Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trafic de persoane

Doi fraţi din Suceava, încătuşaţi într-o afacere cu sclavi în Grecia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din municipiul Suceava, Cristian (33 de ani) şi Eugen (28 de ani) Palahniuc, au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzaţi că au pus la cale o afacere prin care au exploatat prin muncă, în Grecia, mai multe persoane din judeţ.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cei doi fraţi sunt acuzaţi de trafic de persoane. Anchetatorii susţin că în cursul anului 2007, Cristian Palahniuc a racolat prin firma sa, SC Art&Desing Panagiota SRL, mai multe persoane cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite în construcţii pe teritoriul Greciei. Oferta era de 3,5 euro pe oră, cu transportul, cazarea şi masa asigurate.

La data de 1 septembrie 2007, victimele au fost transportate de către tânărul de 33 de ani în Atena, iar la trecerea frontierei de stat, suspectul le-a reţinut documentele de identitate.

În comunicatul remis de BCCO Suceava se arată: „În Atena şi ulterior în localitatea Grevena, victimele au fost cazate de către cei doi fraţi într-un apartament/ respectiv o casă, în condiţii improprii (fără condiţii de minimă igienă, în paturi improvizate) şi exploatate prin muncă, în sensul supunerii lor la prestarea unor activităţi lucrative (izolarea unor tuneluri) cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate (cu contracte de muncă fictive, hrană insuficientă, într-o continuă stare de presiune psihică, folosindu-se de ameninţări cu violenţa şi chiar violențe, fără plata salariilor promise la racolare etc.) și restrângerea libertății de mișcare, prin reținerea documentelor de identitate”.

Cei doi fraţi, susţin anchetatorii, îţi supravegheau victimele şi îşi însuşeau banii primiţi de la angajatorul grec, fără să le plătească drepturile promise oamenilor pe care i-au dus la muncă.

„Referitor la plata salariilor, persoanelor în cauză li s-au oprit sume de bani, nejustificat de mari, motivând plata cheltuielilor survenite cu chiria, electricitatea, apa, mâncarea şi a transportului până/de la locul de muncă”, precizează anchetatorii.

Fraţii Palahniuc şi-au petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi vor fi duşi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Până în prezent, anchetatorii au identificat cinci victime ale celor doi suspecţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi din Suceava, încătuşaţi într-o afacere cu sclavi în Grecia.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Doi fraţi din Suceava, încătuşaţi într-o afacere cu sclavi în Grecia5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jeguri! trimis de
( 8 nov 2012, 18:01:48
Daca vor fi gasiti vinovati sa fie obligati sa munceasca în aceleasi conditii! Ah, stai ca nu se poate: drepturile omului si alte chestii nobile de genul asta...

Un animal n-ar exploata alt animal chiar daca moare de foame (poate si pentru ca nu-l ajuta creierul de "fiinta inferioara omului") dar românul e-n stare sa jupoaie pe-unul de-al lui pentru câstig!

Cei vinovati ar trebui judecati pentru tradare de neam si de tara: îsi bat joc de alti români si aduc prejudiciu de imagine României.
2.   Xxx trimis de
( 8 nov 2012, 18:59:59
ma lasati?inseamna ca toti romanii sunt traficanti...toti suntem sclavi la straini...ii ajuti pe unii sa le dai un colt de paine si ei te dau la trafic...sa fim seriosi..doar nu ne tin la hotelri de 5 stele acolo...toti mint..e criza spera sa scoata bani dupa ce le-a intins o mana...rusine celor care acuza...d-zeu e mare o sa se vada adevarul..si cei care fac plangeri de astea mincinoase ce sa primeasca???
3.   Pentru BUBULICA2007 trimis de
(10 nov 2012, 15:00:07
Tu ar trebui sa taci....sunt unu din cei care au fost neplatiti ...am muncit cu ei prin 2005 tot la tunel si-si bateau joc de oameni...grecul ne dadea echipament pentru munca de santier...si el ne lua bani pt ele. Sunt si vecini de-ai lor care au trecut prin asa ceva si stiu foarte bine situatia...unul a fost chiar si batut!!! Ultimele 3 saptamani n-am mai primit nici un ban si apoi am plecat acasa.... la unul din ei i-am platit drumul pana in Grecia si nici in ziua de azi nu i-am mai vazut inapoi!! Multa bafta la Botosani!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei