Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2012 - Anul XVII, nr. 258 (5163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aşteptare

Garda de Mediu şi SGA Suceava, pregătite să amendeze Test Prima cu circa un miliard de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Exploatarea ilegală de balast din albia râului Suceava de către angajaţii SC Test Prima SRL în zona Bilca-Vicovu de Sus a intrat şi în atenţia comisarilor Gărzii de Mediu Suceava. Aceştia au mers ieri la faţa locului pentru a verifica actele şi autorizaţiile pe care firma lui Viorel Juravle le deţine. Aşa cum era de aşteptat, autorizaţia de mediu pentru perimetrul unde avea loc jaful nocturn era anulată.

„Societatea obţinuse autorizaţie de mediu în mai 2011 pentru o perioadă de zece ani. Dar, în condiţiile în care pentru anul 2012 autorizaţia de exploatare emisă de Apele Române nu a fost prelungită, şi autorizaţia de mediu a devenit nulă”, a declarat Adriana Iordache, şefa Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava.

La fel ca în cazul celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, cei de la Garda de Mediu spun că atâta vreme cât există în lucru un dosar penal nu se pot aplica alte sancţiuni contravenţionale.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă la finalul cercetărilor se va constata că Viorel Juravle şi firma sa nu au încălcat Legea 107/1996, legea apelor, şi nu vor răspunde penal.

Dacă se va ajunge la această concluzie, reprezentanţii instituţiilor statului abilitate să controleze activitatea celor de la Test Prima vor putea da amenzi.

Sancţiunea pe care Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava o poate aplica este cuprinsă între 30.000 şi 60.000 de lei, în timp ce amenda pe care o vor aplica cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor este de 75.000-80.000 de lei.

 

Exploatau balast hoţeşte, la miez de noapte

Acţiunile celor două instituţii vin după ce reporterii cotidianului „Monitorul de Suceava” au mers pe albia râului, în seara zilei de miercuri, 31 octombrie, pentru a verifica o sesizare primită din partea unor cetăţeni din zona Bilca-Vicovu de Sus.

Exploatarea balastului se făcea la lumina farurilor autocamioanelor de transport şi ale unui buldoexcavataor, iar totul era foarte bine pus la punct. O cursă completă dura aproximativ 15 minute, timp în care balastul era încărcat în bena autocamionului, transportat la staţia de sortare din Bilca a firmei Test Prima, operaţiune care implica traversarea drumului naţional 2E care merge spre Vicovu de Sus, iar după ce erau descărcate maşinile se întorceau pentru a relua operaţiunea.

Chiar dacă poliţiştii au stabilit că în acea seară s-au efectuat doar şase transporturi, specialiştii de la SGA Suceava prezenţi la faţa locului au fost de cu totul altă părere. Florin Boeru, specialist al SGA Suceava, a estimat că este vorba de cel puţin 250 de mc de balast exploatat ilegal din albia râului Suceava.

Mai grav este că, potrivit martorilor din zonă, activitatea s-a derulat pe tot parcursul ultimelor şase luni, fără ca nimeni să observe absolut nimic. În tot acest interval, cei de la Test Prima au lucrat fără a avea autorizaţie de exploatare, aspect care era cunoscut de la administratorul firmei, Viorel Juravle, până la şeful staţiei de sortare şi betoane de la Bilca.

Asta dovedeşte că totul s-a făcut într-un dispreţ total faţă de ceea ce înseamnă normele legale şi obiectivele comerciale şi particulare aflate în aval şi care pot fi afectate iremediabil în cazul unor viituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda de Mediu şi SGA Suceava, pregătite să amendeze Test Prima cu circa un miliard de lei vechi.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Garda de Mediu şi SGA Suceava, pregătite să amendeze Test Prima cu circa un miliard de lei vechi3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
( 3 nov 2012, 16:42:40
Oricum scapa cu basma curata ca are bani de unde mitui pe toti.
2.   Boieru trimis de
( 3 nov 2012, 16:46:08
Char D-l boieru (cu "b" mic) de la SGA nu stia nimic. Saracul inspector....
3.   .... trimis de
( 3 nov 2012, 20:57:35
alte prostii....numai prostii pe aici...e greu de depistat daca lucrau sau nu in formele legale....adica asta va dura inca ceva luni de zile?....in alte tari din europa era inchisa firma si anulata licenta in secunda doi...+ amenda foarte consistenta...dar....niciodata la romanica.....
4.   Pt Sandrinio NEAGU trimis de
( 4 nov 2012, 03:59:36
Utilajul ce incarca este excavator,nu buldoexcavator,ziarist cu creier...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei