Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiect de opt milioane de euro pentru modernizarea a 8,8 km din străzile principale ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea principalelor artere de circulaţie din municipiul Suceava va continua de anul viitor cu alte zece străzi, dar şi cu consolidarea unor poduri şi pasaje rutiere, precum podul de peste apa Sucevei şi pasajul CFR de la Iţcani.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de suplimentare a reparaţiilor stradale prin Programul Operaţional Regional au fost aprobaţi ieri, în şedinţa Consiliului Local, valoarea totală a proiectului fiind de 35,678 milioane de lei, adică aproape opt milioane de euro.

Iniţiatorul proiectului, primarul Ion Lungu, a enumerat cele zece străzi propuse spre modernizare: Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă şi Universităţii.

“Foarte importantă este modernizarea bulevardului George Enescu – ne dorim să facem o lărgire a sa, în ideea de a asigura câte două benzi pe fiecare sens de circulaţie. Astăzi, pe fiecare parte, o bandă este ocupată de maşinile parcate acolo. Pentru asta, vom face benzi de parcare de o parte şi de alta a străzii”, a explicat Lungu.

Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, urmând să fie modernizate şi trotuarele aferente acestora.

Din cele peste 35 milioane de lei, cât este valoarea totală a proiectului, mai bine de 28 de milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, în vreme ce contribuţia Primăriei Suceava este de 572.389 lei la valoarea eligibilă a proiectului şi 217.898 lei la valoarea neeligibilă, precum şi cu valoarea TVA-ului - 6,8 milioane de lei.

Proiectul aprobat va fi depus săptămâna viitoare de primarul Ion Lungu la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în cursul lunii octombrie va fi depus şi la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Lungu a explicat că strategia municipalităţii sucevene este de a moderniza străzile principale din oraş pe bani europeni, iar cele din interiorul cartierelor şi cele din pământ să fie refăcute pe banii Primăriei Suceava, pentru că acestea nu sunt acceptate pe proiecte europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de opt milioane de euro pentru modernizarea a 8,8 km din străzile principale ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Proiect de opt milioane de euro pentru modernizarea a 8,8 km din străzile principale ale Sucevei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MODERNIZARE DAR SI CALITATE trimis de
(27 sep 2012, 13:07:28
M-am uitat atent la stratul de uzura care s-a turnat pe Stefan cel Mare(ultimul).
Daca la stratul suport care s-a turnat anul trecut mai mergea un sort mai mare(mai spre bolovan)o tasare mai aiurea,mai un damb mai o denivelare la stratul de uzura strada trebuia sa fie oglinda.Dar am vazut si sort mai mare,si o compactare pe alocuri defectoasa.Ideea e ca atunci cand se va face auditul UE pe POR inspectorii sa constate ca aceasta lucrare este in parametri.Daca nu am putea da banii inapoi.
1.1  RE: MODERNIZARE DAR SI CALITATE trimis de
(27 sep 2012, 14:42:13

Este umilitor, revoltator, sa asistam la toate aceste neputinte, nepriceperi ale primariei pe banii nostri sau ai Europei, iar noi doar sa constatam si sa nu putem face nimic!

Ajungem atat de des sa ni se para normala starea de rau, incat refuzam sa traim starea de bine si sa o tratam ca pe o stare anormala, ireala, trecatoare.

1.2  RE: MODERNIZARE DAR SI CALITATE trimis de
(27 sep 2012, 14:55:32
Daca tot va propuneti modernizarea bulevardului George Enescu câte două benzi de parcare de o parte şi de alta a străzii, de ce nu va propuneti sa proiecatati si o pista moderna pentru ciclisti!? Este cartierul cu cei mai multi tineri!

Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.

2.   Indicatoarele rutiere modernizate la cerintele UE! trimis de
(27 sep 2012, 14:36:41
Musafirii straini s-au artat total nedumeriti si nemultumiti cu orientarea prin oras si judet! Trebuie de facut o noua reorganizare de catre specialisti!
3.   Veste buna..... trimis de
(27 sep 2012, 15:19:34
Da, este o veste buna, si sper sa fie buna pana la capat,...... dar dupa cum bine stim si suntem obisnuiti deja nu prea mai credem in "miracole". Si Unirii se tot modernizeaza, iar la finalul iernii, pot sa pariez cu oricinine" ca dupa aceste ridicari de canale vom avea mari cratere ( ridicarile de canale trebuiau realizate inaintea turnarii stratului final de asfalt ), cat despre G. Enescu si celelate strazi sunt convins ca va fi la fel..... iar banda pentru parcari daca nu va fi reglementata corect si va persista acest haos in trafic ( masini parcate in spic) tot pe o banda se va circula.... Oricum speranta moare ultima si eu inca mai sper intr-o modernizare, desi.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei