Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Refuz

Cererea de revenire în PSD a directorului Bibliotecii Sbiera, respinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitarea de reînscriere în PSD formulată de directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, a fost respinsă de Organizaţia Municipală Suceava a PSD. Preşedintele organizaţiei, Ovidiu Donţu, a declarat, ieri, că în şedinţa Biroului Permanent Municipal care a avut loc la începutul acestei săptămâni au fost discutate şi analizate 51 de cereri de înscriere în partid, printre care şi cea a directorului Cărăbuş, actualmente membru PDL.

„Cincizeci de cereri au fost aprobate şi una a fost respinsă, cea a domnului Cărăbuş. Colegii, în special pensionarii din partid, au fost revoltaţi de solicitarea domnului Cărăbuş, spunând că probabil a făcut această cerere crezând că îl ajută să rămână în funcţie”, a afirmat Donţu.

Contactat, Gabriel Cărăbuş a declarat că a dorit să revină „alături de foştii colegi din PSD”, dar dacă aceştia nu îl vor, le respectă decizia şi nu intenţionează să o conteste. Întrebat dacă a demisionat din PDL înainte de a solicita înscrierea în PSD, directorul bibliotecii a spus că nu, dar o va face.

În ceea ce priveşte funcţia publică pe care o deţine, Gabriel Cărăbuş apreciază că nu are motive să o părăsească: „La bibliotecă mi-am făcut treaba, sunt director în funcţie”.

 

PSD l-a suspectat pe Cărăbuş că vrea să-l „îmblânzească” cu partidul pe preşedintele Nechifor, la evaluarea directorilor

Gabriel Cărăbuş a preluat mandatul de director al bibliotecii judeţene în timpul administraţiei Mîrza. După preluarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Suceava de către Gheorghe Flutur, Cărăbuş s-a înscris în PDL, iar la începutul lunii iulie a acestui an, sub noua conducere, a încercat să revină alături de social-democraţi.  

Anual, activitatea directorilor din unităţile subordonate Consiliului Judeţean – biblioteca, muzeul, aeroportul, Direcţia de drumuri, Direcţia de protecţie a copilului - este evaluată din punct de vedere managerial de preşedintele în funcţie şi, în acest context, social-democraţii l-au suspectat pe Cărăbuş că ar vrea să utilizeze partidul ca vector pentru a rămâne director la bibliotecă.

Preşedintele CJ Cătălin Nechifor a refuzat să facă orice comentariu asupra viitorului şefilor unităţilor subordonate sau asupra rezultatelor unei evaluări preliminare. El nu a dorit să spună nici data la care vor începe aceste evaluări şi nici durata. „Totul se face conform legii”, a fost singura declaraţie făcută de şeful deliberativului judeţean. Însă în aprecieri pe care Cătălin Nechifor le-a exprimat public atât în perioada opoziţiei, cât şi de când a preluat administraţia judeţeană, asupra activităţii instituţiilor subordonate ar fi indicii că cel puţin doi dintre actualii directori îşi vor continua mandatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererea de revenire în PSD a directorului Bibliotecii Sbiera, respinsă.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Cererea de revenire în PSD a directorului Bibliotecii Sbiera, respinsă4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei