Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2012 - Anul XVII, nr. 231 (5136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţă scăpată de sub control

Bătăi şi tentative de omor, la o lună după ce poliţia a făcut 99 de razii în baruri şi discoteci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gravele cazuri de violenţă care s-au repetat în ultimele două săptămâni în mai multe localuri din municipiul Suceava dar şi în alte localităţi din judeţ vin în condiţiile în care poliţia a desfăşurat, la finele lunii august, o amplă acţiune de control care a presupus verificări în noapte la nu mai puţin de 99 de restaurante, baruri şi discoteci din judeţ.

Acţiunea coordonată de poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică a dus la aplicarea unui număr mare de sancţiuni.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Poliţiştii au aplicat 245 de amenzi, în valoare de 66.000 de lei. Au fost date amenzi în baza Legii 61/1991, pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, pentru acte de comerţ ilicit, în baza Legii 12/1990 şi pentru nereguli privind paza obiectivelor şi protecţia persoanelor”.

Din păcate, controlul general din discoteci şi baruri nu a avut efectul scontat. Numai în ultimele două weekenduri, la clubul Ranch (între timp cu autorizaţia de funcţionare suspendată) din Suceava şi în restaurantul Vama Veche din Şcheia, s-au petrecut două tentative de omor, comise de doi indivizi care aveau cuţite asupra lor. Acestea sunt doar cazurile cele mai grave de violenţă din ultima perioadă, alături de multe altele.

Şirul de violenţe a produs îngrijorare, iar poliţiştii au propus autorităţilor locale să analizeze de la caz la caz problemele de la fiecare local şi să limiteze programul de funcţionare ori chiar să retragă autorizaţiile de funcţionare.

Pe de altă parte, problema minorilor care consumă alcool în cluburi şi în discoteci, deşi conform legii aceştia nu ar trebuie să fie serviţi, pare să fi fost tratată foarte superficial de cei care pot da amenzi, mai exact poliţia şi jandarmeria. Sub motivaţia că barmanii care vând băuturi alcoolice minorilor sunt greu de probat, nu au fost aplicate aproape deloc amenzi pentru nereguli de acest gen. În aceste condiţii, anunţurile gen „Nu vindem alcool şi ţigări minorilor” par doar o glumă care îi amuză pe adolescenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăi şi tentative de omor, la o lună după ce poliţia a făcut 99 de razii în baruri şi discoteci.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătăi şi tentative de omor, la o lună după ce poliţia a făcut 99 de razii în baruri şi discoteci5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine!!! trimis de
( 3 oct 2012, 11:35:59
Cate amenzi a luar Oscar Wilde? Chiar nu va e rusine? Lungu ar trebui, conform legii, sa inchida bodega lui fiu-su' (amenzi repetate). Dupa ce se va intampla asta, sa inchida si celelalte spelunci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei