Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie deblocată

Salubrizarea Sucevei pe următorii opt ani, organizată după noi reguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile condiţii de organizare a licitaţiei de încredinţare a salubrizării Sucevei unei firme de specialitate au fost aprobate ieri, în Consiliul Local Suceava, cu o lună mai târziu decât se spera iniţial.

Mai exact, scoaterea la licitaţie a acestui serviciu urma să fie aprobată încă de la şedinţa de CL din luna august, dar atunci consilierii USL au votat amânarea proiectului, pentru a modifica caietul de sarcini şi contractul de salubrizare.

Modificările mult aşteptate au apărut după o lună de discuţii intense între consilierii USL, dar chiar şi ieri, pe ultima sută de metri, au mai fost introduse amendamente suplimentare.

Astfel, chiar de la început, preşedintele de şedinţă, liberalul Corneliu Vornicu, a venit cu o completare la criteriile de desemnare a operatorului de salubrizare, acesta urmând să aibă, în mod obligatoriu, “experienţă şi participare în proiecte de management integrat al deşeurilor finanţate de UE”.

Propunerea sa a fost primită cu surprindere de partenerii de coaliţie din PSD, care nu s-au lăsat mai prejos şi au venit şi ei cu un amendament, propus de Ovidiu Donţu, în baza căruia contractul de salubrizare poate fi reziliat de municipalitate în momentul în care va fi finalizată investiţia “Proiect integrat de management al deşeurilor în judeţul Suceava”, adică va fi pusă în funcţiune groapa de gunoi ecologică.

Cele două propuneri le erau cunoscute de fapt consilierilor USL, care le-au discutat îndelung, dar asupra căruia nu s-au înţeles, motiv pentru care nu erau incluse în proiectul de hotărâre. Cum o discuţie în contradictoriu între cei care au făcut proiectul nu ar fi dat deloc bine, ambele amendamente au fost acceptate, chiar dacă ideile respective nu erau acceptate de toţi cei din USL.

 

Măturatul manual, mai tare decât cel mecanizat

În vreme ce proiectul iniţial punea accentul pe folosirea utilajelor de salubrizare în curăţarea străzilor Sucevei, atât vara, cât şi iarna, noul caiet de sarcini al licitaţiei favorizează serviciile prestate manual.

Astfel, măturatul manual aduce ofertanţilor 10 puncte, în vreme ce măturatul mecanizat doar 6 puncte, curăţarea rigolelor, operaţiune executată de obicei manual – 4 puncte, în vreme ce stropitul străzilor şi spălatul străzilor, care se fac doar mecanizat, nu aduc decât un punct fiecare.

Necesarul de utilaje pentru curăţenia şi deszăpezirea străzilor a fost redus comparativ cu proiectul iniţial, iar în privinţa dotărilor, una din modificările aduse este ca vechimea utilajelor menţionate în ofertă să fie mai mică de 10 ani pentru cel puţin 50% din acestea şi toate să fie în stare perfectă de funcţionare.

De asemenea, toate utilajele trebuie să fie pe teritoriul Sucevei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

 

Modificări minore...dar esenţiale

Enumerarea modificărilor aduse proiectului iniţial a stârnit zâmbete ironice în rândul opoziţiei, iar liderul grupului PDL, Lucian Harşovschi, care s-a ocupat ca viceprimar de activitatea de salubrizare, le-a atras atenţia celor din USL că au întârziat cu o lună licitaţia, pentru a aduce “modificări minore” caietului de sarcini şi contractului.

“Minore, dar esenţiale”, a venit replica lui Corneliu Vornicu.

Durata concesiunii serviciului de salubrizare a rămas tot de 8 ani, ca în proiectul iniţial, la fel ca şi redevenţa de 200 de milioane de lei vechi pe an.

În schimb, au fost adăugate o serie de operaţiuni suplimentare, precum cositul spaţiilor verzi, tunsul gardurilor verzi, întreţinerea locurilor de joacă şi salubrizarea spaţiilor verzi aferente imobilelor ce fac parte din asociaţiile de proprietari, domenii considerate deficitare.

Proiectul înaintat de USL a primit şi voturile consilierilor PDL, care au anunţat de la început că vor vota “pentru”, în interesul sucevenilor, şi “pentru ca salubrizarea să nu mai fie subiect de campanie electorală”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salubrizarea Sucevei pe următorii opt ani, organizată după noi reguli.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Salubrizarea Sucevei pe următorii opt ani, organizată după noi reguli4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea trimis de
(27 sep 2012, 11:50:54
Caietul de sarcini pare a fi facut cu dedicatie pentru o anumita societate, atat de Stefan Vasincu, seful serviciului gospodarire comunala, cat si de catre Cerlinca, directorul Directiei tehnice.Sa fie Florconstruct sau Test prima?
Manastire-ntr-un picior, ghici ciupeca ce-i?!!!!!!!!!!!!!
2.   A venit zi ziua Z trimis de
(27 sep 2012, 13:01:07
Din fericire se va indeplini ceea ce visez de ani de zile.Sa dispara ROSAL_ul lui Prigoana din peisaj.Ne-a jumulit tare de tot PDL-istul.Numai cu transportul gunoiului la Botosani lua 1200 ron pe transport* 5 masini pe zi = 6000 ron.S-a imbogatit barosanu dar i-a venit si lui vremea.Asteptam cu interes cine va fi noua firma de salubrizare.Tinand cont ca Florconstruct si test prima sunt firme PDL-iste inclin sa cred ca licitatia va fi castigata de o firma puternica din tara.
3.   * trimis de
(27 sep 2012, 13:26:55
Într-atâtea gogoşcării veninoase
Să nu-ndrăzneşti să fii cinstit cumva
Căci necinstitul iute te miroase
Şi :cine pe cine,oare,va diszolva ?

Unii fac pilates , majoritatea ..foamea
Corupţia strâmbă rechizitorii , deh !
Da’ .. pentru cinste nu mai vine vremea ?
Sau o zidim,în piatră,ca pe cromleh ?!

Ciuruiţi cu muniţie de muiţie,prin vorbe
Rescriem ,parcă,vechiul Testament
PATRIMONIUL ne e culcat pe scârbe
Peste cinstitul ce pare INDIFERET

Unde-i cinstea ?la cine e ? cine ştie ?
Într-o aşa orbire fără intenţie şi scop ?
Cinstea a emigrat , scumpă Românie
Avem,doar(pe datorie ) câte-un târnacop

Uneori mi-e greu să respir de-atâta dor
Mi-e dor de normalitate , de iubire
M-am săturat de SINISTRUL coridor
Ca duce-n cimitir (fără despăgubire )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei