Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum!

Marţi, 21 August 2012 (18:42:40)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat dacă va lua în calcul în proiectul de revizuire a Constituţiei şi referendumul privind reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlamentul unicameral, că "nu a fost cvorum" la scrutinul respectiv şi nu au existat nici liste permanente.

Victor Ponta a anunţat, marţi, că va propune "o amplă reformă constituţională" astfel încât noua lege fundamentală să prevadă atribuţii mai clare ale instituţiilor, precum şi un sistem de control între puteri şi mijloace astfel încât să fie evitate pe viitor "tragedii" precum "regimul Băsescu".

Întrebat dacă va ţine cont de referendumul din 2009 privind revizuirea Constituţiei, Ponta a spus râzând: "Păi, n-a fost cvorum la referendum!".

Amintindu-i-se că referendumul respectiv a fost validat de Curtea Constituţională, primul-ministru a replicat: "Da, dar era fără listele permanente".

Ponta a adăugat în context că proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie să prevadă depolitizarea Curţii Constituţionale, deoarece în acest moment "deciziile Curţii Constituţionale sunt pur politice".

"Vedeţi acesta este ridicolul situaţiei, în momentul în care ultima instanţă, dacă vreţi, Curtea Constituţională, o dată zice că e zi, o dată că e noapte, o dată că e iarnă, o dată că e vară! E foarte greu, or, eu cred că principala reformă este de a avea structuri cu adevărat independente, nu controlate de un singur om", a susţinut premierul.

Referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari a avut loc în 22 noiembrie 2009, prezenţa la urne fiind 50,95%.

La întrebarea "Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?" numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "DA" a fost de 6.740.213, reprezentând 77,78%.

La întrebarea "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?" numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "DA" a fost de 7.765.573, reprezentând 88,84%.

Procesul-verbal prin care Biroul Electoral Central a consemnat rezultatele finale ale referendumului conţine termenul de "listă electorală permanentă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum!.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei