Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După lupte seculare

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru proprietarul unor câini ucigaşi de oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape doi ani şi jumătate de procese şi plimbarea dosarului de la o instanţă la alta, Tribunalul Suceava a catadicsit să ia o decizie în dosarul în care era judecat Costel Onorel Apetrechioaie, un bărbat în vârstă de 41 de ani, proprietarul unor câini care au omorât un om. În urmă cu un an, după mai multe termene de judecată şi după audierea inculpatului şi a martorilor, Tribunalul Suceava a rămas în pronunţare. Decizia a fost amânată de câteva ori, pentru ca în final judecătorul de caz să decidă că nu era competent să judece el dosarul, ci colegii săi de la Judecătoria Suceava. Aici, dosarul nu a făcut prea mulţi purici, pentru că magistratul învestit să-l analizeze l-a trimis înapoi la Tribunalul Suceava, considerând că această instanţă are competenţa pentru cazul respectiv. Cum între cele două instanţe exista acest conflict de idei, Curtea de Apel Suceava s-a uitat peste hârtiile din dosar şi l-a trimis spre soluţionare la Tribunalul Suceava. Adică acolo de unde fusese aruncat peste bord în urmă cu un an. După un singur termen şi după o altă amânare a pronunţării, ieri s-a dat soluţia.

Judecătorul a decis schimbarea încadrării juridice a faptei lui Costel Onorel Apetrechioaie din cele prevăzute la legile speciale împotriva câinilor periculoşi, lege care are capitole declarate neconstituţionale, în vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă. Pentru aceste două fapte, bărbatul trimis în judecată în iunie 2010 a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă care nu este definitivă.

 

O tragedie care putea fi prevenită

Povestea începe după ce Costel Onorel Apetrechioaie a devenit proprietarul unui iaz, iar pentru pază şi-a cumpărat metişi de pitbull, din categoria câinilor periculoşi – de luptă şi de atac. La 14 septembrie 2009, câinii au făcut o primă victimă. Maria J., avocată, se deplasa pe un drum de ţarnă dintre Rotunda spre ferma Cioroi, pe malul stâng al unui râu. În momentul în care a ajuns în dreptul iazului cu peşte situat pe celălalt mal al râului, patru dintre câinii lui Apetrechioaie au traversat apa şi au atacat-o pe femeie. Muşcată de braţe, picioare şi de o ureche, femeia a scăpat cu greu de atacul celor patru câini. În total, femeia a avut nevoie de mai bine de 50 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecarea plăgilor multiple de pe suprafaţa corpului. De asemenea, în urma atacului, acesta a suferit şi un puternic şoc emoţional, pentru care a necesitat internarea la Psihiatrie.

În lipsa unor măsuri care să împiedice astfel de atacuri, trei luni şi jumătate mai târziu, câinii lui Costel Onorel Apetrechioaie au omorât un om. Gheorghe Roman, în vârstă de 71 de ani, din Liteni, a fost ucis de câini pe 2 ianuarie 2010. Septuagenarul mergea spre o pădurice pentru a strânge nuiele pentru coşărci, când, pe drumul public care trece pe lângă iazul luat în concesiune de Apetrechioaie, a fost atacat de câinii acestuia. Bătrânul a fost pur şi simplu sfârtecat de câini. Rudele l-au găsit dezbrăcat, cu hainele sfâşiate, mâncat de o mână şi de un picior.

Inacceptabil, câinii ucigaşi au rămas la iazul lui Apetrechioaie şi după trei luni au mai făcut o victimă. O femeie de 33 de ani a fost atacată de pitbulli, şansa ei fiind că un vecin i-a auzit ţipetele şi a venit imediat cu furca spre câini, alungându-i. Cu muşcături adânci pe mâna dreaptă şi pe picioare, femeia a stat internată în spital mai multă vreme. În ziua acestui al treilea atac, Costel Onorel Apetrechioaie era plecat din ţară, iar câinii erau lăsaţi în grija rudelor, acestea din urmă fiind considerate responsabile de a treia victimă. Abia după ce câinii au făcut a treia victimă, rudele lui Apetrechioaie au acceptat ca pitbullii să fie împuşcaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare cu suspendare pentru proprietarul unor câini ucigaşi de oameni.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Doi ani de închisoare cu suspendare pentru proprietarul unor câini ucigaşi de oameni4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei