Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză la final

Vaccinul împotriva tuberculozei a sosit în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit dozele de vaccin împotriva tuberculozei pentru sugarii care nu au fost imunizaţi până acum în lipsa serului. Cantităţile de vaccin sunt suficiente şi ajung atât pentru recuperarea copiilor restanţieri, cât şi pentru imunizarea tuturor copiilor care se vor naşte până la finele anului în maternităţile din judeţ.

Anunţul a fost făcut, ieri, de directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, potrivit căreia ministerul de resort a repartizat judeţului nostru 21.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi distribuite în teritoriu începând de astăzi.

Medicul a arătat că recuperarea bebeluşilor restanţieri la administrarea vaccinului anti-TBC se va realiza în cabinetele medicilor de familie, ceilalţi sugari urmând a fi imunizaţi în maternităţi, în primele zile de la naştere.

Mamele copiilor care nu au primit serul în maternitate vor fi anunţate de către medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Serul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit. În ţară, criza de vaccin BCG a început după ce Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti a sistat producţia, în momentul de faţă serul fiind importat din Danemarca.În judeţul Suceava, la începutul lui august, figurau ca restanţieri privind neadministrarea vaccinului BCG un număr de 70 de bebeluşi, toţi din zona Rădăuţi. În fiecare lună, în judeţ, se nasc circa 600 de copii.

Suceava s-a mai confruntat cu o lipsă de vaccin BCG împotriva tuberculozei în 2010, când lipsa serului care ar fi trebuit să se acorde gratuit a provocat o adevărată psihoză în rândul părinţilor, aceştia refuzând să-şi scoată copiii din casă şi încercând să-i protejeze cât mai mult de contactul cu alte persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul împotriva tuberculozei a sosit în judeţ.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinul împotriva tuberculozei a sosit în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei