Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

CJ Suceava caută soluţii pentru plata unei datorii de aproximativ opt milioane de lei către SC Drumuri şi Poduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava va căuta soluţii pentru plata unei datorii de aproximativ opt milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi) către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. Este vorba despre contravaloarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la 12 drumuri judeţene, pe care această firmă le-a realizat în perioada 2007 – începutul anului 2008. Legalitatea acestor lucrări a fost contestată de liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al CJ Suceava în perioada 2008 – 2012, motiv pentru care administraţia judeţeană a refuzat să achite contravaloarea investiţiei. Conducerea democrat-liberală a Consiliului Judeţean din mandatul trecut a reclamat faptul că lucrările au fost făcute fără contract şi fără a fi comandate şi asumate de către Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Actualul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că în momentul de faţă se analizează posibilitatea achitării datoriei pe care administraţia judeţeană o are către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. De precizat că CJ Suceava este acţionarul unic al acestei firme. SC Drumuri şi Poduri SA Suceava se află în procedură de insolvenţă din luna aprilie 2011.

Cătălin Nechifor a precizat că valoarea lucrărilor efectuate de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava şi care au fost contestate de fosta conducere PDL a administraţiei judeţene se ridică la circa 5,6 milioane de lei, la care se mai adaugă majorări de circa 2 milioane de lei. „În momentul în care lucrurile vor fi clare, şi eu sunt convins că acest lucru se va întâmpla în scurt timp, vom vedea ce vom face. Asta deoarece acele lucrări s-au făcut, s-au executat, ele există şi le putem vedea. Aştept un punct de vedere”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că „vestea bună este că totalul datoriilor pe care această firmă le are acumulate către diverşi parteneri este cumva egal cu ceea ce are de încasat, inclusiv de la Consiliul Judeţean Suceava. Practic lucrurile s-ar putea echilibra foarte uşor în condiţiile în care noi reuşim să facem rost de bani sau să facem o eşalonare a plăţilor. În momentul de faţă nu am decis exact, dar suntem într-o analiză, pentru că ne interesează foarte mult ca această firmă să fie pusă din nou la treabă”. Nechifor a mai declarat că problema se pune în momentul în care vine vorba despre cine va plăti majorările de întârziere acumulate în ultimii patru ani. „De când a fost domnul Flutur în situaţia de a bloca plata s-au acumulat majorări. Acum sigur va trebui să vedem cine plăteşte majorările: domnul Flutur sau altcineva?”, a spus şeful administraţiei judeţene.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava caută soluţii pentru plata unei datorii de aproximativ opt milioane de lei către SC Drumuri şi Poduri.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava caută soluţii pentru plata unei datorii de aproximativ opt milioane de lei către SC Drumuri şi Poduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei