Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lovitură grea

Fostul primar al Sucevei Marian Ionescu, obligat la plata unor despăgubiri de aproape două miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marian Ionescu, fostul primar al municipiului Suceava în perioada 2000-2004, iar apoi viceprimar în mandatul următor, a fost obligat de instanţele de judecată la plata unor sume de aproape două miliarde de lei vechi către bugetul local. Banii reprezintă drepturi cuvenite administraţiei locale sucevene în perioada 1 iulie 2000 – 30 noiembrie 2000, la care se adaugă penalităţi de întârziere. Mai exact, fostul primar trebuie să achite 166.716 lei drepturi cuvenite către Primăria Suceava şi 24.407 lei ca majorări de întârziere.

Totul a plecat de la un control al Curţii de Conturi Suceava în care s-a verificat legalitatea contractului încheiat dintre Primăria Suceava şi SC Nord Club Foresta SA, firmă care era controlată de Eugen Huţu, fostul patron al clubului de fotbal Foresta Suceava. În baza acestei relaţii, Primăria Suceava a cedat spaţiile din Bazarul Suceava către Nord Club Foresta, veniturile obţinute din închiriere ajungând astfel în buzunarele lui Eugen Huţu.

La acea vreme, prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi Suceava se ridica la circa 20 de miliarde de lei vechi, iar responsabili au fost identificaţi Constantin Sofroni, fost primar al municipiului Suceava în perioada 1996-2000, Mihai Stan, jurist al Primăriei Suceava în acea perioadă, şi Marian Ionescu, edil între anii 2000-2004.

 

Procesul a durat opt ani

Procesul a început în cursul anului 2004 la Tribunalul Suceava, dar după o anumită perioadă a fost strămutat la Tribunalul Constanţa. Aici, a început un adevărat război al nervilor. Mai întâi, Tribunalul Constanţa i-a găsit vinovaţi pe toţi cei trei, Sofroni, Stan şi Ionescu, obligându-i la plata sumei de 20 de miliarde de lei vechi, plus majorări şi penalităţi.

Ulterior, în recurs, Curtea de Apel Constanţa a casat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Constanţa. În această nouă fază a procesului, acuzaţiile Curţii de Conturi Suceava au fost considerate neîntemeiate, iar cei trei responsabili din Primăria Suceava au fost absolviţi de orice vină pentru neîncasarea sumelor de bani.

Surpriza a venit la Curtea de Apel Constanţa, în luna iunie a acestui an, când judecătorii au decis să-l oblige doar pe Marian Ionescu la plata unor despăgubiri către bugetul local al administraţiei din Suceava.

„Nu înţeleg cum a fost luată această decizie. Nu este corect şi voi dovedi asta cu ocazia contestaţiei în anulare pe care am depus-o şi care se va judeca în perioada următoare”, a declarat Marian Ionescu.

Trebuie spus că decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă, iar contestaţia în anulare este o ultimă şansă în acest dosar pentru fostul primar al municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar al Sucevei Marian Ionescu, obligat la plata unor despăgubiri de aproape două miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 4215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Fostul primar al Sucevei Marian Ionescu, obligat la plata unor despăgubiri de aproape două miliarde de lei vechi4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde e? trimis de
( 3 oct 2012, 17:23:43
Mai dar unde e ABCDAR????
1.1  RE: Unde e? trimis de
( 3 oct 2012, 19:15:46
s-a saturat de atatea dejectii si s-o fi retras in munti sa scrie doar pentru el.il cred,multa putreziciune pe aici
2.   Dar Sofronie, Sofronie ce zice ??? trimis de
( 3 oct 2012, 18:07:45
... Pai cum asa stimabilelor robe scrobite in tertipuri avocatesti ??? , pai cum asa ... saracul Sofronie probabil se invarte ca un ventilator acolo la curtea raiului sau unde o fi , cad aude ca "ai de dincolo" ii mai tin numele prin terfeloafele judecatoriilor alaturi de pungasi despre care nu se zice nimic de parca ar fi niste zombi nereusiti .
Bravos onor justitie romana ... beliti  ☭  si pe ce mai sufla abia abia si nu mai au sustinere politica , mama lor de gulere albe , ca pe ceilalti ce cotizeaza ii vopsiti in albul imaculat al nevinovatiei.
Eu deja am perspectiva unei scene biblice cu Eugen Nutu , ingerul imaculat al iocentei nevinovate , apasandu-le capul in smoala iadului rimarilor sucevei Ionescu si Sofronie confratelui Stan si astept ca judecata de apoi sa aiba amendamente bastinase , poate trec si eu examenul.
Sa mai spuna cineva ca la noi justitia nu lucreaza !!
Stimati magistrati , tineti-o so-t ata cu judecatile , mai ales cu durata lor , aveti toate sansele sa ajungeti la radacina raului primorsial , si cine stie poate cu ajutorul domnului ceresc si a celui pamantesc sa ajungeti , sa condamnati pe incornoratii ancestrali ce chinuie omenirea ... ca dupa toate ispravile pamantesti se observa de departe ca sunteti cei mai avansati in problema.
Apropos .... ati auzit ce zvonuri circula in mediile juridice academice ??? se spune ca in curand, principiile dreptului roman o sa fie inlocuite cu principiile dreptului raman ?? iar Monica Macovei e cheala si poarta peruca lui Voltaire in parlamentul european , numai pentru simplul motiv de a pare inteligenta ???
3.   Gura lupului trimis de
( 3 oct 2012, 18:26:00
Problema e ca au fost altii care intr-adevar au facut japca si au bagat manuta. Ionescu prea putin , dar din pacate el a cazut in gura lupului. Pacat sunt multi altii care ar trebui sa raspunda pentru ce a fost atunci.
4.   Drepturi salariale ale angajati nord club foresta trimis de
( 3 oct 2012, 21:53:15
Trebuie sa cunoasteti faptul ca fosti angajati ai SC NORD CLUB FORESTA SA Suceava isi asteapta si astazi drepturile salariale neachiatate de aceasta societate, drepturi pe care le revendica si in instanta de peste 10 ani de zile timp in care s-au schimbat cativa lichidatori stabiliti ( numiti ) de judecatorul sindic, care au papat banii contribubililor fara insa a stabili clar vinovatii si modul de recuperare a creantelor acestora.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei