Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înglodaţi în datorii

Primăria Suceava are de recuperat datorii de 520 de miliarde de lei vechi de la populaţie şi agenţi economici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană are de recuperat o sumă uriaşă, din taxe şi impozite, atât de la persoanele fizice, dar mai ales de la cele juridice.

Mai exact, datoriile sucevenilor către bugetul local au ajuns la impresionanta sumă de 520 de miliarde de lei vechi, care include atât taxele şi impozitele pentru anul în curs, până la finele lunii septembrie, cât şi restanţele, unele vechi de ani de zile.

Pentru că mai sunt doar câteva zile în care sucevenii mai pot achita a doua tranşă a impozitelor şi taxelor locale pe anul în curs fără a li se percepe majorări sau penalităţi, primarul Ion Lungu a lansat un apel public, îndemnând populaţia, dar mai ales agenţii economici, să facă eforturi pentru a achita sumele datorate la bugetul local.

“Din păcate, primăria are de recuperat aproape 520 de miliarde de lei vechi, din care cea mai mare parte a datoriilor sunt la agenţii economici – 370 de miliarde de lei vechi. În măsura în care am încasa sumele la scadenţă, fără cele restante, în septembrie ar trebui să intre în conturile Primăriei Suceava aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, ori acest lucru nu se întâmplă”, a explicat Ion Lungu.

El a dat ca exemplu încasările din aceeaşi perioadă a anului trecut, 60 de miliarde de lei vechi, în vreme ce în luna septembrie 2012 încasările sunt de numai şapte miliarde de lei vechi.

“Avem nevoie mare de bani la primărie, pentru a sprijini financiar Termica şi a achita lucrările mari pe care le avem în derulare”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a explicat şi faptul că după data de 30 septembrie, impozitele şi taxele datorate încep să fie majorate, conform penalităţilor impuse de lege.

“Degeaba vin apoi la mine cei care au de achitat penalităţi şi majorări la sumele neachitate, pentru că acestea nu le pune nici primarul, nici contabilii, ci sunt impuse de lege. Aceste majorări sunt adăugate automat, de către calculator, nu este cale de întoarcere”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava are de recuperat datorii de 520 de miliarde de lei vechi de la populaţie şi agenţi economici.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava are de recuperat datorii de 520 de miliarde de lei vechi de la populaţie şi agenţi economici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai ce au de recuperat îi interesează trimis de
(27 sep 2012, 13:03:27
Dar cei ce au de recuperat bani de la primăria Suceava, cum trebuie să procedeze? Că mi s-a explicat că, deși nu mai am proprietăți în orașul Suceava, nu mi se poate returna cash (sau chiar în cont) o diferență de impozit, și că poate mai primesc vreo amendă prin oraș să aibă ei cu ce compensahappy .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei