Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2012 - Anul XVII, nr. 258 (5163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Treburi încurcate

Răscumpărare de aproximativ 100.000 de euro cerută pentru Nelu Hânţar, patronul firmei de reşapat cauciucuri de la Slobozia-Milişăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nelu Hânţar, patronul firmei Supermag Imperial Câmpulung Moldovenesc, cu punct de lucru la Slobozia-Milişăuţi, a fost răpit şi sechestrat zilele trecute în India. Alături de el se află şi Vasile Mireuţă, un alt bărbat din judeţul Suceava, care îşi are domiciliul în zona Fălticeni şi care lucrează la firma lui Nelu Hânţar. Cei doi erau plecaţi în străinătate pentru a aduce materie primă pentru fabrica de reşapat cauciucuri de la Slobozia şi se pare că au avut o serie de divergenţe cu unul dintre partenerii din India.

Traseul lui Hânţar şi al partenerului său a fost ceva mai complicat. Iniţial, cei doi au plecat în Dubai, iar mai apoi au luat o cursă aeriană spre statul Kerala, din India. Aici, cei doi au fost reţinuţi, iar familia a fost sunată şi i s-a cerut o răscumpărare de aproximativ 100.000 de euro.

Soţia lui Nelu Hânţar a negat că ar exista vreo problemă, la fel cum au procedat şi angajaţii firmei Supermag Imperial, probabil la sfatul reprezentanţilor Serviciului de Informaţii Externe şi ai Ministerului Afacerilor Externe.

 

Celulă de criză pentru gestionarea celor doi răpiţi

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, într-un briefing, că joi, 1 noiembrie, Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciuc a precizat că ambasada a verificat aceste confirmaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi de "persoane fizice", care urmare a unor "neînţelegeri de ordin comercial".

 Ambasada a informat Centrala MAE, iar ministrul Afacerilor Externe a dispus constituirea unei celule de criză la departamentul consular.

 "Au fost transmise instrucţiuni Ambasadei României la New Delhi pentru a contacta de îndată Ministerul de Externe indian şi Ministerul de Interne indian şi au fost trimise instrucţiuni şi consulului onorific din sudul Indiei pentru a încerca clarificarea situaţiei celor doi cetăţeni români. De asemenea, consulul român aflat în cadrul Ambasadei a primit instrucţiuni imediate pentru a se deplasa în statul Kerala unde s-ar presupune că cei doi cetăţeni români ar fi dispăruţi, reţinuţi sau orice altă formă de privare de libertate", a spus Cazanciuc.

El a precizat că în cursul zilei de vineri a fost invitată la MAE şi o delegaţie a Ambasada Indiei pentru clarificări şi sprijin.

"În acest moment, ambasadorul României la New Delhi se află în audienţă la ministrul de Interne indian. În cursul acestei zile a avut loc şi un dialog între Ministerul de Externe şi ministrul de Interne român în urma căruia s-a convenit un set de măsuri de sprijin pentru clarificarea situaţiei prin cooperarea celor două poliţii naţionale din România şi din India", a afirmat oficialul MAE.

De asemenea, el a făcut un apel la presă să transmită "numai informaţii oficiale primite de la MAE pentru a evita orice neînţelegeri pe acest subiect şi pentru a găsi împreună cu autorităţile indiene cele mai adecvate forme de sprijin".

"Nu putem intra în niciun fel de detalii, tocmai pentru a putea găsi formele de sprijin cele mai adecvate la acest moment", a spus Cazanciuc, întrebat dacă există o cerere de recompensă în vederea eliberării celor doi cetăţeni români.

El a mai precizat că a fost activată în MAE celula de criză "de îndată ce a fost primită informaţia de la Ambasada României de la New Delhi privind o posibilă răpire, sechestrare a cetăţenilor români".

 

Nelu Hânţar, un personaj controversat

Nelu Hânţar, patronul fabricii de reşapat cauciucuri de la Slobozia, este un personaj destul de controversat în Suceava. Societatea pe care acesta o conduce s-a aflat în centrul unor scandaluri economice, în urmă cu câţiva ani acesta fiind cercetat penal pentru evaziune fiscală.

După o perioadă de relativă linişte, Nelu Hânţar a revenit din nou în centrul atenţiei. O explozie urmată de un incendiu puternic s-a înregistrat la sediul din Slobozia al firmei. Cu acel prilej, doi muncitori şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea a suferit arsuri pe mai multe părţi ale corpului.

La începutul acestui an, comisarii Garzii Financiare Suceava au descoperit la Supermag Imperial multiple nereguli şi o evaziune fiscală de 1,62 milioane de lei, adică 375.000 de euro. Eludarea bugetului de stat se făcea prin intermediul unor firme fantomă, iar metoda de lucru brevetată de administratorul firmei, condusă din umbră de Nelu Hânţar, devenise o practică curentă.

Trebuie spus că evaziunea fiscală de 375.000 de euro rezultă doar de la un singur contract, dar în ultimii ani au fost mai multe activităţi similare.

Şeful Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a declarat: „În perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, comisarii Gărzii Financiare Suceava au efectuat verificări specifice referitoare la firma suceveană şi au constatat, printre altele, că a emis 33 de facturi fictive cu taxare inversă către o societate ieşeană pentru 2.850.000 kg deşeuri metalice şi 183.715 kg granule cauciuc în valoare totală de 3.538.020 lei şi că a livrat fictiv deşeuri metalice şi de cauciuc în valoare totală de 3.538.020 lei către aceeaşi firmă din Iaşi. Deoarece s-a constatat că întreg lanţul de furnizori (Arad, Argeş, Bucureşti, Brăila, Buzău, Neamţ şi Timiş) de materie primă ai operatorului din judeţul Suceava reprezintă de fapt o operaţiune fictivă, a fost întocmită o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii pentru suma de 1.624.499 lei asupra unor imobile şi a fost întocmită plângere penală împotriva administratorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răscumpărare de aproximativ 100.000 de euro cerută pentru Nelu Hânţar, patronul firmei de reşapat cauciucuri de la Slobozia-Milişăuţi.
 Vizualizări articol: 7216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Răscumpărare de aproximativ 100.000 de euro cerută pentru Nelu Hânţar, patronul firmei de reşapat cauciucuri de la Slobozia-Milişăuţi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 nov 2012, 11:35:10
Împărţiţi în cete ( decise de nu-ştiu-cine )
Urându-ne deparcă lumea se sfârşeşte azi
Urând sincron în bâzâitul de porcine
Narcisistule , de ce nu vezi când cazi ?

O lume de nimfe false cu puroi în suflet
O lume în care dacă dai …n-ai,dacă nu dai .. n-ai
O lume-n care toţi cred despre sine : sunt valet
O lume-n care aliajul de prostie te lasă fără grai

La noi ura are propria electricitate
Ea ne deschide drumul spre haos şi-nchide uşi
Şi tăcerea minte , şi tăcerea ucide,şi .. (poate )
Ura e cea care ne face … cărăuşi

Căutăm locuri unde-am merge să fim uitaţi
Dar nu putem lăsa ura departe , nu putem
Fiindcă ne urâm atât , cred , nici nu vom fi iertaţi
Şi nici nu vom iubi ( ca după blestem )

Ura e-o graniţă extrem de bine păzită
Avem noi grijă s-o consolidăm , s-o înălţăm
Negăm cu toţii că urâm dar fiecare ezită
Să facă primul pas ( astfel … să ne ajutăm )
1.1  RE: * trimis de
( 3 nov 2012, 11:36:28
am încercat , mai sus , să vorbesc despre ură
deşi (cu subiectu' ) pare că n-are nicio legăturăhappy
2.   Suntem obisnuiti trimis de
( 3 nov 2012, 14:11:49
Suntem obisnuiti sa-l vedem pe Hantari pe prima pagina.
Un om cu capul pe umeri ar trebui sa-si dea seama ca acest om a încercat sa mai dea un buf,motiv pentru care a fost sechestrat.Dupa părerea mea acea rascumparare trebuie sa fie vreo datorie mai veche.
2.1  RE: Suntem obisnuiti trimis de
( 3 nov 2012, 15:09:59
un comentariu la fel a si al tau l-am scris si eu , dar fost sters din senin . Nu stiu care ar fi cauza , nu am facut nici spam , si nu am apelat la cuvinte obscene . Mi se pare anormal ca pe un forum sa se faca public providerul de internet si tara de unde tastezi ..pe cine intereseaza ??? Se pare ca monitorulsv este dominat de securitatea pdl-ista , pentru ca nu am vazut pe niciun site sa mi se arate totusi niste date personale . Este un forum , si oricine ar posta ar trebui sa ramana sub anonimat ....
2.2  RE: Suntem obisnuiti trimis de
( 3 nov 2012, 16:44:27
cu ceva timp in urma(inainte de campania din 2008) nu era necesara nici macar logarea pt. ca oamenii sa-si exprime parerile.... de foarte multe ori mai documentate decat articolele.
s-au scris comentarii cu lucruri grele cu si despre politicieni in timpul campaniei din 2008.
multe lucruri n-au convenit ''platitorilor de articole''. astfel,putin mai tarziu au bagat user si pswd obligatoriu pt.comentatori. doar, doar or mai tria din incomozi.

a urmat campania din 2012. si in timpul acestei campanii s-au scris prin comentarii lucruri la fel de adevarate dar mai ales deranjante despre cei ce-si comandau articole la monitorul pe bani grei.

cu stersul comentariilor n-a prea mers, asa ca s-au gandit aceleasi capete de guma, ca ar fi bine sa bage dihonia in unii publicand provideru', tara si reteaua.

asa si? daca asta le-a fost rationamentu'...ne kk_m pe el!

sunt o realitate palpabila cei ce platesc articole in care se lauda, sau sunt laudati de diversi ziaristi de carton(care de multe ori sunt certati cu gramatica limbii romane).

2.3  RE: Suntem obisnuiti trimis de
( 3 nov 2012, 21:05:13
Tu să taci băi plângaciosule că tot timpul te-ai căcat pe tine la monitori. Mamaaaa,mi-au furat jucăriaaa...mamaaaa,am făcut pipi pe mineee...Hai siktir penibilule!
2.4  RE: Suntem obisnuiti trimis de
( 3 nov 2012, 22:13:27
Scuze,V Marius mă refeream la Radumămicii nu la tine.
3.   Com trimis de
( 3 nov 2012, 21:23:23
A scapat inca ieftin daca era in locul lor nu-i mai dadeam drumul sa vina in tara sa vada cum e fara bani, aici isi bate joc de muncitori si face si marfa foarte foarte proasta, de aia la si sechestrat.
4.   @FANTOMAS trimis de
( 3 nov 2012, 22:28:21
Broscarule ! Tu sa taci.....cred ca tu ești cel care plânge la fundul Broscarilor de Italieni.
Cât despre comentariile sterse de pe forum...in campanii electorale poate ca-i ceva normal,cei ce plătesc 2000 de euro pentru un articol nu vor ca unele mesaje sa le strice campania respectiva.Nici in ziaristii astia nu prea poți avea încredere...te mai vizitează din când in când pentru ați propune sa le faci unor sponsorizari, dacă indraznesti sa-i refuzi.....al lor ești ! Dacă nu-i refuzi îți mai sterg unele mesaje care te-ar incrimina.
4.1  RE: @FANTOMAS trimis de
( 4 nov 2012, 09:36:26
Ești în afara subiectului.
5.   Fantomas trimis de
( 4 nov 2012, 09:14:03
Scrie romaneste, mai tembelule: " pentru a-ti propune . . . " - ce rapan, care vrea sa-i mai si respectam opinia, dar nu stie sa scrie corect!
6.   Comentariu trimis de
( 4 nov 2012, 09:14:26
puteai sa fii mai explicit ...mai simplu...asta incercam si eu sa explic ,,ne uram, noi intre noi...pe Hantar asta l ati tot balacarit de ani de zile la ziar...probabil nu v a dat cauciucuri de iarna...ca altfel aparea machiat la voi in ingeras...lucreaza? are o firma , doua, zece... cu probleme finanaciare ca toate firmele din Romania, care spre ghinionul lor s au apucat de productie...e criza...e Romania...macar face ceva..voi ce faceti? tot evaziune fiscala, controversat...ca doar nu voiai sa se apuce de tocanita de cartofi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei