Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2012 - Anul XVII, nr. 293 (5198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Misiune imposibilă

Viscolul şi ninsoarea au împiedicat ambulanţele să ajungă la câţiva pacienţi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viscolul şi ninsoarea de miercuri au împiedicat echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava să rezolve o parte din solicitări. Furia vântului a transformat zăpada într-un obstacol de netrecut pentru câteva autosanitare care n-au reuşit să ajungă la pacienţi. Un astfel de caz a fost semnalat în satul Baineţ de lângă Siret, unde o tânără de 25 ani care acuza dureri puternice de cap nu a putut fi preluată de ambulanţă, din cauza drumurilor troienite.

Tânăra a fost îndrumată către dispensarul din Muşeniţa, unde a ajuns cu ajutorul familiei. Medicul care a consultat-o a constatat că starea pacientei nu este gravă, recomandându-i tratament la domiciliu.

O situaţie asemănătoare a fost înregistrată la Corocăieşti, unde o altă femeie, de 40 de ani, acuza la rândul ei migrene. Cazul a fost rezolvat cu ajutorul viceprimarului din localitate, care a facilitat accesul bolnavei la dispensarul din sat.

 

Au străbătut sute de metri pe jos, cu tărgile şi trusele de urgenţă în mână

Miercuri, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a răspuns unui număr de aproximativ o sută de solicitări. Maşinile unităţii s-au deplasat cu dificultate la toate cazurile, nefiind nici o cursă la care distanţa să fie parcursă într-un timp optim. În multe zone ale judeţului, ambulanţele au rămas blocate în trafic şi nu au reuşit să-şi continue drumul decât cu plugurile în faţă.

În alte situaţii, personalul de la bordul autosanitarelor a trebuit să străbată pe jos, prin viscol şi ninsoare, câteva sute de metri, cu tărgile şi trusele de urgenţă în mână, din cauză că accesul auto până la domiciliile celor aflaţi în nevoie era imposibil.

 

Injurii şi ameninţări la adresa ambulanţierilor, din cauza întârzierilor

O ambulanţă care s-a deplasat în misiune la Iaşi, pentru un pacient cu afecţiuni neurologice, a avut nevoie de zece ore pentru a parcurge dus întors cei aproximativ 150 de kilometri, din cauza drumurilor înzăpezite. O altă autosanitară, care transporta un bolnav de cancer, a rămas blocată în nămeţii de la Codrii Paşcanilor din judeţul Iaşi. Fiindcă nu şi-a mai putut continua drumul până în clinica universitară, echipajul a decis să se întoarcă la Suceava şi să refacă traseul a doua zi.

Întârzierile în rezolvarea  solicitărilor de miercuri au nemulţumit pacienţii şi aparţinătorii, fiind înregistrate şi situaţii când echipajelor le-au fost adresate injurii şi chiar ameninţări. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava face un apel către populaţie să înţeleagă situaţia şi să nu solicite echipajele decât în cazurile de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viscolul şi ninsoarea au împiedicat ambulanţele să ajungă la câţiva pacienţi din judeţ.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Viscolul şi ninsoarea au împiedicat ambulanţele să ajungă la câţiva pacienţi din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei