Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Subprefectul Constantin Harasim va dona banii încasaţi din executarea silită a Gărzii de Mediu Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul de Suceava, Constantin Harasim, va primi suma de bani stabilită de instanţele de judecată în urma procesului pe care l-a câştigat împotriva celor de la Garda Regională de Mediu. Banii au fost deja viraţi în conturile executorului judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu şi urmează să-i fie plătiţi lui Constantin Harasim. Acesta a anunţat şi care va fi destinaţia banilor.

„Întreaga sumă va fi folosită pentru ajutorarea unei familii nevoiaşe din Suceava. Jumătate din bani sunt pentru achiziţionarea de lemne de foc, iar restul pentru a cumpăra un televizor”, a menţionat subprefectul de Suceava.

Constantin Harasim a mai arătat că îşi doreşte ca banii pe care Garda Generală de Mediu i-a plătit în urma deciziei instanţelor de judecată să fie recuperată de la cei vinovaţi pentru că s-a ajuns în această situaţie.

„Conducerea Gărzii Regionale de Mediu Suceava a acţionat ilegal, iar hotărârea judecătorească trebuia pusă în practică fără să se ajungă la executare silită. Dacă ar fi dorit să respecte legea, cei din conducerea Gărzii Regionale de Mediu Suceava trebuiau să prindă în bugetul pe 2012 suma de bani stabilită prin hotărâre judecătorească. Nu au făcut asta, ceea ce denotă rea-voinţă. Iar banii nu trebuie plătiţi de la contribuabili, ci de persoanele care se fac vinovate şi sper ca acest lucru să se întâmple”, a declarat subprefectul Harasim.

 

Maşina pusă sub sechestru va putea fi folosită din nou

La începutul săptămânii trecute, executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu s-a deplasat la sediul Gărzii Regionale de Mediu Suceava, unde a pus sub sechestru un autoturism marca Daewoo Cielo, pentru o datorie de 2.800 de lei, inclusiv cheltuieli de executare.

Totul a plecat de la o sancţiune pe care Constantin Harasim a primit-o în perioada în care era angajat al Gărzii Regionale de Mediu Suceava. În luna iunie a anului 2010, actualul subprefect l-a însoţit pe un coleg de-al său la o acţiune de control care a vizat activitatea Primăriei Solca.

Ulterior, conducerea Gărzii Regionale de Mediu Suceava a constatat că cei doi comisari au încălcat procedura de control, iar împotriva lui Constantin Harasim a fost aplicată sancţiunea „mustrare scrisă”.

Nemulţumit, actualul subprefect a atacat în instanţă decizia de sancţionare, obţinând câştig de cauză.

Pe lângă faptul că au decis anularea sancţiunii, magistraţii au luat şi decizia de a-i acorda cheltuielile de judecată aferente. Sentinţa a rămas definitivă pe 5 mai 2011, dar de atunci şi până săptămâna trecută nu a fost pusă în aplicare.

În urma achitării sumelor de bani pentru care s-a ajuns la executare silită, autoturismul marca Daewoo Cielo va fi pus din nou la dispoziţia comisarilor Gărzii de Mediu, care îl vor putea folosi în interes de serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subprefectul Constantin Harasim va dona banii încasaţi din executarea silită a Gărzii de Mediu Suceava.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Subprefectul Constantin Harasim va dona banii încasaţi din executarea silită a Gărzii de Mediu Suceava4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Altceva... trimis de
(29 nov 2012, 11:25:16
Dar banii din spagile incasate de la agentii comerciali de ce nu-i doneaza?
2.   Pt ILINCA trimis de
(29 nov 2012, 14:48:41
nu le doneaza pt ca are un seria 7 (bmw) si la cat consuma si-a deskis si o benzinarie de unde sa alimenteze

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei