Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

B.U.G Mafia, la restaurantul Hollywood Sushi-Bar

Veteranii de la B.U.G. Mafia se întorc după 5 ani de zile în Suceava, la restautant Hollywood Sushi-Bar, vineri 30 noiembrie, ora 23:00, pentru a concerta şi încânta publicul. După o pauză destul de îndelungată, ei revin cu albumul intitulat “Înapoi în viitor”. Într-un interviu, membrii formaţiei B.U.G. Mafia au explicat de ce a durat atât de mult revenirea lor în industria muzicală. “Ne-a luat foarte mult să facem albumul aniversar, apărut pe piaţă în 2006. Şi oricum suntem chiţibuşari, lucrăm la materialul nou de la sfârşitul lui 2009", au spus băieţii. Formaţia a mai explicat că, deşi fanii au fost supăraţi fiindcă au întârziat foarte mult cu lansarea, acum: "Fanii sunt entuziasmaţi, iar acest lucru ne dă şi nouă încredere că facem bine ceea ce facem, chiar dacă lansăm piese şi albume mai rar decât alţi artişti, noi mergem pe principiul că e important să facem muzică care să nu se consume în trei, şase luni sau un an. Vrem ca muzica noastră să reziste testului timpului".

 

B.U.G. Mafia este o trupă de hip-hop din Romania fondată în anul 1994. Actualii componenți sunt Tataee, Caddillac și Uzzi.

La sfârșitul anului 1993, pe vremea când albumele de hip hop circulau doar în cercuri restrânse, iar cd-urile erau obiecte rare și prețioase, Dragoș Vlad-Neagu si Vlad Irimia având deja tentative de intrare în lumea hip hop ca artiști, pun bazele trupei Black Underground.  Cu numele de scenă Klax 187 și respectiv Doom (astăzi Caddy și Tataee), reușesc să își înregistreze prima piesă, în limba engleză. Urmează o serie de show-uri, pe la baluri de boboci ale unor licee din București, alături de cei de la M&G. Publicul de hip hop crește de la câteva zeci la câteva sute.

Pe 20 septembrie 1995 apare primul album al trupei numit “Mafia”. Băieții, deja cu un album la vânzare, înregistrează cel de-al doilea album în regim propriu cu bani împrumutați de la un bun prieten, actualmente patronul clubului Zebra din Bacău. Trupa se numește acum B.U.G. Mafia, după abrevierea cuvintelor Bucuresti UnderGround. Încep concertele în afara Bucureștiului, primul fiind în Bacău, iar vânzările urcă neaşteptat de mult. B.U.G. Mafia aruncă pe piață cea de a treia bombă, albumul “Născut Și Crescut În Pantelimon”. Trupa este într-o continuă creștere. Totul sună mai bine și mai interesant. Klax187 își schimbă numele în Daddy Caddy. Apare primul maxi-single al mafioților, “Hoteluri”, compus din piesa care îi dă numele, remixul acesteia, instrumentalele și o piesă bonus.

Pe 13 martie ’99, la Sala Polivalentă, are loc cel mai mare concert al trupei.  În 2001, B.U.G. câștigă premiul “cel mai bun album rap”, cu “După Blocuri”, la Premiile Industriei Muzicale, dar și “cea mai bună trupă rap” și “cel mai bun videoclip”, cu “Un 2 și Trei De 0”, la Premiile Bravo.

Mafia este singurul nume cu 5 nominalizări la Premiile MTV 2004. Au reușit să plece acasă cu două dintre ele, “cel mai bun album” și “cel mai bun act hip hop”, și în acest sens fiind singurii.

Anii ce au urmat au însemnat pentru trupă un crescendo minunat, astăzi fiind cea mai cunoscută şi ascultată trupă hip-hop din România.

Într-un alt interviu, membrii formaţiei, fiind întrebaţi despre ce anume i-a menţinut în top atâţia ani de zile, fiind considerată una dintre cele mai vechi trupe de hip-hop după revoluţie, aceştia au răspuns:

” Faptul că ne place foarte mult ceea ce facem şi fapul că fanilor le place şi le-a placut ceea ce facem. Trăim din asta. Din asta ne câştigăm banii. Iar până în momentul de faţă, nu a existat niciun motiv care să ne facă să renunţăm la B.U.G. Mafia. Bineînţeles ca au mai existat neînţelegeri între noi, ar fi inuman să nu existe aşa ceva.”

20 de ani de carieră, 10 albume de studio, peste 1 milion de unitaţi vândute, peste 80 de milioane de view-uri pe YouTube, peste 400.000 de fani pe Facebook. B.U.G. Mafia. Un nume pentru care cifrele de mai sus sunt suficiente pentru a indica statutul trupei în industria muzicală autohtonă.

Rezervări: 0755-571.749

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului B.U.G Mafia, la restaurantul Hollywood Sushi-Bar.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
B.U.G Mafia, la restaurantul Hollywood Sushi-Bar5.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei