Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frig

Mii de suceveni la doctor, într-o săptămână, din cauza răcelilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O statistică prezentată ieri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Adrian Popescu, arată că numărul sucevenilor care ajung săptămânal la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii de sezon a crescut în ultima săptămână. Astfel, în perioada 3-9 decembrie, în judeţ s-au înregistrat 2.166 de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, faţă de 2.067 în intervalul anterior, 26 noiembrie-2 decembrie. Cele mai multe cazuri, respectiv 694, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2-4 ani, cu 511 cazuri, 15 - 49 ani, cu 431 de cazuri, 0-1 an, cu 253 de cazuri, 50-64 de ani, cu 180 de cazuri şi 65 de ani şi peste, cu 97 de cazuri.

 

Încă 5.100 de doze de ser, pentru imunizarea sucevenilor cu risc crescut de îmbolnăvire

Tot în perioada 3-9 decembrie, s-au mai înregistrat 544 de pneumonii, comparativ cu 531 în intervalul precedent, 26 noiembrie-2 decembrie. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 125, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, urmată de 5-14 ani, cu 120 de cazuri, 2-4 ani, cu 110 cazuri, 50-64 ani, cu 75 de cazuri, 65 ani şi peste, cu 70 de cazuri şi 0-1 an, cu 44 de cazuri. De precizat că, în săptămâna 3-9 decembrie, 2.789 de suceveni cu risc crescut de îmbolnăvire au primit vaccinul antigripal gratuit. În total, de la debutul sezonului rece, 5.302 persoane din judeţ au acceptat administrarea serului. Joi, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava va fi livrată a doua tranşă de vaccin antigripal gratuit. Este vorba de 5.100 doze de ser, care vor fi distribuite exclusiv către medicii de familie, fiecare doctor urmând să primească câte 20 de fiole.

 

Pe vreme friguroasă, până la 50% din căldura corpului se pierde prin extremităţi

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, purtătorul de cuvânt al DSP a recomandat populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie pentru a evita îmbolnăvirile.

Adrian Popescu a reamintit că, pe vreme friguroasă, până la 50% din căldura corpului se pierde prin extremităţi şi a avertizat că expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire. El a precizat că, în această perioadă, populaţia trebuie să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi să evite băuturile alcoolice. De asemenea, este indicată evitarea deplasărilor în spaţii deschise, iar în cazul în care acestea sunt absolut necesare se vor purta încălţări şi haine adecvate, specifice anotimpului de iarnă (căciulă, fular, mănuşi, ciorapi groşi etc.).

 

Avertisment: „Nu lăsaţi copiii să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate”

Responsabilul de relaţiile cu presa al Direcţiei de Sănătate Publică a adăugat că persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să renunţe la deplasările şi frecventarea locurilor care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

„Se impune acordarea unei atenţii speciale copiilor şi evitarea situaţiilor în care aceşia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinţii fiind rugaţi să evite călătoriile pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător”, a completat Adrian Popescu.

 

Trecerea bruscă de la cald la frig poate provoca un şoc termic

El a sfătuit populaţia să evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a preveni degerăturile, arătând că este de dorit să se renunţe la automedicaţie şi să se consulte un medic în cazul în care acestea au apărut. Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit, precum şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, precum şi asigurarea unei bune aerisiri a locuinţelor, cel puţin o dată pe zi, sunt alte recomandări ale reprezentantului DSP. „Atenţie la supraîncălzirea atmosferei din locuinţă, pentru că şocul termic este mai mare atunci când ieşiţi afară. Se recomandă şi evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe porţiunile acoperite cu gheaţă”, a mai transmis Adrian Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni la doctor, într-o săptămână, din cauza răcelilor.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de suceveni la doctor, într-o săptămână, din cauza răcelilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei