Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii afectaţi de secetă vor fi sprijiniţi de stat cu 100 lei/ha, pentru maxim 10 hectare

Sprijinul financiar reprezentând ajutorul de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă va fi de 100 lei pe hectar şi se va acorda pentru suprafeţe de maxim 10 hectare de culturi agricole, iar banii vor fi primiţi într-o singura tranşă, începând cu 15 noiembrie.

"Solicitanţii de sprijin financiar sunt eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis dacă sunt înregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cereri unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012 şi solicită autorităţii competente acordarea de sprijin financiar. Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha şi se acordă pentru suprafeţe de minim un hectar şi maxim 10 hectare cu culturi agricole, inclusiv, pe exploataţie", potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu data de 15 noiembrie.

Potrivit documentului, beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu vor putea renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză pe o perioadă de trei ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzută de prezenta hotărâre se asigură de la bugetul de stat.

Ajutoarele de minimis acordate nu pot fi cumulate cu ajutoarele de stat acordate potrivit Hotărârii Guvernului nr.562/2012 privind aprobarea schemei "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012, asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate" care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal, în cazul în care acest cumul conduce la o intensitate a ajutorului care depăşeşte suma maximă de 7.500 euro pe beneficiar pentru o perioada de trei ani.

Suprafaţa afectată de secetă depăşeşte 3,7 milioane de hectare (peste 37% din suprafaţa agricolă), iar din totalul suprafeţei însămânţate cu grâu în toamna lui 2011, circa 30,5% a fost afectată.

 

Daniel Constantin: Trebuie 50 de milioane de euro pentru despăgubirea agricultorilor, avem o parte

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, ieri, că pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă este nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, din care o parte "există", iar pentru restul va trebui, la rectificare, să fie tăiate fonduri "de la alte proiecte".

"O parte din bani există, dar ca să obţinem întreaga sumă, o să tăiem la rectificare de la alte proiecte", a spus Constantin, la ieşirea de la sediul MAI, unde au avut loc discuţii despre rectificare, dar şi despre funcţionarea şi finanţarea administraţiei publice.

Potrivit lui Constantin, pentru despăgubirea agricultorilor este nevoie de 50 de milioane de euro, respectiv aproximativ 100 de lei la hectar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii afectaţi de secetă vor fi sprijiniţi de stat cu 100 lei/ha, pentru maxim 10 hectare.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fermierii afectaţi de secetă vor fi sprijiniţi de stat cu 100 lei/ha, pentru maxim 10 hectare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vrajeala trimis de
(24 aug 2012, 23:22:29
bai comumistilor prosti, ce face un om cu 100lei la hrctar????? NIMIC!!!!!! cu banii astia ( 50 milioane euro) s-ar fi facut un sistem de irigatii performant! !!!!!! dar idiotii de comunisti prosti dau cate 25euro la hectar in loc sa cumuleze banii ptr investitii majore. ........... CRETINI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei