Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Campania „Bun venit pe lume!”, lansată ieri la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii, filiala Suceava, în parteneriat cu Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava și Shopping City Suceava, a lansat ieri Campania „Bun venit pe lume!”, care face parte din programul ”Fiecare copil contează”, al cărui obiectiv este reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea sănătăţii în comunitățile în care se desfăşoară.

Preşedinta Salvaţi Copiii – filiala Suceava, Camelia Iordache, consideră că „cele mai importante cauze şi cele asupra cărora se poate acţiona relativ rapid sunt legate de accesul la sistemul medical românesc, dar şi nivelul de educaţie şi instruire al mamelor cu privire la creşterea şi îngrijirea copilului, mai ales în rândul categoriilor defavorizate, din zone rurale, cu prioritate romi”.

 

Informare şi colectare de fonduri

„Filiala Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii va desfăşura, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, în parteneriat cu Shopping City Suceava, campania <Bun venit pe lume!>,prin care populaţia va fi informată cu privire la numărul mare al deceselor în rândul copiilor cu vârsta mai mică de 1 an, dar urmăreşte şi colectarea de fonduri necesare pentru dotarea cu echipamente a secţiei de maternitate-neonatologie, din cadrul Spitalului Judeţean <Sf. Ioan cel Nou>Suceava”, a completat Camelia Iordache.

 

Statistici

La maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, numărul de nou-născuți în anul 2011 a fost de 3.004 copii, din care 288 de copii născuți prematur. Numărul de decese în rândul prematurilor a fost de 29 (10%). În primele şase luni din 2012, numărul nou-născuților a fost 1.438 de copii, din care 130 prematuri, iar numărul deceselor în rândul copiilor prematuri a fost de 12 (9,23%).

Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava este de nivel III și deservește, din punct de vedere al serviciilor medicale pentru copiii prematuri, atât județul Suceava, cât și maternitățile din Botoșani și Dorohoi.

„Cu toate că în ultima perioadă maternitatea a fost dotată cu aparatură medicală performantă, aceasta nu corespunde numărului mare de copii prematuri care sunt internați și pentru care se asigură asistența medicală necesară supraviețuirii. Intervenția medicală în primele ore și zile este esențială pentru un copil născut prematur și este necesar ca, alături de profesionalismul medicilor și al personalului medical, să existe echipamentele necesare pentru intervenție”, ne-a explicat Camelia Iordache.

 

Donaţii pentru cele 150 de body care vor fi expuse la Shopping City Suceava

Sucevenii pot face donaţii, pentru cele 150 de body care vor fi expuse la Shopping City. Pentru fiecare 50 de lei donaţi, un body va ajunge la copiii din maternitatea Spitalului Județean Suceava. Pentru a face campania cât mai vizibilă și atractivă, vor exista şi două ateliere, susţinute de voluntarii Salvaţi Copiii: unul de personalizare a body-urilor donate şi unul creativ, pentru copii - ”Atelierul lui Moș Crăciun”.

Toţi cei care vor participa la acţiune vor avea ocazia să lase un mesaj personalizat pe body-ul pe care îl vor salva și copiii vor putea realiza ornamente de brad, care vor fi agățate în bradul de Crăciun, alături de body-urile salvate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Bun venit pe lume!”, lansată ieri la Suceava.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania „Bun venit pe lume!”, lansată ieri la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei