Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân şi a locurilor de parcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Municipiului Fălticeni a organizat ieri o dezbatere publică pe două subiecte de actualitate pentru comunitatea locală. La întâlnirea cu primarul Gheorghe Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea au participat preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din Fălticeni, care gestionează cele peste 10.000 de apartamente din municipiu.

Conducerea Primăriei Fălticeni a prezentat două proiecte de hotărâre ce urmează a fi introduse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Fălticeni din data de 28 noiembrie 2012.

Primul proiect se referă la adoptarea unui „Regulament de atribuire şi gestionare a locurilor de parcare în Municipiul Fălticeni”. Referitor la acest proiect, primarul Gheorghe Cătălin Coman a arătat că municipalitatea a identificat 1.753 de locuri de parcare. În ultimele luni, în Fălticeni au fost amenajate circa 300 de noi locuri de parcare. Prin proiectul de hotărâre sunt propuse trei tipuri de parcări: parcări de reşedinţă, parcări de tranzit şi parcări destinate agenţilor economici.  

„Printre criteriile eliminatorii pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă se numără plata la zi a taxelor şi impozitelor locale, plata la zi către asociaţia de proprietari, domiciliul posesorului autoturismului pentru care se solicită un loc de parcare în blocurile din vecinătatea parcării, pentru autovehiculul pentru care se solicită parcarea taxele şi impozitele să fie achitate în municipiul Fălticeni, cu excepţia autoturismelor cumpărate în leasing. În atribuirea locurilor de parcare vor avea prioritate posesorii de maşini care nu au garaje”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Edilul fălticenean a mai spus că în următorii doi ani, din taxele de parcare, „care vor fi modice, dar vor face ordine în parcările de lângă blocuri” vor fi amenajate şi alte locuri de parcare, astfel încât în 2014 va fi rezolvată definitiv problema acestora.

Parcările de tranzit vor fi parcări cu plată, vor fi amenajate în zona centrală a municipiului, a pieţei agroalimentare, în zona primăriei şi a Ambulatoriului de specialitate.

Parcările agenţilor economici vor fi spaţii special marcate situate în zona de acces în unităţi economice sau în instituţiile publice.

 

Câinii fără stăpân, în atenţia autorităţilor

Al doilea proiect prezentat în cadrul dezbaterii publice vizează problema câinilor fără stăpân. În acest sens, executivul fălticenean va supune aprobării Consiliului Local Fălticeni în şedinţa ordinară din luna noiembrie „Stabilirea normelor referitoare la modalităţile de creştere, deţinere, întreţinere şi circulaţie a câinilor pe teritoriul municipiului Fălticeni, cât şi pentru protejarea împotriva câinilor fără stăpân care pun în pericol liniştea, curăţenia şi sănătatea populaţiei”. 

Viceprimarul Gheorghe Aldea a precizat că sunt vizaţi în primul rând câinii fără stăpân însă, în egală măsură, se va pune accent pe responsabilizarea fălticenenilor care cresc câini în propria gospodărie, fie că locuiesc la bloc sau la casă.

Fălticenenii pot aduce îmbunătăţiri celor două proiect de hotărâre până mâine. Sugestiile pot fi depuse în scris la secretarul municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân şi a locurilor de parcare.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân şi a locurilor de parcare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei