doar pe drumurile comunale neclasificate”, a arătat Florin Sinescu.

El a mai spus că în cursul zilei de ieri au fost înregistrate opt deranjamente în alimentarea cu energie electrică, fiind afectate circa 300 de gospodării, Prefectul a precizat că până joi seara au fost remediate toate problemele legate de alimentarea cu energie electrică.

„O prioritate pe care am avut-o împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost cea a transportului persoanelor care aveau nevoie de dializă. Şi vreau să spun că toate persoanele dializate au ajuns în condiţii normale la spital, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi şi al celor care au intervenit pe drumurile judeţene şi naţionale”, a încheiat prefectul Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Florin Sinescu a anunţat că autorităţile au pregătit peste 200 de locuri pentru persoanele fără adăpost.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul Florin Sinescu a anunţat că autorităţile au pregătit peste 200 de locuri pentru persoanele fără adăpost5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei