Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sex şi violenţă

Minore din Centrul de plasament Speranţa, prostituate cu forţa pe străzi din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tinere, dintre care două minore de la Centrul de plasament Speranţa din municipiul Suceava, au fost obligate să se prostitueze pe străzile în Milano (Italia), după ce au fost racolate sub promisiunea unor locuri de muncă decente şi bine plătite în Peninsulă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au trimis, ieri, în judecată patru indivizi acuzaţi că sunt implicaţi în acest caz de trafic de persoane.

E vorba de  Cristian Irimiciuc (34 de ani), zis Bambulea, din Ipoteşti, individ trimis în judecată şi într-un alt dosar de trafic de persoane, de soţii Ştefan Policiuc (29 ani) şi Alexandra Maria Policiuc (22 de ani), din municipiul Suceava, precum şi de sora lui Ştefan Policiuc, Alina Daniela Policiuc (32 de ani), din Ipoteşti.

Pentru că Irimiciuc a fost deja arestat preventiv într-un alt dosar de trafic de carne vie, procurorii DIICOT au cerut emiterea de mandate de arestare în lipsă pe numele celorlalţi trei inculpaţi, cel mai probabil aceştia fiind plecaţi din ţară.

Cei trei membri ai familiei Policiuc vor fi daţi în urmărire internaţională.

În materialul care urmează vă prezentăm fragmente din povestirile cutremurătoare a trei dintre victimele din acest dosar.

 

Minora a fost scoasă din ţară, după ce traficanţii i-au falsificat la notar procura

Faptele comise de cei patru inculpaţi, se arată în rechizitoriu, s-au petrecut în aprilie 2009 şi perioada decembrie 2011 –mai 2012, una dintre cele patru victime fiind minoră.

Ionela, de exemplu, era internată în Centrul de plasament Speranţa când a intrat în legătură, la un bar din apropiere, cu Alexandra Maria Policiuc.

Aceasta din urmă i-a spus victimei că are o prietenă în Milano şi că în zona respectivă sunt foarte mulţi bătrâni care au nevoie de menajere, şi nu puţine au fost cazurile în care bătrânii au lăsat moştenire casele şi importante sume de bani fetelor care i-au îngrijit.

Inculpata i-a spus chiar, susţin anchetatorii, că se oferă să suporte integral toate cheltuielile de transport, cazare şi hrană, urmând ca Ionela să-i restituie banii când va reuşi să câştige suficient de bine. 

Ionela era minoră la avea vreme, iar tatăl ei nu a vrut nici în ruptul capului să-şi lase fata să plece din ţară, chiar dacă situaţia lor familială era una foarte grea, motiv pentru care îşi dăduse fiica la centrul de plasament.

Alexandra Maria Policiuc s-a folosit în aceste condiţii de mama victimei, căreia i-a împuiat capul cu „viitorul strălucit” al fiicei ei în Italia, iar femeia a acceptat să-şi dea acordul în faţa notarului. Când a semnat procura notarială, mama Ionelei nu a citit-o înainte, procura respectivă conţinând date false, potrivit căreia soţul femeii, respectiv tatăl minorei, era decedat.

Inculpata falsificase chiar un certificat de deces pe care trecuse numele tatălui Ionelei.  

 

Trei zile fără mâncare, pentru că nu a fugit de poliţie

Ionela a ajuns în Milano, iar în prima săptămână a fost ţinută închisă în casă, fiind pusă să înveţe italiana.

În apartamentul în care era ţinută se mai aflau alte două prostituate, care seară de seară erau scoase pe bulevardul Sarca din Milano, unde îşi vindeau corpul pe bani, supravegheate îndeaproape de Ştefan Policiuc.

A venit peste câteva zile şi rândul Ionelei, însă, din fericire pentru ea, în noaptea când a fost scoasă la produs, a fost un raid al carabinierilor italieni şi a fost reţinută. Fiind minoră, a fost internată într-un centru special de la periferia oraşului, însă a fugit de acolo, după ce traficanţii au contactat-o şi au ameninţat-o cu moartea.

A ajuns iar pe mâna Alexandrei Maria Policiuc care a dus-o din nou în acel apartament şi a ţinut-o trei zile fără mâncare, drept pedeapsă că nu a plecat la timp de pe bulevard în momentul în care în zonă şi-au făcut apariţia poliţiştii italieni.

După câteva zile, Ionela era una dintre prostituatele de noapte de pe străzile din Milano.

A scăpat de acest calvar după ce a fost prinsă din nou de poliţie şi dusă într-un centru, unde a rămas mai multă vreme, reuşind astfel să scape de cei care o traficau. 

 

Augustina, 6.000 de euro în zece nopţi

Augustina a fost şi ea internată în Centrul de plasament „Speranţa”, iar în perioada în care a fost racolată lucra ca ospătar într-un bar din Piaţa Mică (piaţa agroalimentară din George Enescu).

Ştefan Policiuc şi soţia şi sora acestuia, Alexandra Maria Policiuc, respectiv Alina Daniela Policiuc erau clienţi fideli ai acelui bar şi aşa s-au cunoscut.

Augustinei i-au „oferit” o slujbă într-un bar din Milano.

A fost dusă în acelaşi apartament în care a fost ţinută şi Ionela şi încă din prima seară i s-a spus că va trebui să se prostitueze.

Fără să ştie limba, fără documentele de identitate, care i-au fost luate de către proxeneţi, fără bani şi temându-se de ameninţările traficanţilor, Augustina nu a avut de ales.

Din mărturisirile tinerei, i s-a dat lenjerie intimă şi a fost pusă să-şi să-şi introducă în vagin vată şi şerveţele umede pentru a preveni eventuale infecţii sau o sarcină nedorită, ce puteau apărea în urma contactelor sexuale întreţinute cu clienţii la stradă.

„Preţurile pe care trebuia să le ceară clienţilor pentru serviciile sexuale oferite trebuiau să fie de minim 20 de euro pentru sex normal şi 30 de euro pentru sex normal şi oral”, scrie în rechizitoriu.

I-au dat o poşetă mică în care erau prezervative şi şerveţele.

Programul „de lucru” începea la ora 22:00 şi se încheia la orele 04:00 - 05:00.

În zece nopţi a făcut 6.000 de euro, bani care i-au fost luaţi de traficanţi.

A reuşit să scape abia după ce a fost ridicată de poliţie de pe stradă şi l-a ameninţat pe Ştefan Policiuc că le spune tot carabinierilor dacă nu îi dă bani să plece acasă.

 

I-au scos cerceii din urechi şi din nas cu un patent, au bătut-o, au violat-o şi au lăsat-o inconştientă la marginea pădurii

Alexandrei i s-a propus un job de nerefuzat: hostess în Italia, adică să le ofere companie clienţilor unui bar, fiind excluse relaţiile sexuale.

Ar fi câştigat şi 200 de euro pe zi, i-au sucit minţile traficanţii.

A ajuns în oraşul Latina din Italia, unde a fost obligată să facă sex pe bani.

Pentru că nu asculta de fiecare dată indicaţiile proxeneţilor, era bătută şi ameninţată cu moartea.

Cristian Irimiciuc o lăsa să sufere de foame şi o trimitea să fure din magazine dacă vroia să aibă un ban al ei de cheltuială.

Alexandra s-a prostituat în perioada februarie – mai 2012 pe strada Pontina din oraşul Latina. Toţi banii îi erau luaţi de către Maria Alexandra Policiuc, care îi trimitea o parte lui „Bambulea”, acesta din urmă revenind între timp în România.

Tânăra prostituată a reuşit să-şi strângă banii necesari întoarcerii acasă, însă traficanţii ei au aflat şi au dat-o pe mâna unor indivizi care au tratat-o cu bestialitate. Au dus-o cu o maşină lângă o pădure din zona Cecano, unde i-au scoşi cerceii din urechi şi din nas cu un patent, au bătut-o, au dezbrăcat-o complet, au violat-o fiecare, după care au abandonat-o în stare de inconştienţă.

În perioada în care s-a prostituat, Alexandra le-a adus traficanţilor ei peste 10.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minore din Centrul de plasament Speranţa, prostituate cu forţa pe străzi din Italia.
 Vizualizări articol: 2134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Minore din Centrul de plasament Speranţa, prostituate cu forţa pe străzi din Italia4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cutremurator trimis de
(23 aug 2012, 13:17:28
felicitari politistilor care au mai trimis niste brute dupa gratii.
ratatilor mergeti si munciti, nu distrugeti vietile unor copii fara familie, aparare.
sper sa mai aud si de alte cazuri rezolvate de politisti si cu alti smecheri de prin oras.
2.   Pt 11111 trimis de
(23 aug 2012, 19:08:34
Si eu sper sa mai aud de "smecheri" din astia trimisi dupa gratii, dar fetele astea care au plecat de bunavoie, nu se gandesc un pic? Sunt atatea cazuri ce au fost mediatizate, cum sa pleci cu cineva pe care nu stii ce-l duce mintea? Mai fetelor, mai interesati-va si voi de om inainte sa plecati unde vrea el!!!
3.   Masuri trimis de
(24 aug 2012, 07:39:29
Chiar nu mai gasim in orasul asta oameni dispusi sa ia masuri in sensul exterminarii salbaticilor astia? Ar trebui lasati infirmi, castrati, indiferent de sex, ba chiar extrase organe ca sa sufere infiorator restul vietii. Acesti indivizi, in mai putin de 3 ani vor reveni la obiceiurile care le-au adus venituri frumusele, distrugand vieti.
Oare nu se pot grupa cativa tatici tineri care sa-i aranjeze pe cativa dintre ei?
Ma ofer voluntar, cu o placere deosebita!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei