Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta continuă

Elevul din Bursuceni lovit de un preot la ora de religie, evaluat psihologic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vlăduţ B., elevul din Bursuceni în vârstă de 14 ani, în clasa a VII-a, lovit săptămâna trecută de un preot la ora de religie, a fost adus ieri la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pentru a fi evaluat psihologic şi, eventual, pentru a intra într-un program de consiliere. El a fost însoţit de mama sa, care s-a întors din străinătate, unde se afla la muncă, imediat după incidentul neplăcut prin care a trecut  Vlăduţ. Tatăl băiatului a decedat acum cinci ani. În perioadele în care mama minorului era plecată la muncă în străinătate, Vlăduţ, împreună cu sora lui, erau îngrijiţi corespunzător, din declaraţiile reprezentanţilor şcolii, de o cunoştinţă a familiei.

 

„L-a atins pe copil şi i-a întors mâna la spate, însă cu intenţia de a-1 trimite înapoi în bancă, nu de a-l răni”

În urma anchetei demarate de Protecţia Copilului Suceava, împreună cu reprezentanţii autorităţii locale din comuna Vereşti, ca urmare a unei sesizări remise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, rezultă că „minorul este un elev care nu a ridicat probleme deosebite până la acest moment, iar situaţia lui şcolară este satisfăcătoare. Este cunoscut ca fiind un copil cuminte, care nu lipseşte de la şcoală. Aceste date au fost furnizate de dirigintele minorului de la Şcoala Gimnazială Bursuceni”.

Preotul din satul Bursuceni, comuna Vereşti, care s-a ales cu dosar penal, după ce, în timpul unei ore de religie, la şcoala din sat, l-ar fi lovit în faţa clasei pe Vlăduţ (scena de violenţă a fost înregistrată video de un alt elev, filmuleţul fiind postat pentru o scurtă perioadă de timp pe internet), le-ar fi spus reprezentanţilor de la Protecţia Copilului Suceava că, într-adevăr, „1-a atins pe copil şi i-a întors mâna la spate, însă cu intenţia de a-1 trimite înapoi în bancă, nu de a-1 răni”.

 

Copilul nu se află în situaţie de risc şi nu va fi luat din familie

Din ancheta reprezentanţilor Protecţiei Copilului Suceava rezultă că minorul nu se află în situaţie de risc în familie şi nu se impune instituirea unei măsuri de protecţie pentru acesta, situaţia lui rămânând, însă, în atenţia autorităţilor locale şi a Serviciului Echipa Mobilă Fălticeni, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care are atribuţii în consilierea şi monitorizarea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

 

Se aşteaptă o sancţionare

Directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a fost informat de conducerea şcolii din Bursuceni că „situaţia agresorului va fi discutată şi în consiliul profesoral al şcolii, urmând a se lua măsurile necesare conform legii, pentru sancţionarea acestui comportament, şi, totodată, se va stabili un plan de măsuri pentru prevenirea unor astfel de situaţii în şcoală. De asemenea, a fost sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, instituţie competentă pentru a lua măsuri în vederea prevenirii folosirii metodelor bazate pe violenţă de către profesori în actul didactic”.

Din ancheta Poliţiei Vereşti rezultă că incidentul a avut loc joia trecută, pe 22 noiembrie, preotul implicat, Constantin Marişca, în vârstă de 39 de ani, fiind profesorul de religie al şcolii şi parohul bisericii din sat. Nervos că Vlăduţ B. făcea gălăgie la ore şi nu îl asculta, preotul l-a adus în faţa clasei. Aici i-a sucit o mână la spate, ţinându-l într-o poziţie incomodă câteva secunde, şi l-a lovit în zona gâtului, avertizându-l să stea cuminte în bancă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul din Bursuceni lovit de un preot la ora de religie, evaluat psihologic.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Elevul din Bursuceni lovit de un preot la ora de religie, evaluat psihologic2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N aveti frica de Dumnezeu,,, trimis de
(30 nov 2012, 10:16:29
ORI SUNTETI ORBI >CAND ESTE NEVOIE DE EI >>
2.   Comentariu trimis de
(30 nov 2012, 10:17:59
normal la voi...scriu juma" de ora si voi nu publicati ...RUSINE SA VA FIE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei