Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Vernisaj de grafică la Apropo Cafe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Apropo Cafe a avut loc luni vernisajul primei expoziţii de grafică semnate de Lucian Mânecan. Graficianul s-a afirmat departe de casă, în Italia, unde a avut succes cu trei expoziţii organizate la Casa de Cultură din Milano, la castelul din Solza şi la Seriate (provincia Bergamo). Talentul şi l-a descoperit târziu, la 28 de ani, iar în artă a fost autodidact, perfecţionându-se singur, fără ajutorul unui profesor.

Expoziţia de grafică cuprinde 15 tablouri care pot fi achiziţionate contra cost. Lucian Mânecan a dat dovadă de multă originalitate şi imaginaţie în realizarea lucrărilor sale, abordând teme diferite. Prezenţi la vernisaj au fost graficianul Mihai Pânzaru PIM, jurnalistul Roman Istrati, precum şi prieteni şi invitaţi ai lui Lucian veniţi pentru a-l felicita cu ocazia primei expoziţii din România, dar şi pentru a-i ura „La mulţi ani”, deoarece evenimentul a coincis cu aniversarea zilei sale de naştere.

Jurnalistul Roman Istrati a analizat lucrările şi stilul artistului Lucian Mânecan: „Când am văzut acest triptic al mâinii, mi-am adus aminte de o ziaristă franceză care l-a surprins pe Picasso pe o plajă şi l-a întrebat ce-l defineşte pe un artist, iar marele pictor i-a răspuns că modul în care ştie să deseneze o mână. Lucian nu desenează persoane, ci întruchipări ale unor stări sufleteşti. Dacă facem turul expoziţiei, ajungem la tabloul de la început, reprezentarea scenei creaţiei având ca punct de plecare tabloul lui Michelangelo din Capela Sixtină”.  

Artistul plastic Mihai Pânzaru PIM a apreciat lucrările tânărului grafician sucevean, spunând că „stilul său nu a fost alterat într-o academie de arte”. Discursul maestrului grafician a continuat cu evocarea particularităţilor stilului, acesta remarcând că „Lucian este un peisagist special, care abordează peisajul uman”, referindu-se la o lucrare care reprezintă un bătrân despre care Mihai Pânzaru a spus că îl duce cu gândul la Homer sau la Zahei orbul. „Un artist trebuie să ştie tot ce ţine de sfera umană, iar Lucian a arătat că are detaşarea inerentă unui talent înnăscut. Sunt convins că poate desena orice”, a mai continuat graficianul sucevean.

Despre planurile de viitor, Lucian Mânecan spune că doreşte să se exprime artistic în manieră renascentistă şi să picteze tablouri care să evoce perioada artistică de acum 500 de ani, contribuind astfel la imaginea artei româneşti în lume. Expoziţia cu vânzare de la Apropo Cafe se va încheia pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisaj de grafică la Apropo Cafe.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Vernisaj de grafică la Apropo Cafe4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei