Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2012 - Anul XVII, nr. 293 (5198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naivitate

Trei angajate de la Primăria Cajvana, ţepuite copilăreşte prin SMS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei femei angajate la Primăria oraşului Cajvana, pe posturile de contabil, asistent social şi secretar, au fost înşelate de un necunoscut care le-a trimis mesaje SMS în care le anunţa că au posibilitatea de a beneficia de o ofertă avantajosă de minute de telefonie în reţeaua Orange.

Înşelăciunea s-a petrecut în cursul zilei de marţi, însă cele trei păgubite au sesizat Poliţia oraşului Cajvana abia a doua zi, în jurul orei 10.00, când au realizat ce s-a întâmplat.

Anuţa Moroşan, în vârstă de 45 de ani, Adriana Davidoaia, de 36 de ani şi Matroana Iacoban, în vârstă de 55 de ani, au primit pe rând mesajele SMS şi apoi au fost contactate de un individ care le-a explicat că pot beneficia de o ofertă foarte avantajoasă de minute numai după ce dictează prin telefon mai multe coduri de reîncărcare. Cele trei au transmis fiecare mai multe coduri de reîncărcăre a câte 20,8 euro, fără ca nimeni din primărie să-şi dea seama că ceva nu este în regulă.

Două dintre păgubite au precizat că au efectuat câte trei reîncărcări, în timp ce una nu a putut preciza exact valoarea prejudiciului.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, înregistrat deocamdată cu autori necunoscuţi. 

Ţepe de acest gen s-au înregistrat de foarte multe ori în judeţ, de fiecare dată poliţia făcând apel la oameni să nu dea curs solicitărilor şi anunţurilor privind pseudocâştiguri venite prin telefon şi subliniind că aceste coduri de reîncărcare nu trebuie dezvăluite sub nici o formă nimănui. În puţinele situaţii în care autorii înşelăciunilor prin telefon au fost prinşi a fost vorba de deţinuţi din penitenciare, unii cu pedepse foarte grele, de la care, de regulă, prejudiciile nu mai pot fi recuperate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei angajate de la Primăria Cajvana, ţepuite copilăreşte prin SMS.
 Vizualizări articol: 2683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei angajate de la Primăria Cajvana, ţepuite copilăreşte prin SMS5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aparate de bruiaj trimis de
(14 dec 2012, 14:49:49
Sunt aparate speciale de bruiaj al semnalului GSM . Daca s-ar dori s-ar putea monta in fiecare penitenciar aceste aparate si nu ar mai avea ce face detinutii cu telefoanele mobile. Numai la noi e posibil sa aiba detinutii tel mobile.
1.1  RE: Aparate de bruiaj trimis de
(14 dec 2012, 21:35:37
un astfel de aparat pus in functiune iti coace creierii in cateva clipite..ai folosit vreodata??? apoi daca puscaria ar cere fonduri pentru astfel de aparate.. ar rade Ministeru de ei.. da ce sunteti?? cioate?? nu sunteti in stare sa controlati detinutii?? plus ca sunt multe altele pe la spate.si politisti implicati in combinatiile astea..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei