Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deblocare

Primăria Suceava poate relua licitaţia de salubrizare a oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare a Sucevei va putea fi reluată curând, după ce aleşii locali s-au întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară, pentru a modifica caietul de sarcini al licitaţiei de salubrizare.

Chiar de şedinţa a fost mai mult o formalitate, terminându-se în numai 12 minute, fără decizia lor, licitaţia nu putea fi demarată. Acest lucru s-a întâmplat deoarece Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a returnat documentaţia  transmisă de Primăria Suceava, pentru a fi completată şi modificată.

Motivele pentru care caietul de sarcini al licitaţiei a fost respins de ANRMAP sunt discutabile, fiind vorba de modificarea a câtorva expresii din contract, de completarea unei matrice de repartiţie a  riscurilor – care nu a mai fost cerută altor municipalităţi aflate în situaţii similare, precum şi de eliminarea unei condiţii cerute de aleşii locali, ca 50% dintre utilajele firmei de salubrizare să aibă o vechime de maxim 10 ani. Prevederea este considerată restrictivă de ANRMAP, deşi dotările unei firme afectează mult eficienţa lucrărilor pe care le execută.

„Vrem ca odată cu adoptarea noii hotărâri de Consiliu Local, prin care rezolvăm tot ce ni s-a cerut, să putem transmite caietul de sarcini cât mai repede la ANRMAP şi să reluăm licitaţia”, a spus Ion Lungu. Modificarea documentaţiei de organizare a licitaţiei de salubrizare a fost aprobată de aleşii locali cu 17 voturi pentru, unul contra şi o abţinere.

La finele şedinţei, edilul sucevean a precizat că în şedinţa ordinară de CL de la finele lunii va veni cu un proiect de prelungire a contractului cu Rosal, care expiră la 1 decembrie, astfel încât să poată fi asigurate lucrările de curățenie şi deszăpezire până la finalizarea licitaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava poate relua licitaţia de salubrizare a oraşului.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava poate relua licitaţia de salubrizare a oraşului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei