Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Numărul sucevenilor care nu au acte de identitate a crescut la peste 13.500

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 13.500 de suceveni au actele de identitate expirate, a anunţat în cursul zilei de ieri prefectul judeţului, Florin Sinescu. El a precizat că iniţial primarii au raportat un număr de 1.743 de persoane care au actele de identitate expirate. Cu toate acestea, după primirea raportărilor de la Biroului Judeţean pentru Evidenţa Persoanelor, numărul oficial al sucevenilor care au acte de identitate care au expirat este de 13.592.

Prefectul a amintit că în data de 7 august 2012, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind măsurile necesare actualizării Listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi transmiterea către Curtea Constituţională a numărului persoanelor înscrise în acestea, pentru a se putea stabili dacă Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României este valabil în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Florin Sinescu a arătat că pentru aceasta a solicitat primăriilor ca, în colaborare cu serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, Serviciul comunitar pentru eliberarea paşapoartelor simple a judeţului Suceava şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, să efectueze verificări cu privire la corectitudinea întocmirii Listelor electorale permanente, în vederea identificării cazurilor de neoperare a înregistrărilor potrivit modificărilor obligatorii impuse de aplicarea prevederilor legii pentru mai multe categorii de persoane.

 

Aproape 3.700 de suceveni nu au fost scoşi de pe listele electorale permanente

Florin Sinescu a arătat că în urma centralizării datelor primite de la primării au fost identificate 3.667 de persoane pentru care nu au fost operate modificări în listele electorale permenente, din care 352 persoane decedate, 41 persoane care şi-au pierdut dreptul de vot, 23 persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport, 81 de persoane care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, 20 persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, 47 persoane care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă şi 1.360 persoane cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

„În ceea ce priveşte persoanele al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit, la nivelul primăriilor din judeţ au fost inventariate 1.743 de cazuri, iar din informaţiile furnizate de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Suceava rezultă  că în baza de date deţinută figurează 13.592 persoane având documente de identitate expirate.

Astfel, la nivelul judeţului Suceava au fost raportate, conform celor nouă criterii stabilite de Ministerul Administraţiei şi Internelor, 15.516 de persoane”, a mai spus Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul sucevenilor care nu au acte de identitate a crescut la peste 13.500.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Numărul sucevenilor care nu au acte de identitate a crescut la peste 13.5004.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei