Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2012 - Anul XVII, nr. 293 (5198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă procurori

Mamă şi fiu din Suceava, pioni principali într-o reţea de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 25 de ani şi mama acestuia, în vârstă de 54 de ani, au fost săltaţi ieri dimineaţă şi aduşi alături de alţi suspecţi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, sub acuzaţia că făceau parte dintr-o reţea de contrabandişti de ţigări. Ieri dimineaţă au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare la imobile aparţinând învinuiţilor, pe raza judeţelor Suceava, Vrancea, Mureş şi a municipiului Bucureşti, fiind puse în aplicare 25 de mandate de aducere.

 

Monitorizaţi din martie 2012

Din martie 2012, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub conducerea şi coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au adunat informaţii şi au efectuat cercetări într-o primă fază faţă de George Ovidiu Cîmpan, în vârstă de 25 de ani, mama acestuia, Doina Cîmpan, de 54 de ani, ambii din municipiul Suceava, şi Viorel Mihai Ionuţa, de 48 de ani, din Siret, puşi sub acuzare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

 

Ţigările erau introduse în ţară de complici peste frontiera verde şi prin PTF Siret

Conform anchetei procurorilor DIICOT Suceava, cei trei, împreună cu cetăţeanul ucrainean Belyavyy Dmytro, cu Doina Ramona Uifalvi, de 39 de ani, Doina Cadar, de 50 de ani, Vasile Cadar, de 53 de ani, din municipiul Târgu-Mureş, Alexandru Ionescu, de 53 de ani, Sandu Tudor de 48 de ani şi Mihai Florin Iancu, de 28 de ani, din municipiul Bucureşti, au constituit o grupare infracţională cu preocupări pe linia achiziţionării, depozitării, transportării şi comercializării unor cantităţi de ţigări de provenienţă extra-comunitară, introduse prin contrabandă în România din Ucraina, atât peste frontiera verde cât şi prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

 

Mama şi fiul se aprovizionau cu ţigări şi le valorificau în ţară

Tânărul în vârstă de 25 de ani şi mama acestuia se aprovizionau cu diverse cantităţi de ţigări de la cetăţeanul ucrainean Belyavyy Dmytro şi de la Viorel Mihai Ionuţa, care le introduceau ilegal în ţară şi le transportau pe relaţia Siret-Suceava. De la Suceava, rezultă din ancheta coordonată de DIICOT Suceava, George Ovidiu Cîmpan şi Doina Cîmpan la vindeau mai departe unor alţi membri ai reţelei, o femeie din Suceava, Crina Panţiru, în vârstă de 59 de ani, plus trei persoane din Târgu Mureş şi încă trei din Bucureşti. De transport, arată procurorii, se ocupau Cătălin Cîmpan, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Şcheia, un alt fiu al Doinei Cîmpan şi George Posteucă, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Suceava, angajat al unei firme de curierat rapid.

 

Profitul a atras şi alţi membri în grupare

Începând din august 2012, structurile de combatere a crimei organizate au stabilit că la gruparea infracţională au aderat şi Marian Toader Lazurcă, în vârstă de 22 de ani, şi Adrian Petrică Grămadă, de 21 de ani, ambii din Grăniceşti, care în scurt timp au devenit furnizori principali de ţigări, pe care le obţineau în principal de la suspectul Mihai Burciu, în vârstă de 27 de ani, din Vicovu de Jos, şi pe care le transportau cu autoturisme conduse de complicii Florin Gherasă şi Răzvan Dumitru Grumeza, ambii de 22 de ani, tot din municipiul Suceava. O parte din ţigări, arată anchetatorii, erau valorificate şi altor persoane, printre care au fost identificaţi: Daniela Pavel, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Bucureşti, prin intermediul şoferului de camion George Ieşan, în vârstă de 27 de ani, din Şerbăuţi, Marian Radu, de 46 de ani, din Focşani şi Mihai Şovea, în vârstă de 52 de ani, din oraşul Salcea. 

Gruparea infracţională se aproviziona cu ţigări de la mai multe persoane în acelaşi mod, inclusiv de la Ciprian Ernest Demescă, în vârstă de 26 de ani, din oraşul Siret, care le comercializa pe aceeaşi filieră aceloraşi beneficiari, dar şi numitei Daniela Rus, de 36 de ani, din municipiul Târgu-Mureş.

 

Prejudiciul, estimat preliminar la 500.000 de lei

Pe parcursul cercetărilor s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a cinci transporturi de ţigări, fiind confiscate 8.856 de pachete care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

Prejudiciul creat de grupare a fost estimat preliminar la 500.000 de lei.

În acţiunea coordonată de DIICOT Suceava au participat şi poliţişti de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bucureşti, Mureş şi Vrancea, în descinderile de ieri dimineaţă fiind angrenaţi şi jandarmii.

Suportul tehnic şi informativ în cadrul anchetei a fost asigurat de către DGIPI, SRI şi DOS-SOS Suceava.

Aseară, la închiderea ediţiei, mai mulţi suspecţi erau încă audiaţi la sediul DIICOT Suceava, în vederea emiterii unor ordonanţe de reţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu din Suceava, pioni principali într-o reţea de contrabandă.
 Vizualizări articol: 5007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Mamă şi fiu din Suceava, pioni principali într-o reţea de contrabandă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 dec 2012, 16:07:41
ASTEA DE LA FRONTIERA FAC CONBINATII IN FIECARE ZI SI VOI ARESTATI COPII
2.   Tara nimanui trimis de
( 9 ian 2013, 19:48:44

Nu fura, STATUL URASTE CONCURENTA !!!!

Pestele de la cap se-mpute !!! De ce nu incepeti cu cei de sus, de ce tot la cei mici ajungeti. Niciodata nu o sa fie bine in tara asta, NICIODATA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei