Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Bun venit pe lume!”

Campanie de informare şi colectare de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii va desfăşura, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, în parteneriat cu Shopping City Suceava, campania „Bun venit pe lume!”, prin care populaţia va fi informată cu privire la numărul mare al deceselor în rândul copiilor cu vârsta mai mică de 1 an, dar urmăreşte şi colectarea de fonduri necesare pentru dotarea cu echipamente a secţiei de maternitate – neonatologie, din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Campania „Bun venit pe lume”, lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii, pe 6 octombrie, este parte componentă a proiectului „Fiecare copil contează”. Prin această campanie se urmăreşte strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe din ţară. Statisticile arată că 1.900 de copii cu vârsta mai mică de 1 an mor anual în România.

După cum ne-a explicat Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii Suceava, „deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8.471 de decese în 1990, 2.250 în 2009 şi 1.850 în 2011, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1.000 de copii născuţi vii în 2011 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de 1 an moare la fiecare cinci ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile sunt naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi”.

 

Diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la 5 ani, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol - Reckitt Benckiser România, „Fiecare copil contează” îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub 5 ani, în perioada 2010-2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de informare şi colectare de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Campanie de informare şi colectare de fonduri, iniţiată de Salvaţi Copiii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei