Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

Esplanada pietonală modernizată, mânjită cu ulei de motor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar câteva luni de când a fost dat în folosinţă, pietonalul dintre strada Nicolae Bălcescu şi strada Curtea Domnească începe să fie deja distrus, puţin câte puţin, în principal de intervenţia oamenilor.

“Ornat” zilnic cu fecalele porumbeilor atraşi de mâncarea care li se dă acolo , mâzgălit cu semnăturile unor pretinşi artişti de grafitti, iar mai nou, mânjit cu pete mari de ulei de motor, granitul esplanadei pietonale începe să arate tot mai puţin a lucru nou, deşi modernizarea zonei centrale nici nu a fost încă finalizată.

O astfel de situaţie, în care suprafaţa pietonală a fost afectată de intervenţia umană, a semnalat-o ieri directorul tehnic al General Construct, Doru Gheaţă, care a povestit cum au trebuit să se roage de cei care intraseră luni pe zona pietonală cu o camionetă, pentru a încărca molozul rezultat din amenajarea unui nou spaţiu comercial în zonă.

El a explicat cum oamenii săi au observat că granitul a fost pătat de uleiul scurs de la motorul maşinii şi că au fost nevoiţi să se roage de cei de acolo să nu mai intre cu maşina, pentru că distrugerile provocate astfel nu vor putea fi îndepărtate decât peste câteva luni.

Situaţia l-a nemulţumit pe primarul Ion Lungu, care a întrebat cum de acest lucru a fost posibil, din moment ce la capetele zonei pietonale dintre cele două străzi au fost montaţi stâlpişori care să împiedice accesul autovehiculelor.

De cum i s-a explicat că există anumite zone prin care se poate ajunge pe esplanadă ocolind „obstacolele” puse în cale, Lungu le-a cerut angajaţilor din primărie să blocheze aceste intrări, prin montarea de „sofronei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Esplanada pietonală modernizată, mânjită cu ulei de motor.
 Vizualizări articol: 3802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Esplanada pietonală modernizată, mânjită cu ulei de motor4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtire trimis de
( 3 oct 2012, 11:30:53
cum va inchipuiti ca nu vor stationa acolo si masini de tot felul?
pentru mizerie si distrugere este nevoie de un singur concert stradal sau un singur revelion, un singur bairam cu standuri, restaurante, casute cu diverse lucruri pt.vinzare care incep sa prinda in cuie, sa faca gauri cu burghiul , pt.anumite serbari de sinziene, prin august....ziua recoltei.........si vom vedea cit tine acel loc stradal dat nou in folosinta.......bani aruncati......
1.1  RE: Nesimtire trimis de
( 3 oct 2012, 12:11:21
Subscriu la cele afirmate de tine ILONA. Ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste diversele sarbatori din timpul anului. Dar probabil ca vor gasi un alt loc pentru desfasurarea acestor evenimente. Observ ca la mall se fac mai nou majoritatea concertelor si manifestarilor culturale, etc. Ar mai fi o problema si anume, graffiti-ul stradal, care ne insoteste la tot pasul. Tinerilor artisti suceveni pasionati de graffiti le-ar trebui un spatiu special amenajat sau o cladire cu multe ziduri unde sa-si lase masterpiece-urile si sa mazgaleasca acolo... Consider ca ar fi cea mai buna solutie la mazgalelile pustilor!
2.   Artistii! trimis de
( 3 oct 2012, 12:35:12
Vad ca au aparut si la noi in oras acesti "artisti" care mazgalesc cu graffiti. Le sugerez sa o mazgaleasca pe m@-s@ aia cwrv@ care i-a avortat. Eu unul daca prind un "artist" de asta in fapt, sigur 1i rup capul!!!!!
3.   De unde au venit necivilizatii!? trimis de
( 3 oct 2012, 14:39:15
Curatenia a fost mereu lasata pe ultimul loc si nici nu s-au gasit mijloace de educatie sau legi locale de a-i determina pe mârlanoi sa o pastreze. De fapt ei ,mirlanii, nici acasa nu pastreaza dar in oras unde nu-i vede nimeni!
Amenzile daca s-ar da la timp, pot fi un adjuvant, un stimulent pentru pastrarea curateniei... ceea ce este la fel de important.

Poate va ginditi sa puneti un paznic sa supravegheze zilnic, prin sondaj, locurile mai frumos amenajate, mai speciale ale orasului, asa cum de fapt, se obisnuieste a se face in Ungaria si in toate tarile civilizate!

4.   Ati vandut "fata" orasului trimis de
( 3 oct 2012, 15:29:41
Domnule Primar Ion Lungu,
Constat ca ori nu aveti tinere de minte, ori ipocrizia dumneavoastra nu are limite. NU DUMNEAVOASTRA ati dat autorizatii pentru construirea acelor obiective noi (unde vin camionetele), pe spatiile publice de sub coloanele de la blocul cu Marelbo si fostul Adam si Eva? Ati autorizat construirea spatiilor pentru second hand-uri si chinezisme, ca probabil atata cultura arhitecturala aveti. Ati transformat acest oras in stana ca la dumnevoastra la Prelipca. Rusine!!!
5.   Mai incet cu pianul pe scari, ca u-i din fier trimis de
( 3 oct 2012, 16:05:00
mai adaugati si distrugerile cauzate granitului de mucosii cu role, bmx-uri si skateboard-uri care isi fac veacul prin zona si pe care nu ii observa nici un politist local. domnule primar, pe cand o pista pentru role si niste rampe pentru jonglerii, asa cum putem vedea pe afara?
6.   Constatare trimis de
( 4 oct 2012, 09:08:09
La fel se intampla si pe bulevardul nou asfaltat, apar pete mari de ulei care dizola mixtura asfaltica dela rablele care mai circula , apoi tot ei sunt cei care striga sunt gropi in asfalt(oare nu ei le produc?) Tot urla ca in stainatate e asa si pe dincolo, dar nu spun si ce li se intampla celor a caror masina lasa o picatura de ulei pe asfalt(nu o balta ca la noi). Toti cerem , dar nu respectam nimic/. Tot il faceti pe primar taran , dar voi ce sunteti? Parinti vostrii au venit din tara paielor(si au facut gradini de legume in fata blocului) Si va dati mari oraseni care va spanzurati chilotii pe balcoane. Suceveni get beget sunt foarte putini si stiu sa-si respecte orasul, chiar daca este murdarit de voi.LAATU-le te-am mai intrebat, Nu ai nimic altceva de facut de cat sa-ti postezi prostiile ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei