Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză Direcţia Agricolă

Preţurile produselor vândute în pieţe şi carmangerii, în creştere în ultima perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză efectuată de Direcţia Agricolă Suceava săptămâna trecută arată că preţurile produselor vândute cu amănuntul în pieţe, oboare şi carmangerii este mai mare decât în luna octombrie, foarte probabil acesta fiind doar începutul scumpirilor dinainte de sărbătorile de iarnă.

Conform datelor adunate de lucrătorii Direcţiei Agricole, grâul se vinde cu 1,10-1,20 lei kilogramul, faţă de un preţ mediu de 0,90 de lei kilogramul în octombrie. Cu acelaşi preţ se vinde şi orzul, în timp ce porumbul boabe costa săptămâna trecută 1,10-1,30 de lei kilogramul, faţă de 0,85 de lei kilogramul în octombrie. În privinţa cartofului acesta se vinde în pieţe cu 1-1,20 de lei kilogramul, în condiţiile în care în octombrie se cumpăra şi cu 80 de bani.

La legume, preţurile medii sunt următoarele: varza, 60-65 de bani, ceapa, 1,50-2 lei, morcovul, 2-2,50 lei, tomate 3,50-4 lei, ardei gras, 2-2,50 lei şi castraveţi 3-3,50 de lei kilogramul.

În privinţa fructelor, merele se vând cu 2-3 lei şi perele cu 3,50-4 lei kilogramul, asta în condiţiile în care în octombrie, conform analizei din acea lună a Direcţiei Agricole, kilogramul de măr era 1,80 de lei.

În privinţa cărnii în viu, la porc preţul mediu de vânzare este de 8-10 lei pe kilogram, la vită este de 7-8 lei la kilogram, iar la pasăre de 8-8,50 lei. Carnea costă 13-14 lei kilogramul,la porc şi vită, şi 11-12 lei la pasăre.

Analiza Direcţiei Agricole a vizat şi alte tipuri de produse vândute în pieţe: lapte, 2-2,50 lei litrul, brânzeturi proaspete, 13-15 lei, telemea 15-17 lei kilogramul, zahăr, 5,50-6 lei kilogramul, şi ouă, între 90 de bani şi un leu bucata. 

Vasile Schipor, directorul Direcţiei Agricole Suceava, a explicat că această creştere a preţurilor era oarecum aşteptată, în condiţiile instalării iernii şi apropierii sărbătorilor de la final de an.   

Aceste analize pe care Direcţia Agricolă Suceava le efectuează în pieţe sunt necesare pentru evaluarea în lei a arendei, dar şi pentru a combate specula, prezentă în acest an în care a fost secetă. În condiţiile în care seceta a diminuatproducţiile medii la hectar,agricultorii au mai primit o grea lovitură în luna iulie, când grindina a afectat grav 7% din suprafaţa agricolă lucrată în judeţ.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţurile produselor vândute în pieţe şi carmangerii, în creştere în ultima perioadă.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţurile produselor vândute în pieţe şi carmangerii, în creştere în ultima perioadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei