Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Campanie umanitară

Un sucevean bolnav de cancer are nevoie de ajutor pentru a-şi achita tratamentul în SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean bolnav de cancer, Costin Pintilie, în vârstă de 36 de ani, are nevoie de ajutor pentru a-şi achita tratamentul în SUA. După doi ani şi jumătate de luptă cu cancerul, cu toate complicaţiile posibile şi imposibile, Costin Pintilie, împreună cu familia, şi-a epuizat toate economiile şi nu mai are bani pentru a duce mai departe lupta cu cancerul.

Tânărul sucevean mai are nevoie de 20.000 de dolari pentru a plăti spitalizarea ultimei operaţii şi tratamentele de chimioterapie, radioterapie pe care trebuie să le facă în următoarele şase luni.

În prezent, Costin se recuperează, după ultima operaţie pe creier, a şasea, care a avut loc pe 11 august, în Statele Unite ale Americii, la UT Southwestern Medical Center din Dallas. Pentru ultima operaţie, Costin a fost băgat în comă indusă 36 de ore, iar operaţia în sine a durat aproape 12 ore.

 

O boală agresivă, care poate ucide

În primăvara anului 2010, suceveanul Costin Pintilie a fost diagnosticat cu limfom non-hidgkin - formă agresivă,un cancer al sistemului imunitar, la care, până în prezent, nu se cunosc cauzele apariţiei. Primul său gând a fost că viaţa lui a luat sfârşit, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, al doctorilor şi miracolul medicinii moderne, după doi ani de luptă a învins acest tip de cancer. A urmat diferite scheme de tratament, unele mai costisitoare decât altele, dar mai ales dureroase. La un an de la începerea tratamentului a dezvoltat metastaze pe coloana vertebrală şi splină, iar în timpul unui transplant de măduvă osoasă a suferit un infarct de miocard din cauza durerii foarte mari. Încrederea în el şi în faptul că va ieşi învingător din lupta cu cancerul i-au dat puterea necesară să treacă prin numeroasele şedinţe de chimioterapie şi radioterapie.

 

Coşmarul unei boli rare

După doi ani, medicii i-au spus lui Costin că s-a vindecat. Dar coşmarul încă nu avea să ia sfârşit, deoarece din cauza radiaţiilor puternice la care corpul său a fost supus a făcut alte complicaţii. În momentul în care a crezut că a scăpat şi că va putea să îşi facă din nou planuri de viitor, a fost diagnosticat cu glioblastom grad IV. Glioblastomul este una dintre cele mai agresive forme de tumoare cerebrală malignă la oameni. Conform unui studiu, există doar două-trei astfel de cazuri la 100.000 de persoane, în Europa şi America de Nord.

După ce a fost diagnosticat cu glioblastom grad IV, din cauza mărimii şi a poziţiei, doctorii i-au spus lui Costin că tumoarea este inoperabilă. În acel moment, suceveanul a crezut că Dumnezeu l-a abandonat, că a pierdut lupta cu viaţa. La puţin timp avea să-şi dea seama că nu este aşa. După numeroase analize, vizite la spital şi mult stres şi durere, medicii au hotărât că vor încerca să scoată măcar o parte din tumoare. La începutul lui aprilie, anul acesta, i s-au dat două săptămâni să strângă banii necesari pentru operaţie, medicii avertizându-l că este singura lui şansă de supravieţuire. A fost o operaţie extrem de riscantă, dar vitală, medicii spunându-i că dacă nu va face operaţia, nu va prinde sfârşitul lunii (aprilie 2012).

 

Un miracol

Printr-un miracol medical, operaţia a fost un succes la care nici medicii nu se aşteptau, iar respectiva tumoare „inoperabilă” a fost scoasă în totalitate. Au fost şi complicaţii ulterioare, au fost şi alte tumori, ceea ce înseamnă că în ultima jumătate de an Costin a suferit şase operaţii pe creier. Toate acestea au fost realizate printr-o metodă nouă, numită cyberknife, în Statele Unite ale Americii.

Cyberknife-ul este un sistem robotic folosit în anumite săli de operaţie, care permite pacientului să fie operat de tumori pe creier, fără tăierea craniului.

Cei care îl cunosc pe Costin şi care i-au fost alături se miră şi acum de miracol. „E incredibil, chiar miraculos faptul că a reuşit să reziste fizic, dar mai ales emoţional atâtor greutăţi şi că acum se îndreaptă cu paşi siguri spre vindecare”, este părerea cunoscuţilor.

 

După ultima operaţie, nu mai poate munci

Pe tot parcursul tratamentului, Costin a continuat să lucreze pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi şi pentru a-şi plăti tratamentele, mai puţin în urma ultimelor intervenţii chirurgicale, după care medicii i-au interzis să mai meargă la serviciu timp de şase luni. Costin Pintilie a ajuns în SUA în anul 2004, cu Loteria Vizelor, şi a muncit în mai multe domenii, fiind mereu mândru de ceea ce a realizat pe pământ american. După cinci ani de muncă, „au venit” primele semne ale prăbuşirii, semnele unei boli ucigătoare, atunci când i s-a făcut rău la locul de muncă. La început, Costin a negat boala, după care a început lupta cu ea.

Până acum, familia, rudele şi prietenii apropiaţi l-au ajutat, dar acum nu mai pot să o facă. Costin a vândut tot ce s-a putut vinde: casă, maşină, până şi electrocasnice şi mobilă, dar mai are nevoie de ajutor. Are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare, care pot să îi întindă o mână de ajutor, pentru ca toate eforturile depuse până acum să dea roade.

 

Strigătul disperat al unei mame

Paraschiva Pintilie, mama lui Costin, imploră ajutorul oamenilor pentru a-l vedea din nou sănătos pe fiul ei. „După doi ani de luptă cu cancerul, vă implor, ajutaţi-mă să-mi pot îmbrăţişa fiul! Astăzi viaţa lui înseamnă bani, înseamnă donaţii. Dragi mame din toata lumea asta mare şi poate şi bună, cu o minimă donaţie puteţi face... diferenţa. Nu lăsaţi o viaţă să se scurgă nedrept! Vă rog să îi daţi fiului meu şansa să se bucure că trăieşte pe această planetă, alături de oameni care nu trec indiferenţi pe lângă suferinţă! Mi-aş dori să fiu din nou la fel de fericită ca atunci când Costin era un bebeluş şi puteam să îl protejez. Nu mai reuşesc să îmi protejez fiul, de aceea mă încred în mâna lui Dumnezeu şi în ajutorul vostru”, este strigătul disperat al Paraschivei Pintilie, o mamă îndurerată care se luptă pentru viaţa fiului ei.

 

Campanie umanitară pentru Costin

Orice donaţie pentru Costin înseamnă viaţă, înseamnă ieşirea din coşmar, înseamnă continuarea luptei. Orice sumă de bani, oricât de mică, contează. Conturile pentru donaţii directe:

Bank of America:

Beneficiar: Costin Pintilie
Cont: 305003321054
Routing Number: 103000017 (hârtie & electronic)
Swift Code: BOFAUS3N (pentru transfer internaţional)

 

Raiffeisen Bank, România:

Beneficiar: Paraschiva Pintilie (mama lui Costin)
RO 10 RZBR 0000 0600 1458 5909 în USD
RO 32 RZBR 0000 0600 1458 5901 în RON
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean bolnav de cancer are nevoie de ajutor pentru a-şi achita tratamentul în SUA.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Un sucevean bolnav de cancer are nevoie de ajutor pentru a-şi achita tratamentul în SUA5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei