Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept

Guvernul german a salutat miercuri decizia Curţii Constituţionale (CC) a României, care a marcat un eşec al încercării de destituire a preşedintelui Traian Băsescu de către Guvernul de centru-stânga, calificând-o drept o "şansă" pentru statul de drept în această ţară, relatează AFP.

Curtea Constituţională a apreciat marţi că preşedintele român de centru-dreapta trebuie să rămână şeful statului, invalidând referendumul cu privire la destituirea sa organizat pe 29 iulie, constatând că pragul minimum necesar de participare nu a fost atins.

"Guvernul federal salută această decizie clară a Curţii Constituţionale române", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite, la Berlin.

Berlinul "aşteaptă de-acum ca (această decizie) să fie respectată de către toate părţile, lucru anunţat de către premierul (român, Victor) Ponta chiar înainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert.

"Capacitatea de funcţionare a instituţiilor politice, încrederea cetăţenilor români în democraţie şi respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care interesează Uniunea Europeană (UE), iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curţii (Constituţionale române) oferă o şansă în acest sens", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Acum, în acord cu partenerii noştri europeni şi instituţiile UE, noi vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică din România", a subliniat Seibert.

Încercarea de destituire a preşedintelui Băsescu, lansată de către coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a provocat cea mai gravă criză politică din România în ultimii 23 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 11:10:52
SURSA: COTIDIANUL ediția din 23 aug.
TITLU:
Şi în politică toate au preţ
De ce îl susțin Germania și SUA pe Băsescu?

„Care este interesul german si american in sustinerea presedintelui suspendat, Traian Băsescu, în pofida voinţei românilor exprimată copleşitor la vot (voinţă de care cel puţin americanii nu par să ţină cont)?

1. Interesul german: Dupa dezastrul de la Fukusima -Japonia, Germania anunta un program pe 10 ani pentru renuntarea la centralele nucleare (Atentie mare, Verzii germani au participare in parlament si sunt utili PPE la guvernare). In ultima saptamana au aparut diverse informatii potrivit cărora Germania anunta un sprijin dat Romaniei in constructia de centrale nucleare. Daca ne gandim ca astazi cu 2 reactoare Romania exporta energie electrica rezulta clar dorinta Germaniei de a muta energia nucleara din Germania in Romania. Oare cine a negociat un astfel de plan "ideal" pentru Romania ?
Atentie totodata la ce a aparut la Fukusima: fluturi mutanti!
Practic s-a pus la bataie terenul Romaniei si de ce nu sanatatea viitoarelor generatii. Ce nu e bun pentru Germania e bun pentru România.
Concluzie: Cine este oare garantul viiitorului ecologic, verde german !!!!

2. Interesul american

Probabil in acelasi proiect era nevoie de securizarea zonei si atunci au aparut americanii cu scutul antiracheta, dar nu numai . Pentru protectia zonei era nevoie si de avioane F16 si atunci rezulta si interesul vanzarii de armament .
Practic americanii securizand zona vor controla militar centralele nucleare, dar atentie au si alt scop si anume controlul energetic al Europei dupa construirea acestor centarle. Practic in contrapartida la rusi care controleaza Europa prin gaze, americanii vor controla prin curent electric
Din nou cineva a garantat acest plan. Oare cine?
1.1  RE: COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 11:12:01
3. Interesul privat

Aici apare interventia privata la Rosia Montana de fapt grupul Soros, care cunoscand acest plan dorea sa controleze economic. Practic nu ii interesa aurul de la Rosia Montana ci minereurile de uraniu si altele din zona, uraniu necesar acestor centrale nucleare. Practic zona privata devenea furnizor principal acestui proiect.
Oare cine s-a implicat in aprobarea si demararea proiectului Rosia Montana? .

Pentru a nu se deconspira planul s-a inceput mai intai cu Rosia Montana pentru securizarea uraniului, apoi construirea bazelor de la Deveselu si apoi cumpararea de avioane si la sfarsit anuntul de construire de centrale nucleare, pe bani germani si americani.

Romania fiind la marginea Europei si avand lantul Carpatic era asezarea ideala pentru aceste centrale, din punctul lor de vedere ,dar pentru noi care stim ca este o zona cu grad inalt seismic nu cred ca ne da un confort deosebit. Practic Europa
devine verde datorita Romaniei.
Oare cine stie toate aceste acorduri si cine a acceptat si cu ce pret a acceptat. Aici se vede de ce se accepta orice derapaj democratic in Romania si cine este cel sustinut si ales sa ne conduca si de ce !!!

Cred ca este un rationament corect si demonstrat prin ceea ce se intampla in ultimul an si mai ales in ultimele luni in România!

Ce scrie agenţia Agerpres, preluată de revista Capital

"Guvernul german intenţionează să sprijine construirea de centrale nucleare în ţări străine prin intermediul unor garanţii financiare, unul din statele vizate fiind România, relatează, joi, Deutsche Welle pe pagina sa de internet.

Totuşi, activiştii de mediu spun că planul contravine promisiunilor Germaniei de a renunţa la orice formă de energie nucleară şi că Berlinul nu ia în considerare toate riscurile, printre care şi acela că reactoarele a căror construcţie este plănuită în România vor fi situate într-o zonă cu risc seismic.
1.2  RE: COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 11:15:57
Dezastrul de la Fukushima care a urmat cutremului şi valului tsunami ce au lovit Japonia în martie 2011 a transmis unde de şoc în întreaga lume. În Germania, au avut loc proteste publice masive împotriva energiei nucleare, fapt ce a determinat guvernul să-şi schimbe radical politica energetică şi să promită să renunţe total la energia nucleară până în 2022".

-----------------------------

P.S. Lăducu lui mamuța, ce mama draaqului faci? Dormi în papuci de trebuie eu să fac copy-paste pe tâlhăriile TRĂDĂTORILOR DE NEAM?
(lași o bere preplătită la... beraria Hofbrauhaus din Munchen. S & H !talk to the hand
1.3  RE: COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 11:38:17
ROMÂNULE ,DESCHIDE-ŢI OCHII ! DIN ASTA MĂCAR CEVA SĂ-NVEŢI :
E MAI UŞOR SĂ LUPŢI PENTRU PRINCIPII ...DECÂT SĂ LE RESPECŢI !
1.4  RE: COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 11:53:17
Abecedare, ia fă matale un lirism în care să ezplici ce cată Frau Anhela în Moldavia lui bunicu Ștefan?
Zona de ipotetică implementare a noului proiect nuclear german este cumva în exteriorul arcului carpatic?
Știi cumva care este influența unui baraj natural elaborarea unei diagrame a victimelor rezultate în urma unui ipotectic accident nuclear?
Deci Moldova românească, cea de dincolo de Prut, Bărăganul și Dobrogea vor constitui noua colonie nucleară germană.
Probabil în Banat, Oltenia și Transilvania o să se facă un stabiliment pentru toți pidosnici și transexualii din lumea întreagă - așa cum vor olandezii și americanișii.
Păi nu spune Charta Universală că suntem egali în drepturi? Cum mama naibii, sodomiții și lesbienele să n-aibă și ei țara lor?
1.5  RE: COPY-PASTE trimis de
(23 aug 2012, 12:48:14
scuze pentru bere intrreruptus , postăm :happy

Vorbim , tot vorbim,şi-n loc să facem… iar vorbim!
Scopul nu (mai) e satisfacţia meritelor ci poziţia de top
Mereu cu 2 feţe (şi nici un obraz) simulând că dorim
Să ne perfecţionăm înţelepciunea !!! dar ..în ce scop ?

Cea mai concretă formă de destin a devenit ..întâmplarea
Sursa de inteligenţă a României o găseşti ... în frică
Cu stomacu’ gol cum să-ţi vină-n minte întrebarea :
Oare de ce românu’ sărac când cade ..nu se mai ridică ?
***
Unii au dreptul de a-ncălca drepturile,alţii se reformează deformându-se
Unii se baricadează NU să nu fie văzuţi ci să NU vadă pe nimeni
GÂNDUL CRITIC ÎŢI MENŢINE LUCIDITATEA ! asta n-auzi spunându-se !!!
Astfel că te simţi ca un pasager clandestin în viaţa ta .... fără semeni

2.   Încă ceva... trimis de
(23 aug 2012, 11:42:51
Iar ca să nu par tâmpițel de la USV care îl imită pe +Victoraș, iaca încă o ipoteză parșivă bazată pe compilarea altor 2 știri de presă:
Mormonul acela nepingelit, nebăutor, nefumător și neafemeiat de Jefri Franc se bagă ca mucea-n vorbă și spune un neaoș HO! la reducerea TVA-ului la alimentele de bază.
Dar în schimb ce mai DICTEAZĂ măria sa cu tichiuță marca Bilderberg:
„Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, ca pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va creste din a doua jumatate a anului 2013, pana in 2018.

El a explicat ca scumpirea are loc pentru ca pretul gazelor sa ajunga la media costurilor din Uniunea Europeana.

"Am convenit asupra etapei viitoare de ajustare la gazele naturale. S-au facut eforturile pentru evitarea impovararii consumatorilor casnici vulnerabili prin implementarea treptata a schimbarilor si mecanisme de protectie a consumatorilor casnici. Sunt necesare ajustari pentru eficientizarea resurselor si pentru productia energetica, a productiei de gaze, posibila numai daca se va liberaliza in urmatorii ani", a declarat seful misiunii FMI.”
Deci anul acesta se scumpește cu 5%, urmând ca în următorii ani să se scumpească în baza unui program antestabilit. Până când?
Păi până când a cam șoptit-o Moise Guran la Oara lui de bisnis când se minuna cum Draaqu au reușit americanișii de la Chevron să pună lăbuța pe concesiunea gazului natural din perimetrul UCRAINEAN al Mării Negre.
Deci gazul de la ucraineți or să-l scoată Chevroniștii. Dar nu cumva tot ei au și concesiunea perimetrului maritim românesc? (acela câștigat cu sudoarea frunții de Bogdan Aurescu la Curtea Internațională și mânărit de un alt ilustru TRĂDĂTOR al intereselor naționale!)
2.1  RE: Încă ceva... trimis de
(23 aug 2012, 11:43:50
Trecem iute peste faptul că tot derbedeii de la Chevron au în intenție exploatarea Gazelor de șist din Dobrogea și Moldova și ne axăm pe amănuntul că în prezent se efectuează doar operațiuni de prospecțiuni și forare. Intrarea în exploatație a perimetrelor concesionate nu este precizată concret dar am impresia * că va fi undeva prin preajma anului 2018!
Concluzie: independența energetică a țării este doar un floc în calea p(beep)ii ** în fața intereselor mărunte și meschine ale TRĂDĂTORULUI matrozul reînscăunat în jilț.
Hai să Hăhăiești bine, națiune fără petrol, fără resurse, fără industrie, fără agricultură, cu o jumătate de populație exilată în străinătățuri pe post de slugi, cu cealaltă parte a populației subzistentă în țară numai pe baza importurilor produselor țărilor industrializate.
Mai urmează să rămâneți fără aur și fără gaze, cu teritoriul radioactivat mai ceva ca la Cernobâl.
Românica, dintr-o țară de tot kăkatul, va ajunge un mare tomberon radioactiv.
C-așa vrea mușchiul lui Băse, Anhela, Barroso, Jefri, Gordon, … etcaetera.
----------
*Indice indubitabil – pișulețul de dimineață
** mă scuzați, madam Grațiela!
P.S. Lăducu, încă o bere la Hofbrauhaus!
2.2  RE: Încă ceva... trimis de
(24 aug 2012, 10:39:24
Herrstandartenfuhrer a fost banat.
Mai avea de postat un comentariu:
Iată-l:

Care este interesul portugezului Barroso?

Echipa de experti militari romani in Portugalia pentru evaluarea unor avioane F-16

Scris de roarmy, la July 16th, 2012

„Ministrul Apararii Nationale a declarat pentru AGERPRES ca o echipa de experti romani se va deplasa in Portugalia saptamana aceasta pentru a evalua starea tehnica a unor avioane F-16 pe care Romania ar urma sa le cumpere la mana a doua din Portugalia si Olanda. Dupa realizarea evaluarilor de catre echipa de experti si prezentarea rezultatelor, se vor face simulari pentru a stabili care este suma necesara achizitiei.”

Sursa informatii: AGERPRES

Procesul de achizitie a avioanelor multirol finalizat in doua luni

Scris de roarmy, la August 10th, 2012,

Prezent alaturi de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein, si de seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, la o demonstratie aviatica romano-americana, la Flotila 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii, ministrul Dobritoiu a declarat ca procesul de achizitie a avioanelor multirol va fi accelerat, procesul derulandu-se rapid, urmand a fi finalizat in doua luni.
3.   Catre Herr trimis de
(23 aug 2012, 12:32:07
Sincere felicitari pentru tematicile abordate.
4.   Tinerea lui tanti Aspazia trimis de
(23 aug 2012, 12:56:48
Cand ea era tinerica si studenta la facultatea de drept avea si ocupatii mai putin catolice .Alături de unchiul său, Vasile Fodor - conferenţiar la Facultatea de Drept din Bucureşti şi secretar al comisiei de admitere, şi de alte rude ale sale, tanara participa la inlocuirea lucrarilor de admitere la facultatea de drept.Aspazia avea rolul de a scrie noile lucrari.a fost găsită vinovată de falsificare şi implicare într-o reţea infracţională şi a primit o condamnare la un an şi jumătate închisoare. Condamnare pe care Aspazia Cojocaru nu a executat-o, beneficiind de un decret general de amnistiere a pedepselor de până la trei ani închisoare, emis de administraţia comunistă.
5.   E normal trimis de
(23 aug 2012, 13:00:33
Pai cum de ce e normal? Pentru ca suntem blegi. Cine sa confirme scrierea din constitutie din care reiese ca poporul e suveran? Plaiesii lui Stefan au murit de mult. Tzepele lui Vlad au putrezit de mult. Burebista....Decebal...au disparut inainte sa apara dinozaurii pe planeta. Cine sa se mai zbata pentru tarisoara...Nu e de ajuns ca intr-o duminica sa bagi un vot intr-o urna. asta nu sperie pe nimeni. Cel mult poate provoca(cuiva) niste hahaieli. Astia ne ataca cu ciomagul, iar noi ne aparam cu stampila. Terfelirea demnitatii natiunii nu produce reactii. Toti sunt la bere. Sau la televizor. Exceptie fac unii pensionari, destul de naivi, incat sa mai spere intr-un viitor pentru copiii lor. Dar daca vine lady GAGA, ia sa-i vezi atunci, feciori si fecioare in putere, cum se aduna(si mai si platesc pt asta)si cum ajung la un feeling comun, traind cateva ore de adevar absolut!
6.   Maturitatea lui tanti Aspazia trimis de
(23 aug 2012, 13:05:54
În aprilie 2007, deputatul PIN Cozmin Guşă a relevat presei că judecătoarea Aspazia Cojocaru a primit din partea CNSAS verdict de colaborare cu Securitatea. Verdictul a fost dat de către CNSAS în unanimitate, fiind bazat pe două note informative aflate în dosarul Aspaziei Cojocaru. Judecătoarea a recunoscut că a fost forţată în anul 1984 să scrie respectivele note, despre o colegă care pleca în străinătate definitiv. La câteva săptămîni, CNSAS a revenit asupra verdictului, în urma contestaţiei făcute de judecătoarea Cojocaru, spunând că nu a făcut poliţie politică".Si uite asa datorita sechelelor din copilarie(cand mamita o ameninta cu inchisoarea)deformatiei profesionale din tinerete(cand falsifica diplomele si acum a falsificat decizia CC)si pacatelor de la maturitate(cand isi dadea colegii in gat la securitate)soarta Romaniei a fost decisa cum a fost decisa.Sau altfel spus o mămăică isterică, strânsă cu uşa, a devenit ţâţâna de la care s-a rotit viitorul României.CE GHINION DOMLE.
7.   AM PIERDUT PE MANA NOASTRA trimis de
(23 aug 2012, 13:09:57
Am pierdut neaşteptat de uşor războiul cu intoxicaţiile agenţilor de influenţă ai statului român. Ampierdut războiul cu o Curte Constituţională subordonată politic şi alcătuită şi din câţiva judecători grobieni, cu gândire şi limbaj de tractorişti afumaţi. Am pierdut din cauza americanilor care şi-au apărat omul şi se temeau de junii lideri români, străini de interesele lor. Am pierdut şi din cauza Comisiei Europene, bine apărată de interesele Popularilor. Dar cel mai mult am pierdut din cauza noastră. De 20 de ani închidem ochii la tot felul de găinării electorale şi la faptul că politica a devenit doar o îndeletnicire de făcut bani. Iar acum, rămaşi cu Traian Băsescu pe cap, ne plângem şi ne întrebăm încotro o luăm, deşi la televizor demonstranţii de la Piaţa Universităţii flutură cartoane pe care scrie ”Veniţi în stradă!”.
7.1  RE: AM PIERDUT PE MANA NOASTRA trimis de
(23 aug 2012, 13:14:35
Aspazia , Răducule,e-un "nume generic"
dacă nu era ea ALT "nume" ar fi trădat
fiindcă boboru trebe ţinut în întuneric
iar el-Băse mai are ceva ..DE CONTINUAT

7.2  RE: AM PIERDUT PE MANA NOASTRA trimis de
(23 aug 2012, 13:33:10
Știați că Aspazia este de peste apă din Lozna?
Acest fapt confirmă regula locală ce spune că toate lepădăturile din țara tizâcului au format o scursură pe albia Siretului, s-au aciuit pe malul sucevean, loc de unde au invadat ca hunii plaiul cetății de scaun.
Loc de unde diriguiesc, conduc, trag sfori, pun țara la cale, complotează etc.
Păi dacă asta este specificul genetic al celor din țara paielor, oare cum ai fi vrut să se comporte aspazia din Lozna?
8.   Proba la croitor trimis de
(23 aug 2012, 13:30:49
Suntem in ziua pronuntarii CC.Toata lumea e agitata.Macovei cu Ungureanu se plimba prin garaj,Neamtu e la geam ,Onaca matura curtea.Apare Flutur.Ei nu stii unde e sefu?Omu de la SPP le spune ca e la proba la croitor.Flutur fuge repede.Sefu aici erai?trebuie sa se pronunte curtea.Stai mai linistit ca probez pantalonii pentru nunta lui Eba.Ia Si trage-mi fermoarul daca tot esti aici.Sefu da nu esti agitat?Ei na.Flutur frate stii cand am zis ca nu ma intorc la Cotroceni la masa verde si imi trebuie doar un vot in plus?Da sefu dar atunci ai mintit.Nu fraiere,nu ai vopsit tu masa verde in portocaliu?Si acum iti spun ca am un vot in plus,dar nu vot de alegator ci votul lui tanti Aspazia la CC.Acuma fugi si supravegeaza ce fac aia cu nunta la palatul Stirbei
9.   Totul este fals ! trimis de
(23 aug 2012, 17:40:27
CCR este o institutie 100% politizata asa incat ea nu a luat nici o decizie ci doar a respectat un ordin din mai multe directii de putere si interes . Criza se va acutiza iar statul de drept este in mintea celor civilizati .Noi traim inca in padure si defrisam din toate directiile fara nici-un rost !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei