Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Captură

766 de brazi tăiaţi din pădure, găsiţi în curtea unui bărbat din Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puţin de 766 de brazi proaspăt tăiaţi au fost găsiţi de poliţişti în gospodăria unui bărbat din comuna Slatina, copacii provenind din pădurea ce aparţine de Ocolul Silvic Mălini. Marţi, în jurul orei 10.00, agenţii de la Postul comunal Slatina au primit informaţia că în gospodăria localnicului Vasile Rusu, în vârstă de 38 de ani, au fost aduşi brazi tăiaţi ilegal. În scurt timp s-a constituit o echipă operativă formată  din lucrători ai Poliţiei municipiului Fălticeni, ai Secţiei 7 de Poliţie Rurală Mălini, ai Postului de Poliţie Comunal Slatina şi din lucrători ai Ocolului Silvic Mălini, care s-au deplasat la domiciliul bărbatului. Brazii erau depozitaţi în curtea bărbatului, fiind camuflaţi cu strujeni de porumb. Au fost număraţi nu mai puţin de 766 de pomi de iarnă, estimaţi, conform normelor silvice, la o valoare de 19.150 de lei. În realitate, valoarea de piaţă a acestora este mult mai mare. 

În primă fază, poliţiştii nu au găsit nici urmă de proprietar, ulterior acesta a refuzând să facă orice declaraţie. Toţi brazii au fost ridicaţi de silvicultori şi se va încerca valorificarea lor, deşi până la sărbătorile de iarnă mai este destul de mult timp. 

Tudor Plăcintă, responsabil de paza şi protecţia pădurilor în cadrul Ocolului Silvic Mălini, a declarat:“Pomii sunt recoltaţi de câteva zile, sunt viguroşi, au în jur de doi metri fiecare, problema este că până la Crăciun ei nu o să reziste. O să vedem în ce condiţii o să-i păstrăm pentru a încerca totuşi să-i valorificăm pentru populaţie”.

Responsabilul ocolului silvic a mai precizat că un astfel de brad are nevoie de 15-20 de ani pentru a ajunge la doi metri. Silvicultorii au precizat că de obicei tăierile ilegale de brazi apăreau mult mai târziu, spre sărbătorile de iarnă.

Poliţiştii vor extinde ancheta în acest caz, pentru a stabili cine sunt complicii bărbatului în gospodăria căruia au fost găsiţi brazii şi unde urmau să fie valorificaţi aceştia. 

Pădurarii au spus că de regulă aceşti brazi tăiaţi ilegal ajung în Capitală, fiind transportaţi la Bucureşti cu tiruri. Ei sunt mascaţi cu saci de cartofi, mere sau materiale de construcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 766 de brazi tăiaţi din pădure, găsiţi în curtea unui bărbat din Slatina.
 Vizualizări articol: 2225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
766 de brazi tăiaţi din pădure, găsiţi în curtea unui bărbat din Slatina4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of of of trimis de
( 8 nov 2012, 11:23:37
La bulau cu animalul asta.....Asa un specimen nu se poate numi om
2.   "codru-i frate cu românul" trimis de
( 8 nov 2012, 17:35:00
Reciproca nu e valabila...sad
3.   ... trimis de
( 8 nov 2012, 21:20:51
Sunt pastrati in camere (depozite) frigorifice pana in decembrie cand sunt scosi pe piata. Atunci afara este deja rece, iar eventualii turturi de pe brad... dau bine la vanzare (tocmai i-am adus de pe munte unde a nins fratioare, e proaspat taiat, uite are gheata pe el). Problema apare cand il bagi in casa la cald... te tine o saptamana, apoi incep sa cada acele. Chestia asta se facea si inainte de '89 cand brazii se taiau pe la jumatea' lui noiembrie si apoi trimisi la Bucuresti unde erau tinuti in halele de carne pana de Craciun. Dar atunci se trimiteau 10 - 20 de brazi, acu... "e democratie si e baieti destepti".
Culmea e ca organele abilitate habar nu au de chestia asta, ei incepand controalele din luna decembrie.
4.   Nedumerire trimis de
( 9 nov 2012, 10:12:43
Din cate am inteles echipa operativa s-a format in urma unei'turnatorii'.Vreau sa stiu ce fac organele abilitate cu paza si administrarea padurilor respectiv salariatii Ocolului silvic,politia din comuna,etc. Nu cumva... si ei...?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei