Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prea bun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multă lume se declară intoxicată de Messi şi de recordurile lui. Asta să fie atitudinea justă? Parcă văd un astfel de cârcotaş, peste nişte zeci de ani, lăudându-se că a fost contemporan cu Messi, că l-a prins jucând. Ni se întâmplă şi unii nu-şi dau seama: Messi are mari şanse să devină cel mai mare fotbalist din istorie. Şi aici nu e vorba numai de cifre. De exemplu, l-a depăşit pe Gerd Muller la număr de goluri per an calendaristic, dar nu şi la medie. Ar trebui să dea vreo 11 goluri în ultimele 3 meciuri ca s-o facă. Să sperăm că nu-l întărâtă nimeni, cine ştie ce ar ieşi! Dar să trecem la un alt aspect. Acest galop în sunet de goluri este foarte posibil să-i aducă „Ballon d’Or number four”, dacă-mi permiteţi mixtura lingvistică! Iar la anul, Mambo No 5, dar în anii impari e mai uşor. Oricâte Baloane de-astea ar câştiga Messi, miza mare mi se pare în 2014. S-o luăm mai pe ocolite… Messi va împlini 27 de ani chiar în timpul turneului final mondial din Brazilia. A rămas cam singura şansă de a câştiga trofeul major pentru ţara sa şi de a-l depăşi fără dubii şi pe Maradona. În 1986, anul în care Maradona ni s-a arătat în toată splendoarea sa în Mexic, El Pibe d’Orourma să împlinească 26 de ani. În 1994, anul în care şi Hagi s-a arătat şi altora, nu numai nouă, în toată splendoarea sa, Gică avea 29 de ani împliniţi. Există o teorie care spune că un fotbalist dă randamentul optim după vârsta de 25 de ani. Cam de atunci încolo calităţile fizice se pot întâlni în punctul optim cu psihicul ajuns la maturitate (ştiu, nu e cazul lui Tănase...). Sigur, Messi a strălucit şi până acum, dar la naţionala Argentinei s-a cunoscut că uneori n-a făcut faţă presiunii. Dar în 2014 lucrurile ar putea sta altfel. Să recunoaştem, ar fi sfidarea supremă ca Argentina să triumfe tocmai pe tărâm brazilian! Dar mai e mult până departe, deocamdată omul doar ce-a adus un nou argument pentru al patrulea Balon de Aur consecutiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea bun.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prea bun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei