Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Plângeri

Doi medici sunt acuzaţi că au fost pe punctul să omoare un bebeluş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi medici de la Spitalul Municipal Rădăuţi sunt acuzaţi de malpraxis, pentru că unul dintre aceştia nu ar fi sesizat că o femeie era însărcinată în luna a cincea, iar celălalt ar fi refuzat să opereze o cezariană, în ambele cazuri fiind vorba de aceeaşi pacientă, o femeie de 37 de ani, din Rădăuţi, Mirela Mărioara Sbiera.

La Spitalul Municipal din Rădăuţi au fost înregistrate, ieri, după orele prânzului, două plângeri împotriva medicilor Maria Chifan şi Lilia Bobeico, plângeri formulate de rădăuţeanul Radu Scripcariuc, concubinul unei femei care a născut în urmă cu o săptămână la spitalul din localitate.

În prima dintre acestea, Scripcariuc arată că la începutul anului, la 25 ianuarie, concubina sa, Mirela Mărioara Sbiera, a fost consultată de medicul ginecolog Maria Chifan, după ce femeia avea întârzieri menstruale. După ce medicul i-a prescris un tratament medicamentos, a programat-o la un nou control, după două luni. După această perioadă, în care menstruaţia nu revenise, femeia a fost din nou la doctoriţă, unde i s-a întocmit o altă reţetă pentru continuarea tratamentului. Pentru că nici de această dată nu s-a schimbat nimic, femeia de 37 de ani s-a dus la un alt medic de specialitate, care a constatat, după ecografie, că este însărcinată în luna a cincea.

„Fiind îngrijorat că pe timpul sarcinii concubinei mele i s-a administrat tratament medicamentos cu antibiotice, am fost pentru consultaţii morfologice de specialitate la Iaşi, unde i s-a făcut un ecograf 3D. Rog organele competente să ia măsuri împotriva acesteia, de a ancheta acest caz, de a fi trasă la răspundere pentru malpraxis numita Chifan Maria, deoarece este responsabilă de această sarcină”, astfel îşi încheie Scripcariuc prima petiţie către conducerea spitalului rădăuţean. 

 

„Copilul s-a născut cu fundul şi, stând prea mult timp cu capul în interior, s-a sufocat”

În cea de-a doua plângere, concubinul arată că femeia a fost internată în maternitatea din localitate la 25 septembrie, în jurul orei 03.00, pentru că îi venise sorocul. Scripcariuc arată că în condiţiile în care femeia avea o sarcină pelviană, aceasta a solicitat medicului Lilia Bobeico să nască prin cezariană, însă a fost ignorată. Bărbatul mai scrie că după ce a vorbit şi el cu medicul despre operaţia de cezariană, i s-a spus că „au regulile lor şi un anumit protocol, că ea ştie ce are de făcut”.

Apoi, în jurul orei 14.30, femeia a născut natural, însă „copilul s-a născut cu fundul şi, stând prea mult timp cu capul în interior, s-a sufocat, născându-se fără nici un semn vital, ca şi cum ar fi mort. A fost resuscitat timp de jumătate de oră şi readus la viaţă”, mai scrie Scripcariuc în plângerea adresată conducerii spitalului din Rădăuţi.

Bărbatul mai arată că din cauza refuzului de a i se face cezariană femeii, „copilul s-a sufocat, nu i-a fost oxigenat creierul şi am fost informat de către medicul care se ocupă cu copilaşii, că acesta va rămâne cu sechele pentru tot parcursul vieţii”. Autorul plângerii o acuză şi pe doctoriţa Bobeico de malpraxis şi roagă „organele competente să ducă acest copil unde este nevoie pentru a fi examinat şi a i se administra tot ce are nevoie pentru a fi clinic sănătos”.

 

Temerea unei mame: „Mi-au spus că va rămâne cu sechele pe viaţă”

Mirela Mărioara Sbiera este în prezent internată în spitalul din Rădăuţi. „Copilul nu se simte bine, încă este la incubator. Nu învinuiesc nici un doctor, nu mă interesează decât ca acest copil să fie sănătos. El aproape că s-a născut mort, dar l-a resuscitat doamna doctor de copii, să-i dea Dumnezeu sănătate, cred că 30-40 de minute. L-a readus la viaţă şi vreau să fie sănătos, că mi-au spus că va rămâne cu sechele pe viaţă. De asta vreau să-l ducă unde ştiu ei, să-l facă bine şi să mi-l dea acasă sănătos... Nu ştiu ce va fi şi cu mine, mi-au spus că trebuie să mă opereze, nu ştiu ce va fi, dar vreau copilul sănătos...”, a spus proaspăta mămică.

De partea cealaltă, directorul medical de la Spitalul Municipal din Rădăuţi, medicul Cezar Radu, a afirmat: „La prima vedere a plângerilor, pentru că acestea au fost depuse în urmă cu mai puţin de o oră, am sesizat că sunt reclamate mai multe probleme. Urmează ca noi să analizăm cele sesizate, şi în urma discuţiilor pe care le voi avea cu cei implicaţi în aceste plângeri, vom putea trage nişte concluzii, şi vom vedea despre ce este vorba concret”.

Cei doi medici acuzaţi de malpraxis nu au putut fi contactaţi ieri pentru a-şi expune punctul de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi medici sunt acuzaţi că au fost pe punctul să omoare un bebeluş.
 Vizualizări articol: 5291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Doi medici sunt acuzaţi că au fost pe punctul să omoare un bebeluş2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e peste tot.. trimis de
( 3 oct 2012, 11:18:46
la alte clinici te roaga sa faci cezariana..pentru bani. in tarile din UE ( italia , austria) te lasa pana in ultimul moment si atunci daca e nevoie iti fac cezariana. Daca le dai bani te trateaza f bine..daca nu..esti al nimanui
2.   Ciudat... trimis de
( 3 oct 2012, 11:39:23
e ciudat, despre d-na Chifan am auzit numai de bine, de foarte bine chiar. nu doar asta, dar am si fost pacienta dumneaei si a fost singura care mi-a detectat problema si m-a si tratat, dupa ani de zile in care umblasem pe la toti medicii de specialitate din SV si nimeni nu-mi daduse de capat. repet, e f ciudat.... si nu-i iau apararea nicicum doamnei Chifan, dar mi se pare ca normal este cand iti intarzie menstruatia, pana la eco, sa mergi sa-ti faci analize de sange...adica iti intarzie atat si nu iei in calcul posibilitatea ca ai putea fi gravida? chiar si cu eco, se stie ca in primele luni, mai ales daca e o sarcina mai putin evoluata sau stiu eu..., poate nu se vede bine, si normal e sa-ti dea prin cap sa iti faci analize de sange. ca alea nu mint. sau daca ai indoieli (ceea ce e indicat intotdeauna pana vezi ce si cum e fiecare dr) sa mai dai un ban sa mai faci un eco in alta parte, pana dai de capat problemei. mai ales stiind cum e romania... eu as spune ca faza cu cezariana e cea cu adevarat grava, ptr. ca acolo a fost nepasare si bataie de joc!
3.   Nesimtire! trimis de
( 3 oct 2012, 12:40:43
Stiti cate persoane din judetul Suceava merg la clinici din Iasi si Tg. Mures? 70%. De ce??????
4.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 12:50:21
In primul rand vreau sa sa-i spun mamicii ca si copilasul meu a trecut printr-o situatie similara si astazi e bine , sanatos, iar dr. chifan a fost mereu langa mine.
In al doilea rand vreau sa va spun ca dr. Chifan este un medic extraordinar, o femeie cu un suflet deosebit, o adevarata profesionista. Este medic doctorant deci nu dati crezare la asemenea scenarii facute de altii. Daca este adevarat si cineva poarta o vina in acest caz , aceasta cu siguranta ii apartine in totalitate dr. Bobeico. Va pot spune ca am fost la dr. Bobeico si in urma unei consultatii a decis sa ma opereze. Salvarea mea a venit din partea dr. Varlan care a constat ca practic nu se punea problema de o operatie si toate acestea erau pt. ca dr. Bobeico sa-mi ia banii.
5.   Recomandare trimis de
( 3 oct 2012, 12:58:54
Cel mai bun doctor din Suceava e rapidul de Bucuresti.
6.   Pt. SMART trimis de
( 3 oct 2012, 13:34:55
Bai smart, sau smarta ce esti, mai invata limba romana si dupa aia baga-te in seama! Auzi, dr. Varlan care a "constat", nu se punea problema "de o operatie".
7.   Dr. Chifan este profesionista si OM. (pacient) trimis de
( 3 oct 2012, 13:42:28
Cum au mai spus si altii este o situatie ciudata. Dr. Chifan este foarte buna si un om deosebit. Iar cele spuse de mine sunt intarite cu dovada ca, foarte multe mamici din orasul Suceava, au nascut la Radauti cu dumneaei. Nu este chiar f simplu in luna a 9-a sa te deplasezi pana la Radauti sa nasti sau pt orice fel de problema de-a lungul sarcinii, si totusi, gravidele o fac. Si asta numai pt. ca au incredere in dumneaei. Undeva este o neintelegere. Iar pt. detectarea sarcinii nu e nevoie decat de un test de sarcina, nimic mai mult. Imi pare rau pt mamica din articol si pt. bebelus, dar sunt absolut convinsa de nevinovatia d-nei Chifan.
Si chiar as putea completa ca eu nu am fost multumita de neonatologul din spitalul cu pricina. "Dr. de copii" cum il numeste taticul din articol nu este chiar fara defect si este materialist.
Sper sa se termine cu bine in urma sedintei comisiei.
Mult curaj doamnei doctor Chifan sa treaca cu bine aceasta problema.
8.   Naspa de la un capat la altul! trimis de
( 3 oct 2012, 13:58:57
In primul rand articolul nu respecta o norma de baza a jurnalismului, nu avem exprimata opinia ambelor parti. In al doilea rand imi pare rau pt acest copil ca o sa aiba asemenea parinti! Sincer! Doi indolenti, de o cultura si o logica minimalista, intr-o relatie de concubinaj, care timp de 5 luni habar nu au avut de nimic, in conditiile in care un test de sarcina costa doar 10 lei! Cat priveste cezariana, nu intotdeauna se impune, in Romania se face abuz 70% nasteri prin aceasta metoda, in timp ce in Europa si SUA procentul e bine sub 15% ! Nasterea cu fundul in jos nu e nimic deosebit, zilnic se intampla asa ceva, iar cat priveste oxigenarea sau ne-oxigenarea se va vedea pe parcurs, daca a fost sau nu a fost asa, lasam specialistii sa-si dea cu parerea. Oricum in toata povestea asta e ceva cusut cu ata alba, deja se citeste printre randuri formarea unui trio, 2 parinti sarmani - un avocat dibace si hraparet si probabil un medic neonatolog frustrat financiar/profesional!
8.1  RE: Naspa de la un capat la altul! trimis de
( 3 oct 2012, 17:29:30
Nota bene stimate Gerula..
... cum spui si matale stimate domn , articolul descrie o stare de fapt modului in care se apreciaza o scara a valorii la romani, atitalentul jurnalistului subliniind starea de fapt a perceptiei normalitatii la noi.
Pe cei ce sunt intrigati de concluziile noastre va intreb "cat stiti dumneavoastra despre sarcina pelviana" astfel incat sa va permita sa sugerati o solutie unui medic ???
Banuiesc ca nimic , atunci cu ce drept victimizeaza prin apreciere publica negativa ,jurnalistul articolului pe medicii in cauza , astfel sa dea bine cu "poporul"??. Vedeti asta e boala noastra a romanilor indolenti : suntem priceputi la toate si talentati sa gasim greseli la toata lumea inafara de persoana intai !!! Cu ce drept ne sugereaza jurnalistul ca reclamatiile sunt justificate iar concluziile si demersurile medicilor sunt false sau gresite ??? Nu e o alta fata a ceea ce spuneam mai inainte ?
E foarte simplu sa faci fel de fel de supozitii in argumentari la probleme grave care-ti afecteaza familia sau persoana dar totusi putina judecata si sinceritate nu strica. Banuiesc aici un pic de subiectivism cu tenta de castig prin despagubiri materiale... manifestat pompieristic in cadrul campaniei generalizate de culpabilizare a medicilor si asta e deranjant si jignitor pentru cei ce pun pret de educatie si cultura, pentru cei ce nu au asemenea jena totul nu e decat un solfegiu de vioara dezacordata. Pentru cei nervosi ,impotriva medicilor pun o intrebare : stiti cati ani invata o persoana sa ajunga medic specialist (cum l-o chema Chifan,Bobeico ,Radu, sau oricum l-o chema) ? si stiti la cate privatiuni sunt supusi (de la remuneratie la conditiile si timpul de munca) ? Probabil ca nu ! Si daca e asa cum va permiteti sa-i batjocoriti cand dumneavoastra probabil ati intoarce capul sau ati voma , cand ati fi pus in fata unui pacient adus fortuit si sfartecat pe targa la spital sa i se salveze viata . Folclorul e larg cu povesti dar coborati la realitate.
9.   Pt. xxoxx trimis de
( 3 oct 2012, 14:37:37
imi cer scuze, a fost o greseala in graba dar limba romana nu incepe cu ,, BAI" - rusine si mai comenezi
10.   SIMONA O trimis de
( 3 oct 2012, 15:16:45
In primul rand imi exprim parerea de rau pentru suferinta acestei familii. Din toata intamplarea cel mai mult va suferi copilul, cel mai nevinovat in toata situatia creata. Cu toate acestea va rog sa nu o denegrati pe d-na doctor Bobeico Lilia. Vorbesc in numele meu si a foarte multor mamici, care au nascut cu dumneaiei si care au avut parte de profesionalismul ei deosebit. Este un medic care chiar isi iubeste meseria. Daca avem um medic ginecolog cu foarte bune rezultate chiar trebuie sa-i facem rau, sau sa il inlaturam? Avem de pierdut doar noi femeile!
11.   Raspuns la comentariul Monicai Petriuc trimis de
( 3 oct 2012, 15:34:53
Iti dau dreptate Monica, cu atat mai mult cu cat nu e prima incercare de a o denigra pe dna Chifan, chiar si aici in SV! Nu m-ar mira sa fie vreo legatura... In fine...eu una stiu ca pe mine d-na doctor m-a salvat sincer de la problema, pe deasupra nefiind genul de Dr. interesat de ban. Intotdeauna o femeie trebuie sa stie ca exista test de sarcina, ce D-zeu? Si ca se poate apela la el... e prima regula cand iti intarzie mai bine de 10 zile (am pus maximul....). Apoi te duci la analize de sange, apoi eco... Chiar si sa nu fi informata, intrebi intai la o farmacie, acum se stie si de test de sarcina si de ovulatie, si de cate si mai cate... Mie d-na Chifan mi-a vazut problema cu un eco de generatie mai veche, si m-a salvat, ma indoiesc ca la un eco 3D nu se vedea... daca vezi ca dupa tratament nu vine nici a doua luna, stai asa ca melcu' si te iei dupa un medic? Nu, treci la altul ca inseamna ca ala nu ti-a prescris bine! SIMPLU DE TOT! De aia, toata treaba asta e cusuta cu ata alba...ca tre sa fii batut in cap D-ne iarta-ma sa ramai la acelasi dr, daca dupa prima incercare ai vazut ca nu e bine. In nici un caz nu stai pana la 5 luni asa. Si mi-e greu sa cred ca in alea 5 luni d-na nu a avut o stare de greata cel putin, care sa-i dea de gandit. Dar se pare ca romanii nostri, avizi de evenimente de genul, musca tot ce citesc sau aud. De acord si cu Simona O si GERULA. E usor sa dam cu piatra, mai ales cand sunt interese meschine la mijloc, dar sa judecam inainte situatia..mai greu.
12.   Frustrare trimis de
( 3 oct 2012, 15:40:38
...ca sa nu mai zic de cati medici frustrati or fi si pe aici in SV, vazand ca dna Chifan, o dr-itza de la Radauti, are cabinet particular si aici in SV, iar toate forumurile vuiesc de cat de draguta, atenta si preocupata de pacienti este. Este intotdeauna coada la ea la usa. Normal ca tu ca medic aici in SV, sau chiar in Radauti, nu-ti convine ca altul are mai mare succes. Asta e parerea mea personala... Nu exista un comentariu negativ despre d-na Chifan, era cazul sa existe nu? Pac o situatie de genul si uite ca exista. Acum multe viitoare mamici speriate sau aspirante la titlul de mamici se reorienteaza. Punct ochit, punct lovit. Doar ca sa stiti ceva... profesionalismul prevaleaza, in cele din urma.
13.   Improscati cu noroi oamenii valorosi care mai sunt trimis de
( 3 oct 2012, 16:14:16
Cine nu a auzit de d-na Dr Chifan? Mamicile in general o stiu, ca fiind medicul care le-a ajutat sa aiba un copilas. Printre ele ma aflu si eu. Dupa ce am fost la renumiti medici din oras, dumneaei, inarmata cu rabdare, siguranta si profesionalism m-a ajutat sa-mi implinesc visul. Asta a presupus inalta pregatire, analize si tratamente, a implicat experienta, optimismul si perseverenta din partea doamnei. Cum sa denigrezi un astfel de medic?
Eu cred ca cineva(cu siguranta nu un prieten), a profitat in primul rand de situatia precara a unui bebelus nevinovat si de intelectul modest al unor oameni dintr-o categorie modesta, scopul fiind cel putin intimidarea.
Sunt alaturi de d-na Dr Chifan si sunt convinsa ca lucrurile se vor clarifica.
14.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 16:57:32
Nu cred ca nici una din doamnele ginecologice sunt de vina!eu de 5 ani de zile am umblat pe la doctori si imi dadeau fel si fel de tratamente si toti imi ziceau ca am doar niste chisturi pe ovare care sunt normale.Am fost si la domnul doctor Varlan pentru ecograf exact cu o saptamana inainte de a merge la doamna doctor Bobeico, domnul doctor mi-a zis ce imi zicea de obicei si apoi cand m-am dus la doamna doctor Bobeico sa descopar cu totul altceva!Multumita doamnei doctor sunt acum bine si in sfarsit dupa 5 ani de zile ma simt o persoana normala fara dureri si nopti pierdute fara somn din cauza durerilor.Sa-i dea D-zeu sanatate si sper sa treaca cu bine peste asta!imi pare rau pentru respetivii parinti si sper ca acel copilas sa fie bine si sa nu ramana cu sechele.
15.   Ceva nu se leaga trimis de
( 3 oct 2012, 17:16:49
Sanatate multa copilasului,e tot ce conteaza acum;
Insa o femeie de 37 de ani sa nu stie ca e insarcinata in luna a 5 a e destul de improbabil;
Si sotia mea a fost sub supraveghere la Dr.Chifan,apoi a si nascut cu Dumneaei;
Nu avem absolut nimic de obiectat,doar multumiri sincere si cuvinte de lauda;
De fapt,felul doamnei de a fi si profesionalismul aratat pana in ziua nasterii au fost factorii care mi-au convins sotia sa nasca la Radauti,nu la Suceava sau Iasi;
Si Monica,si KATY28 au spus exact realitatea despre Dr.Chifan;
Ma intreb ce e in sufletul Dumneai acuma;Capu sus,Dr Chifan,treceti si peste asta,cum ati trecut toata viata peste atatea;
Despre Dr.Bobeico--nu cunosc nimic,e corect sa nu ma pronunt;
Pasniciuc Bogdan,Suceava
16.   Va scriu in calitate de fratior al noului nascut trimis de
( 3 oct 2012, 19:13:56
Deci proaspata mamica la inceput nu i-a venit menstruatia a crezut ca o mosteneste pe bunica ei si ca intra la menopauza. S-a prezentat la doamna dr. Chifan unde acolo a consultato si i s-a facut ecograf, doamna doctor neobservand ca aceasta este insarcinata ( mentionez ca dupa calcul Sbiera Mirela, adica mamica de care vorbim era deja insarcinata in prima luna ). ok.. i s-a prescris medicament pentru a-i veni menstruatia si a fost chemata la control dupa doua luni, Mirela ( mamica ) s-a prezenta dupa doua luni din nou la dr. Chifan si i-a spus medicamentele nu au dat rezultat. Aceasta i-a prescris din nou tratament si i-a zis sa revina dupa 2 luni ca acum sigur ii va veni. Trecand inca doula luni si vazand ca tot nu s-a intamplat nimic Sbiera Mirela ( mamica ) s-a prezentat la un alt doctor care i-a spus ca este insarcinata in luna a 5-a. Mentionez ca in aceste 5 luni ea a facut tratament cu antibiotice si poate din acest caz nu a avut sintome de sarcina. inca odata zic ca ea credea ca intra la menopauza. ok..povestea e mai lunga dar o zic pe scurt. S-a inscris la doamna dr.Bobeico si cand i-a venit sorocul, adica pe la 3 dimineata in data de 25.09 s-a prezentat la spital, unde a si nascut abia la ora 14:30. in tot acest timp ( aproximativ 12 ore ) Mirela ( mamica ) a avut dureri groaznice si cerea sa i se faca cezariana dar a fost refuzata, la ora 11 s-a prezentat taticul copilului la spital si a cerut si el sa i se faca cezariana concubinei lui dar doctorita a spus ca stie ce face si ca mai asteapta. in final copilul fiind sarcina pelvina...a iesit cu funduletul, iar din motiv ca capusorul nu ii iesea..s-a sufocat, si dupa ce l-au scos abea ii mai batea inima. A fost resuscitat timp de jumatate de ora sa fie readus la viata. Doctorita care are grija de copii a explicat ca i-a fost afectat creierul din motiv ca nu a fost exigenat si ca ar fi murit neuroni, ca copiulul v-a ramane cu sechele pe viata. acum nu se stie ce fel de sechele. Copilul aprimit nota1lanastere
17.   Tot eu trimis de
( 3 oct 2012, 19:27:47
Ca sa imi dau personal cu parerea mamicile care au nascut cu doctorii implicati in acest caz banuiesc ca au avut o sarcina normala si din aceasta cauza totul a decursc cu bine. Acum va intreb pe dumneavoastra: Nu era mai bine sa o opereze si sa scoata copilul perfect sanatos? din moment ce se stia ca iese cu funduletul..? Inteleg ca au ei un anumit protocol al lor dar pana la urma este viata unu copil la mijloc si uite ca au respectat sa zicem protocolul si aproape ca au omorat un copil. Probabil din lipsa de medici nu i s-a facut cezariana..nustiu dar stiu ca copiulul era perfect sanatos si asta o deovedesc ecografiile 3d de la Iasi si toate analizele care s-au facut.
18.   Pt. xxoxx trimis de
( 3 oct 2012, 20:59:41
,,mars" ,analfabet(a)?????????????????
nivelul de cultura se vede si din expresii!
frustratule ! care-i problema ta de fapt? scrisul meu sau ai vreo implicare directa? cred ca te-au pus cei de la ziar sa corectezi! nu?
da dr Chifan este un medic extraordinar si Bobeico una care opereaza fara a fi bolnav pt. a lua banii!!!!!!!!!!!!!!!! MULTUMIT?
19.   Confuzii, ptr Daniel11 trimis de
( 3 oct 2012, 21:00:31
Draga Daniel11, te pierzi in amanunte si detalii confuze, te pierzi in imaginatie.
Prietene, nu stii nimic despre ce inseamna o sarcina, o femeie insarcinata, o sarcina normala sau una cu probleme. Tu spui o poveste auzita de tine, incluzandu-ti propriile presupuneri.
Ca sa nu mai lungim vorba, incepi cu Dr. Chifan, care, crezi tu, ca a dat mamei bebelusului antibiotice ca sa-i vina menstruatia (nici vracii nu stim daca ar crede asta). Asadar mama copilului nu si-a dat seama timp de 5 luni ca e insarcinata! Ce Dumnezeu, doar nu traim in jungla, fara pic de informatie. Cred ca si femelele elefant stiu la 5 luni ca sunt gestante! Si dintr-odata parca li s-a luat valul de pe ochi mamei si concubinului si au alergat prin Iasi, la ecograf 3 D......si ce sa vada, totul era perfect, iar dupa analizele minutios facute, antibioticele date de Dr. Chifan au fost fara efect (asa ai scris anterior). Iar povestea ta continua.....
Ideea este,...copilasul sa dea Dumnezeu sa fie sanatos, iar noi sa lasam specialistii sa concluzioneze.
20.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 21:40:49
dr bobeico ,este o jigodie nesimtita ,intr-adevar este un bun profesionist dar din pacate nu face absolut nimic fara bani, iar daca o face ,o face in scarba .
21.   Ceva pute... trimis de
( 3 oct 2012, 21:42:11
Dna doctor Chifan este o profesionista desavirsita si un om de mare valoare morala. Am beneficiat de serviciile ei si am fost uimita de amabilitatea, de bunatatea ei si de cit de bine pregatita este, cu toate ca nu are aparatura de ultima generatie. Eu personal, am fost extrem de multumita de consultatiile si tratamentul ei, dupa ce ani de zile fusesem la ginecologi de "renume" din Suceava care nu au dat de capat problemei mele. Si mai stiu de asemeni, multe femei care s-au dus sa nasca la spitalul din Radauti, tocmai pentru a fi asistate de dna Chifan.Si-a facut un renume in Suceava, are multe paciente, este apreciata si cu siguranta sint medici din Suceava carora le este ciuda pe succesul ei.Si mie imi suna aiurea articolul, aiurite sint si explicatiile parintilor, care se vede ca sint fara multa scoala, si probabil cineva se foloseste de ei.Ceva pute ! Multa sanatate copilasului si sper din inima ca adevarul sa iasa la iveala.Nu cred ca dr. Chifan, la experienta ei ar fi putut sa faca o eroare asa cum declara tatal copilasului.A rezolvat cazuri extrem de grave si complexe, a pus diagnostice care s-au confirmat in clinici la Iasi si Bucuresti, nu cred ca n-ar fi vazut o sarcina! Sa fim seriosi.
22.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 21:46:24
doctorul tonceanu ,chiar daca nu este vorba de el in acest articol ,trebuie si el amintit neaparat pentru ca si el este un medic foarte bun dar in acelasi timp este si o SUGATIVA de banuti. daca nu ai bani te trimite la consultatie la alt medic ,chiar daca el este de garda. D aca nu credeti mergeti si va convingeti singuri.
23.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 22:00:47
dr bobeico, ar merita data afara pentru neglijenta iar tonceanu arestat pentru mita ca doar cere de fiecare data ca altfel.....asa patesti!!!
dr chifan este cea mai bun doctor ginecolog la ora actuala din radauti cel putin si ar merita mai mult respect.Are atat de multa rabdare si chiar daca o suni si la ora 2 noaptea iti vorbeste frumos si iti da sfaturi medicale din cele mai bune ca sa nu mai spun ca dac a e nevoie vine de la Suceava la Radauti la orice ora .
24.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 22:02:45
DA-TI DEMISIA BOBEICO CAT MAI POTI !!!!
25.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 22:09:42
DR BOBEICO ,ITI URMARESTE SARCINA 8 LUNI SI BINEINTELES DE FIECRE DATA ISI IA LOZU DAR ATENTIE MAMICI DACA I SE NAZARE EA PLEACA ACASA LA EA ,ADICA IN REP. MOLDOVA SI TE-A LASAT CU OCHII IN SOARE ,NICI MACAR NU MAI RASPUNDE LA TELEFON .O DOARE IN 14 DE OAMENI !!!!!!!!!NU VA DUCE-TI LA EA ,ESTE O ADEVARATA CIUDATA CU CORP DE BARBAT!!!
26.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 22:30:08
ai mare dreptate misake, o ruda a mea a patit la fel. cand a intrat in luna a 9 a venit la ea si pe usa scria concediu cu toate ca stabilisera sa nasca cu ea. ai mare dreptate femeia nu avea o situatie materiala tare buna si cred ca asta a fost motivul.
27.   Pentru Bellu trimis de
( 3 oct 2012, 22:33:47
Spui ca nu crezi ca doamna doctor Chifan ar fi putut face o asemenea greseala. Pai a facuto! ce nu intelegeti ? Ca mama copilului a fost la consultie la ea cand deja avea o luna si ceva de cand era insarcinata, dar tot nu a depistat ca e. I-a dat tratament cu antibiotice si a chemato dupa 2 luni, dupa alea 2 luni i-a dat in continuare tratament si i-a zis sa revina dupa alte 2 luni. Ulterior domnu doctor Varlan ( cred ) avea sa o informeze ca e insarcinata in luna a 5-a. Mama copilului a revenit la doamna Chifan si a intrebato cum s-a putut face o asemenea greseala? Doctorita a raspuns ca nu e nimic... ca daca nu vrea copilul ea are relatii la Suceva si il da la stat sau il va creste ea. PRECIZEZ CA A FOST INREGISTRATA CAND A AFIRMAT TOATE ASTEA. Inteleg ca e un doctor bun dar a gresit de aceasta data. Intelegeti ca nu vrea nimeni bani..despagubiri de la ea sau de la Bobeica..parintii vor doar ca copilasul sa fie sanatos si ca dumnealor sa se ocupe de el, sa-i faca un control de specialitate ...Parinti vor copilul sanatos. Copilul era sanatos, iar la nastere s-a sufocat din cauza ca doctorita s-a incapatinat sa-i faca cezariana.
28.   Pentru Geranimo ! trimis de
( 3 oct 2012, 22:43:03
Eu am afirmat ca doamna dr. Chifan i-a dat antibiotice pentru ai veni menstruatia si am dreptate. Tu spui ca nici vracii nu ar crede asta. Incearca sa intelegi ca a asa e. A facut tratament cu antibiotice si daca tot te incapatinezi sa crezi asta..maine iti pot spune si ce fel de antibiotice a luat, cate si cat timp.
29.   PT. DANIEL 11 trimis de
( 3 oct 2012, 23:14:46
Daca a revenit pt. a o inregistra atunci inseamna ca totul a fost premeditat. Daca copilul era sanatos atunci ce mai vreti de la dr. Chifan. Capcana a fost atent elaborata si nu pt. bani ci pentru imagine . Este de domeniul fantasticului...., de ce a mai mers la ea timp de 5 luni daca nu a vazut nici un rezultat.
30.   Intrebare trimis de
( 4 oct 2012, 08:51:37
Pentru toti/toate cei care o aparati pe Dr. Chifan: Cati bani ati dat pentru consult, cezariana ,nastere normala, tratament? Daca nu ati fi dat niciun ban(asa cum ar trebui sa se intample) ati fi beneficiat de aceeasi atentie?
31.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2012, 08:52:33
Foarte mare dreptate ai, MISAKE32!
Putem sa luam in considerare faptul ca doamna ar fi fost neinformata, desi ma indoiesc...se pare ca are inca un copil, deci stie cam care ar fi simptomele unei sarcini! Cum poti sa te bazezi ca, daca bunica, strabunica si ras-strabunica au intrat la menopauza pana in 40 de ani, gata, ai intrat si tu?
In primul rand, intarzierea menstruatiei trebuie sa te duca cu gandul la o eventuala sarcina. Daca ai verificat minutios (asta presupunand mai multe eco si analize de sange, daca vezi ca din prima nu se vede, si atentie - trebuie sa treaca o anumita perioada pana se vede la eco ceva!!!) - repet, daca ai verificat si ai scos varianta asta, ok, esti liber sa treci mai departe si sa cauti alte cauze. Sa nu uitam ca medicii nu sunt D-zeu si daca pe eco femeia aia nu a vazut nimic initial, pacientul este si el dator de a povesti din istoricul sau medical de pana acum, ca sa ajute medicul sa-si dea seama ce si cum. Eu asa fac, si pe mine insasi d-na Chifan m-a tratat de un chist pe ovar! De 4 ani am mers la cele mai 3D ecografe din SV care nu vedeau nimic, si eu muream de durere si probleme....iar d-na Chifan mi le-a rezolvat.
Intr-adevar, imi pare sincer tare rau de bebelus, el e singurul nevinovat in toata povestea asta masluita. Cum spunea si PASA52, despre d-na dr Bobeico nu cunosc nici eu nimic, nu e cinstit sa ma pronunt...desi unele comentarii vorbesc de la sine.
32.   Ptr SPINU trimis de
( 4 oct 2012, 08:57:20
Te rog mult informeaza-te si pe forumuri si ai sa vezi ca dna CHIFAN a cumparat si din banii ei hainute ptr bebelusii saraci, ai caror mame nu-si permiteau sa le cumpere nimic!!! Tocmai asta e, ca nu te rupe de bani dar atentia ei este aceeasi, iti spune un om care nu are nici un interes in a minti, pentru ca insami am fost pacienta doamnei! Si inca sunt, daca va fi nevoie, nu conteaza daca va avea cabinetul aici, la Radauti, la New York sau in Hong Kong! Merg dupa ea, ptr. ca merita tot efortul! Si ca mine mai gandesc asa inca niste sute/mii de sucevence.
Cam asta e nivelul de profesionalism al doamnei!
33.   Pentru Daniel 11 trimis de
( 4 oct 2012, 09:54:09
''dar stiu ca copiulul era perfect sanatos si asta o deovedesc ecografiile 3d de la Iasi si toate analizele care s-au facut''
Si atunci cum era Dr Chifan ''pe punctul să omoare un bebeluş''?
Nu realizati ce se petrece aici,cum e folosit un copil pentru a da in cineva?

34.   Pt.SPINU trimis de
( 4 oct 2012, 13:50:46
sigur ca da! iar pt . a vedea daca este asa dute la usa ei cand are consultatii si intreaba femeile de ce vin la ea, este modul cel mai simplu de a te convinge
35.   CORUPTIA trimis de
( 4 oct 2012, 13:56:06
BOBEICO , SA NE LASE CU ,,PROFESIONALISMUL EI",SA SE DUCA IN REP. MOLDOVA SI SA DISTRUGA ACOLO COPII SA VAD DACA O MAI PRIMESTE CINEVA .SE ZVONESTE PRIN ORAS CA AR FI AGENT KGB!!!! O FII ADEVARAT????
36.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2012, 13:58:41
TONCEANU ,DNA TE PANDESTE ,CERI BANI CA UN PORC CARE CERSESTE MANCARE!!!OMULE ,JURAMANTUL PE CARE L-AI DEPUS ACUM MULTI,MULTI ANI ,ITI MAI AMINTESTI DE EL???
37.   Rusine trimis de
( 4 oct 2012, 15:08:35
cine sunteti voi sa comentati deciziile unor medici?cine sunteti sa blamati,sa blestemati,sa insultati.imi crapa obrazul cand citesc postarile pt ca trebuie sa respir acelasi aer cu unii care au scris mai sus.iar tu garfild.......cand doresti cuiva raul Dumnezeu ti-l intoarce inzecit.habar nu aveti situatia dar toti stiti ce trebuia facut.rusine......ca din pacate datorita juramantului(pe care nu l-am uitat) trebuie sa ne facem datoria in aceste conditii si sub aceste presiuni care oricum nu pot compensa o pierdere.sunt situatii in medicina cand se face totul ca la carte si poate iesi prost.normal ca parinte nu vrei sa fii tu in statistica aia dar tre sa fim realisti.daca medicul ar putea controla tot ar fi Dumnezeu....sunt dezamagit,frustrat si ingrijorat de mentalitatea unora.mai bine nu faci nimic ca oricum o dai se gasesc binevoitori sa interpreteze actiunea ta.sa dea Dumnezeu sa fie bebe bine si tuturor celor care au avut cuvinte urate de spus le doresc sa nu ajunga niciodata ei sau cineva apropiat in situatia in care sunt dnele doctor.
38.   Pt.INA RADU SI REBEL81 trimis de
( 4 oct 2012, 17:31:28
da, pt. voi cei care va credeti medici si noi am facut o scoala de cativa ani , dar parintii nostrii au fost oameni simplii si nu ne-au cumparat posturi. dar daca tot sunteti medici de ce nu va respectati meseria. noi cei care blamam suntem cei care platim si suntem tratati ca la abator.
39.   ****************** trimis de
( 4 oct 2012, 18:00:09
se vad de departe comentariile celor cu musca pe caciula. eu in locul lor as inchide calculatorul pt. ca mi-ar crapa obrazul de rusine. voi aveti voie sa aruncati in dr. Chifan cu noroi dar imaginea voastra trebuie sa ramana curata. eram la usa la 73 asteptam sa ma consulte dr. Chifan si a venit un tanar taiat la mana. a venit medicul specialist care nici nu ia dat atentie si alte multe exemple. RUSINE, RUSINE, RUSINE! MAI AVETI INDRAZNEALA SA-I COMENTATI
doamna dr. Chifan D-zeu este sus si ii vede pe cei ceva fac va rau si feresca D-zeu sa le plateasca
40.   Pt DOCTOR ina radu trimis de
( 4 oct 2012, 18:15:32
incredibil pipito! am fi facut si noi,,prostii" scoala daca nu erau mai multi ca tine tinuti in spate de taticu (tonceanu). de asta avem atatia morti dupa operatii si restu.......... doctorii ca tine si bobeico ne fac tara de rusine. daca nu-ti convine ca iti pierzi timpul, lipsesti de la onomastici lasa locul altuia competent .taicatu (tonceanu) cerea bani si pt. tine ca avea o cezariana .
41.   Respect pt d-na doctor Chifan trimis de
( 4 oct 2012, 20:15:35
tot respectul pentru d-na doctor Chifan, aceasta a ajutat foarte multe femei sa ramana insarcinate, printre care si pe sora mea care este in luna a 9. Pacat ca cineva incearca sa arunce cu noroi intr-o profesionista, in loc sa i se aprecieze tot binele facut...Sunt foarte multe femei din Suceava care o aleg pe d-na doctor,desi aceasta lucreaza la Radauti............oare de ce?
42.   A Little Opinion trimis de
( 5 oct 2012, 00:32:46
Dragilor...realizez ca internetul nu este indicat tuturor celor care-l acceseaza. Nu comentez subiectul, culpabilitatea/nevinovatia, relevanta, scopul partilor implicate (includ si jurnalistul). Observ ca, un forum reprezinta o psihoterapie pentru cei care nu-si pot descarca energia negativa la serviciu, in familie, pe strada sau practicand un sport. Frustrarile de peste zi sau noapte (probabil si cele legate de partea hormonala sau feromonala) acumulate erup vulcanic la "internauti" prin ejaculari de limbaj si pareri. Si pentru a crea un viitor fercit celor cu care ma voi intalni maine, pentru a le putea zambi fara a increti deloc fruntea, nescrasnind din dinti, va rog sa-mi permiteti sa ma autodescatusez de acest limbaj academic acumulat in atatia ani de scoala primara, gimnaziu, liceu, mediu universitar si post universitar si sa socializez impreuna cu cei revoltati, coborandu-ma la un nivel de comunicare bazal...Asa ca...Stimate fecale bi-oculare ce sunteti, cine your mother onion va da the right sa va exprimati like this? 'Tu-va Jesus-ul ma-mii voastre de unless language ce sunteti, cum the evil ati scapat voi din scoala si ati ajuns in the society? Biensur ca sunteti membri ai digital generation, numai ca pana a pune pentru prima oara mana pe mouse foloseati degetele pentru scobit in nas si in urechi. Si instantaneu v-ati trezit revoltati pe orice, inclusiv pe doctori. Luati si navigati pe net pentru a mai face o conexiune neuronala, nu pentru a va elibera animalicele proniri...Mai am inca 414 caractere si as vrea sa concluzionez: e plina lumea de imbecili, analfabeti, frustrati, deprimati, anxiosi si bi ☭ ri. Atat timp cat veti face parte din categoria celor care ragaie dupa ce beau o bere, care mananca mici inainte de a merge sa-si puna o plomba la stomatolog, care uita ca se utilizeaza si cratima la scris, care dumnezeiesc pe oricine, ba si pe ma-sa si pe tat-su vom fi o natie careia ii va curge mereu bale din gura,iar cel mai cunoscut roman
43.   A Little Opinion trimis de
( 5 oct 2012, 00:35:38
Dragilor...realizez ca internetul nu este indicat tuturor celor care-l acceseaza. Nu comentez subiectul, culpabilitatea/nevinovatia, relevanta, scopul partilor implicate (includ si jurnalistul). Observ ca, un forum reprezinta o psihoterapie pentru cei care nu-si pot descarca energia negativa la serviciu, in familie, pe strada sau practicand un sport. Frustrarile de peste zi sau noapte (probabil si cele legate de partea hormonala sau feromonala) acumulate erup vulcanic la "internauti" prin ejaculari de limbaj si pareri. Si pentru a crea un viitor fercit celor cu care ma voi intalni maine, pentru a le putea zambi fara a increti deloc fruntea, nescrasnind din dinti, va rog sa-mi permiteti sa ma autodescatusez de acest limbaj academic acumulat in atatia ani de scoala primara, gimnaziu, liceu, mediu universitar si post universitar si sa socializez impreuna cu cei revoltati, coborandu-ma la un nivel de comunicare bazal...Asa ca...Stimate fecale bi-oculare ce sunteti, cine your mother onion va da the right sa va exprimati like this? 'Tu-va Jesus-ul ma-mii voastre de unless language ce sunteti, cum the evil ati scapat voi din scoala si ati ajuns in the society? Biensur ca sunteti membri ai digital generation, numai ca pana a pune pentru prima oara mana pe mouse foloseati degetele pentru scobit in nas si in urechi. Si instantaneu v-ati trezit revoltati pe orice, inclusiv pe doctori. Luati si navigati pe net pentru a mai face o conexiune neuronala, nu pentru a va elibera animalicele proniri...Mai am inca 414 caractere si as vrea sa concluzionez: e plina lumea de imbecili, analfabeti, frustrati, deprimati, anxiosi si bi ☭ ri. Atat timp cat veti face parte din categoria celor care ragaie dupa ce beau o bere, care mananca mici inainte de a merge sa-si puna o plomba la stomatolog, care uita ca se utilizeaza si cratima la scris, care dumnezeiesc pe oricine, ba si pe ma-sa si pe tat-su vom fi o natie careia ii va curge mereu bale din gura,iar cel mai cunoscut roman
44.   A Little Opinion...final trimis de
( 5 oct 2012, 00:46:06
...iar cel mai cunoscut roman va fi "Drachiula".(am fost avertizat ca mai am O caractere ramase la mesajul precedent). Si acum imi dezvelesc pieptul asemeni revolutionarilor de la 1789, 1848, 1989 si astept gloantele voastre...Trageti, va rog...dar inainte de asta ASL PLS, LOL si sa fiti siguri ca BRB.
45.   Ma inspaimanta ca trecem pe strada pe langa el trimis de
( 5 oct 2012, 16:29:49
fugi repede la psihiatru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei