Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prin AJOFM

Ofertă de 160 de locuri de muncă în Danemarca, pe posturi de culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile de muncă în străinătate promovate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava abundă în această perioadă de oferte din Danemarca, diferiţi angajatori din această ţară căutând în România 160 de lucrători pe posturi de culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre. Chiar şi pentru aceste posturi de culegători danezii au pus o serie de condiţii care vor fi decisive la interviuri, una dintre ele fiind cunoaşterea medie a limbii engleze.

Unul dintre angajatori, din localitatea Vaerlose, care are o ofertă de 20 de locuri de muncă pentru culegători de căpşuni şi zmeură, descrie astfel condiţiile: “Munca se desfăşoară în aer liber, pe plantaţii sau în solarii. Culesul căpşunilor începe devreme, la 5-6 dimineaţa. Muncă fizică grea, indiferent de climă. Sunt preferaţi lucrătorii cu experienţă anterioară la culesul de căpşuni şi zmeură. Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului.” Termenul limită de înscriere pentru cei care vor să lucreze pentru acest angajator este 8 ianuarie 2013, contractul fiind valabil pe parcursul anului viitor, din primăvară până în toamnă.

Salarizarea este în funcţie de cantitatea recoltată. La căpşuni, 0,5-0,9 euro brut la kilogram, iar la zmeură, 1,3-2 euro brut la kilogram.

 

Hilar: un angajator le cere culegătorilor să vină de acasă cu cort şi saci de dormit

O altă ofertă, de 40 de locuri de muncă, vine din localitatea daneză Slaelskor, condiţiile de muncă şi de salarizare fiind în mare aceleaşi. Diferenţa este că în cazul acestor locuri de muncă se oferă cazare la cort, în zona în care se munceşte peste zi. Uşor hilară este cerinţa angajatorului ca lucrătorul să-şi aducă de acasă cort, saci de dormit şi haine groase. 

AJOFM Suceava mai promovează şi o ofertă de o sută de locuri de muncă la o fermă care îşi are sediul în estul insulei Funen - Danemarca şi caută culegători de mazăre atât pentru Danemarca, cât şi pentru Portugalia. Şi aici sunt aproximativ aceleaşi condiţii şi acelaşi termen limită de înscriere, cu o plată de până la 0,6 euro net pe kilogramul de mazăre strâns.

Pentru detalii, cei interesaţi pot accesa site-ul suceava.anofm.ro sau pot contacta personalul specializat al AJOFM Suceava. Locurile de muncă sunt oferite prin programul EURES – o reţea de cooperare între serviciile europene de ocupare a forţei de muncă.

Reprezentanţii AJOFM Suceava au precizat că oferte de locuri de muncă în agricultură în Danemarca au mai existat şi în trecut şi au fost şomeri din judeţ admişi la interviuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertă de 160 de locuri de muncă în Danemarca, pe posturi de culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre.
 Vizualizări articol: 6671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ofertă de 160 de locuri de muncă în Danemarca, pe posturi de culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezamagire trimis de
(12 dec 2012, 18:28:40
Am aplicat pentru un astfel de job in luna august. Tot in Danemarca, tot prin intermediul EURES si... am asteptat. Am primit cateva raspunsuri de la consultantul EURES din Danemarca cum ca am calificarea necesara pentru jobul la care aplicasem si cum ca se va gasi un job pentru mine abia in luna ianuarie. Dupa care am tot asteptat pana la sfarsitul lunii noiembrie, cand nu am mai avut rabdare si am trimis un mail in Danemarca sa intreb ce se mai aude de jobul meu. Am primit imediat un raspuns vag care spunea ca agentia de recrutare la care am trimis C.V.-ul nu mai mediaza relatia dintre cei care cauta un loc de munca si angajatori.
Si cam asta e tot. Mai incerc si acum, dar de data asta nu imi mai fac sperante pentru ca nici nu prea ma incanta joburile astea de culegatori, nici conditiile de cazare si nici salarizarea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei