Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rectificare bugetară

Bani pentru salvarea Termica şi TPL, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lovite în plin de încasările insuficiente şi de creşterea continuă a cheltuielilor, două dintre societăţile Consiliului Local Suceava apelează din nou la bugetul municipalităţii pentru a se menţine pe buza prăpastiei.

Este vorba în primul rând de Termica, ce are de recuperat numai de la populaţie datorii de aproape 200 de miliarde de lei vechi, în vreme ce are o grămadă de datorii la bănci şi îi trebuiesc o mulţime de bani pentru a cumpăra cărbunele necesar asigurării căldurii la iarnă.

Pe de altă parte, şi societatea de transport public local, TPL, se confruntă cu probleme financiare, având şi conturile blocate pentru neplata unor datorii la Finanţe.

În aceste condiţii, conducerea Primăriei Suceava se pregăteşte să le suplimenteze sumele alocate în bugetul local pentru acest an, cu 15 miliarde de lei vechi în cazul Termica şi 5 miliarde de lei vechi pentru TPL.

“Primăria Suceava face eforturi pentru a ajuta toate societăţile din subordinea Consiliului Local”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care va solicita o rectificare bugetară în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare.

 “De când sunt primar am făcut tot posibilul şi am direcţionat către aceste societăţi 42 de milioane de euro, din care 27 de milioane de euro la Termica, pentru modernizarea punctelor termice, a reţelelor de transport, 8 milioane de euro la ACET – cofinanţarea în proiectul ISPA, şi 7 milioane de euro la TPL, pentru cele 30 de autobuze cumpărate. Eu zic că ne-am făcut datoria faţă de aceste societăţi. Sigur, la fel ca întreaga economie din România, şi ele trec printr-o perioadă grea, de austeritate, dar trebuie să facă şi eforturi proprii să supravieţuim împreună”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că anul acesta primăria a achitat deja către TPL 15 miliarde de lei vechi, iar alte 57 de miliarde de lei vechi trebuie achitate anul acesta pentru ratele de leasing la autobuze.

În acelaşi timp, sumele care vor ajunge anul acesta la Termica, din conturile Primăriei Suceava, sunt estimate la peste 200 de miliarde de lei vechi, din care 150 de miliarde de lei vechi au fost deja achitaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru salvarea Termica şi TPL, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bani pentru salvarea Termica şi TPL, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TPL...Tzeapa Penala Lungu trimis de
(23 aug 2012, 13:26:11
De ce nu le zici domn Primar sucevenilor cum ai ingropat adanc TPL-ul in 2003 dupa ce l-ai tzepuit pe Carabulea de la Atlassib(care isi merita si asta parnaia de acum) sa cumpere terenul autobazei spunand ca faci parteneriat public privat cu TASA? De ce nu le spui de cei 80.000 euro luati spaga de la firma care ti-a aranjat leasingul la actualele autobuze? Acum ai descoperit ca TPL -ul moare incet?Esti ineficient si de prisos ca o masea de minte cariata,domnule Lungu.Sa speram ca vor veni cei de la Curtea de Conturi sa-ti execute un audit care sa lamureasca toate tzepele date de tine si de directorasii din Primaria Suceava,toate licitatiile trucate si toate manarelile pe care le executi de aproape 9 ani.
2.   Si inca ceva stimabile trimis de
(23 aug 2012, 13:35:18
ai distrus simboluri ale orasului care pentru tine,cetatean de prelipk nu contau,in mod evident...fantana cu bile din parcul central,piata 22 decembrie aerisita si calda ai nenorocit-o cu betoane si cu o parcare care nu-si are rostul...ai reusit sa uratesti tot,strazile sunt vesnice santiere,praful colcaie peste tot,idioteniile de carute si suporturi cu ghivece de flori precum si bannerele de pe stalpii laterali ai bulevardelor(alea2 la numar) iti sufoca ochii...nimic din ce a fost acest oras nu mai este...ramane sa darami si casa de cultura ca si asa tu nu habar nu ai ce-i aia cultura si sa construiesti inca o piata pentru eternul administrator al pietelor ,ala de-ti varsa lunar 3000 euro spaga...greceanu,deh...nu stiu cum dreaku de te-au mai votat cetatenii...de fapt ai fraudat ca de obicei Burdujeniul cu popa de la sf.andrei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei